PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 22.11.2019 - 23.11.2019
Nö fest:
VOLE (CZ), ROST (Rakúsko), CTIB (CZ), LUTRA (SK), AHOJ (SK), IMCRIMINATE (SK), FAT (SK), ĎAS (SK), VLOČKA (SK)
aterparty: STRAPATÝ & DANISA, KVASO & SLUŠNÉ BABY SS

, Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


RÚBANISKO - KEĎ ZVONÍ KOSA / ČISTÝ HNEV 7" (recenzia)
Burina records
Úvod: Vopred sa ospravedlňujem, že je táto recenzia uverejnená na stránke s množstvom chíb, grafikou z 90-tych rokov a úplne minimálnym alebo žiadnym nacionálnym presahom. Ale keď inde mi ju zobrať nechceli.
Jadro: Dnes už štvorica lesných drevospracujúcich robotníkov nahrala ešte minulého roku v marci štyri skladby. Dve z nich už vyšli na spoločnom asfalte s južanskými pltníkmi CHEAP TALK, zvyšné dve mali fyzickú premiéru až na tohtoročnom Ffud feste. Viem si všetky štyri predstaviť na jednej placke, ale nekalý zámer bol úplne iný. Celé to má prevedenie ako staré suprafónovské single, 45 rpm s veľkou dierou v strede a aj totožnou grafikou na etiketách. Zabalené v roztváracom obale s mámvpičistickou fotkou so štyrmi persónami, z ktorých sa len Dáša (Nihil Tmavomodrý) tvári vážne. Vidí niečo, čo my nie? Alebo vie niečo, čo mi nie? Ktovie. Možno ani on. Na áčku nájdeš klasický rúbaniskový song = totál nihil "Keď zvoní kosa", ktorý pojednáva ako ináč o smrti a o tom, ako sa s ňou nevieme zmieriť. Pekne sa o tom spieva, ale nikomu sa nechce do tej studenej a tmavej hliny. Treba ešte nahromadiť okolo seba toľko nezmyslov, toľko vecí vidieť a zažiť ... "Nič nie je isté, jedine smrť, z prachu do prachu, na padrť. Všetko je márne, život je prd, zlá nočná mora, nihil a srd."
Ak si na áčku našiel len nihil a smrť, béčko potom bude pre teba soundtrack z výkopu vlastného hrobu počas chladného zimného večera. Žiadne chodenie okolo horúcej kaše, toto je naozaj "Čistý hnev", ktorý sa na konci zmení na poriadne krupobitie. Takže napokon si ostal v noci sám v hlbokej diere, ktorá nesie tvoje meno, je ti zima a si po kolená vo vode. Dáš sa radšej spáliť? "Berú nám zem, hrdúsia sen, ostáva len čistý hnev."
Záver: Another war nihil EP. Ja som dostal to, čo som aj čakal, špinavý zvuk a úprimné nihil love songy. Vonku len 333 kusov, tak neviem, načo ešte čakáš.

burinarecords.bandcamp.com
  1. Keď zvoní kosa
  2. Čistý hnev

Táto recenzia už bola zobrazená 347 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+4+L
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[262/91.93%]
Má!

[12/4.21%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.16%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 285

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...