PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


RÚBANISKO - KEĎ ZVONÍ KOSA / ČISTÝ HNEV 7" (recenzia)
Burina records
Úvod: Vopred sa ospravedlňujem, že je táto recenzia uverejnená na stránke s množstvom chíb, grafikou z 90-tych rokov a úplne minimálnym alebo žiadnym nacionálnym presahom. Ale keď inde mi ju zobrať nechceli.
Jadro: Dnes už štvorica lesných drevospracujúcich robotníkov nahrala ešte minulého roku v marci štyri skladby. Dve z nich už vyšli na spoločnom asfalte s južanskými pltníkmi CHEAP TALK, zvyšné dve mali fyzickú premiéru až na tohtoročnom Ffud feste. Viem si všetky štyri predstaviť na jednej placke, ale nekalý zámer bol úplne iný. Celé to má prevedenie ako staré suprafónovské single, 45 rpm s veľkou dierou v strede a aj totožnou grafikou na etiketách. Zabalené v roztváracom obale s mámvpičistickou fotkou so štyrmi persónami, z ktorých sa len Dáša (Nihil Tmavomodrý) tvári vážne. Vidí niečo, čo my nie? Alebo vie niečo, čo mi nie? Ktovie. Možno ani on. Na áčku nájdeš klasický rúbaniskový song = totál nihil "Keď zvoní kosa", ktorý pojednáva ako ináč o smrti a o tom, ako sa s ňou nevieme zmieriť. Pekne sa o tom spieva, ale nikomu sa nechce do tej studenej a tmavej hliny. Treba ešte nahromadiť okolo seba toľko nezmyslov, toľko vecí vidieť a zažiť ... "Nič nie je isté, jedine smrť, z prachu do prachu, na padrť. Všetko je márne, život je prd, zlá nočná mora, nihil a srd."
Ak si na áčku našiel len nihil a smrť, béčko potom bude pre teba soundtrack z výkopu vlastného hrobu počas chladného zimného večera. Žiadne chodenie okolo horúcej kaše, toto je naozaj "Čistý hnev", ktorý sa na konci zmení na poriadne krupobitie. Takže napokon si ostal v noci sám v hlbokej diere, ktorá nesie tvoje meno, je ti zima a si po kolená vo vode. Dáš sa radšej spáliť? "Berú nám zem, hrdúsia sen, ostáva len čistý hnev."
Záver: Another war nihil EP. Ja som dostal to, čo som aj čakal, špinavý zvuk a úprimné nihil love songy. Vonku len 333 kusov, tak neviem, načo ešte čakáš.

burinarecords.bandcamp.com
  1. Keď zvoní kosa
  2. Čistý hnev

Táto recenzia už bola zobrazená 369 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: X+J+D
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
24.02. 11:38
sludgehead: neviete niekto ci sa da kupit listok len na ten prvy den (streda)? >> (novinka)
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[0/0%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[0/0%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/33.33%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[0/0%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[0/0%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/66.67%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 3


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com