PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 25.1.2020

ROTTEN SOUND (Fínsko), HUMAN HUMUS (SK), GRINDING JESUS BROTHERS (SK), CRUENT (SK)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Nö fest (23.11.2019, Trangoška)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
PIVNICA - Fragmenty 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


PNS - POSLEDNÍ ODPOČET CD (recenzia)
PHR
Poslední odpočet - to je názov debutového oficiálneho albumu pražskej chaoshcpunkovej party PNS. Že ste o nej predtým nikdy nepočuli? Priznám sa, že ani ja veľmi nie. A to chlapci fungujú skoro 10 rokov. Niekde som sa dočítal, že natočili aj nejaké to demo, ale nejako som sa k nemu nedostal. Za druhé bohužiaľ koncertujú väčšinou len na svojej domácej pôde, takže tu tiež veľa príležitosti nebolo. Našťastie vydali CD (u PHR), a tak máte (mám:) možnosť spoznať ich skrz 11 skladieb silne ovplyvnených britskými the Varukers. Keďze mne osobne tento štýl nezapácha, skôr naopak, tak mi celkových 19 minút nestačilo na to, aby som sa tejto PNS nabažil. V mojom prípade mi šla na prvý krát niekoľkoráz. Chlapci sa s ničím nesrali a hneď od prvej sekundy albumu bez žiadneho dlhého intra zarezávajú. A režú tak do konca! Ale aby ste si nemysleli, že sa jedná len o nemelodický chaos punk s myšlienkou hrať len čo najrýchlejšie a najhlasnejšie, tak musím spomenúť aj melodické intrá a sóla napríklad v skladbe "Podívej vidíš sám". Taktiež v celom albume prelína druhá sólová gitara rýchlejšie pasáže. Rýchle a úderné bicie a viacnásobne spevy (hlavne spev v skladbe "Nasilí" mi dosť pripomína Red insect) tomuto albumu dodávajú len grády. Texty sú rôznorodé: apokalyptické "Vítam vás ve světě věčné temnoty" alebo protisystémové a sebakritické "Kořeny zla", "Podívej vidíš sám", ale tiež jeden "love song" s názvom Zlomený srdce .. Ľahké, máloslovné refrény umožňujú ľahkú zapamätatelnosť :) Vo farebnom booklete nesmú chýbať texty, koláže fotiek kapely z rôznych koncertov a plagátov. Mám pocit, že o tejto kapele budú ľudia ešte veľa počuť, a to nielen v Čechách, takže určite sa nejedná o poslední odpočet. Koštofka z tohto albumu je na www.myspace.com/pnspunx. Tak konečne dobrú noc!

01. Poslední odpočet
02. Cesta
03. Nemusíš
04. Podívej vidíš sám
05. Zlomený srdce
06. Jaká bude další válka
07. Kořeny zla
08. I na vás dojde
09. Pravda
10. Nasilí
11. Vítam vás ve světě věčné temnoty


Táto recenzia už bola zobrazená 535 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.86

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+T+J
TEXT:


 #768 Gerapa   napí­sal/a 19.03.2009 18:52:10
No tak toto je fakt super narez !!!!!! ZOZENTE SI TO !!!!!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)

31.12. 12:16
zloba: axc A vari greenpeace nie je massmedialna superstar bublinka ? >> (novinka)
28.12. 22:19
Majk: Nemám vôbec nič proti spiritualite... ale prečo to náboženstvo? Myslím si, že vnútorny rast závisí viac od individuálnych skúseností... , s ktorými sa človek dokázal vžiť a posúvajú ho neustále dopredu, k hlbšiemu pochopeniu seba samého. .. >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 20:13
OKDAT: Wrbo tu mas link: http://muzika-komunika.blogspot.com/2019/12/stare-deti-demo-2019.html >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 18:39
Wrbo: Máme nejaký link? >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
26.12. 17:35
Balki: V tomto pripade aka gramatika, take vysvetlenie >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.73%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.09%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.96%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[77/25.41%]
Mne varí mama

[60/19.8%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 303


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2019 ...