PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


MALIGNANT TUMOUR - THE METALLIST CD (recenzia)
Unrest records
MALIGNANT TUMOUR. Prvá vec, ktorú si od týchto pánov pamätám bola červená kazetka, na ktorej sa stretli tri veličiny českej extrémnej hudby v 90-tych rokoch. GRIDE, CEREBRAL TURBULENCY a práve MALIGNANT TUMOUR. Pamätám si, že MT sa mi tam nepáčili vôbec a ani za boha som nevedel pochopiť ten bordel, čo títo ostravskí matadori produkovali ...

MT od tej doby ušli gigantický kus cesty. Zmenili 78268 členov, pár krajín pôsobenia a v neposlednom rade skúsili hrať už všetko asi okrem dychovky, reggae a vážnej hudby ... Priznám sa, že naposledy som si od MT kúpil asi split LP s GURKHA, na ktorom sa kapela začala formovať do podoby a výsledku aký môžeme počuť dnes.

Ok, poďme nato. Šiesty full album. Z predošlých dosiek poznám tak 3 - 4 songy z každej ... neviem prečo som to ignoroval, ale mám pocit, že aj keď je MT na scéne 25 rokov, práve tých posledných 10 sa akoby hľadali, alebo proste len cibrili to, čo hrajú dnes. Album otvára úvodná "Fine hellride", ktorá vás pripraví na to, čo vás bude čakať v nasledujúcej cca pol hodinke ... zvuk bulldozer a Korkove sóla jak z GUNS AND ROSES hehehe ... album pokračuje pozvoľna ďalej a ja som úplne vyčarený z toho, že aj keď je to celé v tom rock n roll crustovom háve, tak songy vôbec nenudia, sú prešpikované zaujímavými nápadmi, vyhrávkami a mega sa mi páči Bilošov spev a frázovanie. Je počuť, že si na tom dal záležať a posobí to premyslene a tak nejak "profi" ... čo asi nie je náhodné, lebo členovia tejto smečky vedia čo robia a vedia ako to chcú robiť. Miestami mám pocit, že mi hraje novejší DISFEAR, miestami sa zastavím a naozaj skontrolujem, či nepočúvam DRILLER KILLER. Naozaj podarené. Na albume nepočujem žiaden slabší moment, ale priznám sa, že najviac si ho užívam po šiesty song "I want to die with no pants on", ktorý je asi môj top a zneje to jak keby IRON MAIDEN naverbovali Biloša, aby im ukázal, jak sa hraje crust´n´roll ... Parádne riffy, nápady, zvuk! Nahrávka vznikla v GM studio a o mix a master sa postaral Andy Classen, ktorý sa svojmu remeslu dosť rozumie. O obal sa postaral Jano Tornád. Keď si predstavím, že ten metlák, čo si odkúsil prsty do paroháča je reálne existujúca socha, tak sa majstrovi klaniam hlboko a ešte viac (začal som chodiť na kickbox a už sa viem aj viac prehnúť). O vydanie sa postaral Unrest records (25.10.2016) a nájdete to asi na všetkom okrem kotúčakoch. Takze, LP, MC, CD, picture LP dajaký limit box ... Neviem čo viac by som mal napísať. Vieme, že MT je celkom rozporuplná kapela, ktorá sa v určitom momente rozhodla, že to skúsi možno trochu ináč. Každý sa raz dostane do bodu, keď má pocit, že prešľapuje na mieste a chcelo by to posun alebo aspoň zmenu. Totálny rešpekt majú odomňa chlapíci kvôli tomu ako sa kapele venujú. Určite sa tým neživia a predsa tomu venujú podstatnú čast svojho života. K promo CD bol priložený aj VIP lístok na galakoncert, ktorý sa odohraje už túto sobotu 19.11. v Ostrave. Okrem špeciálneho setu MT, tam zahrajú svoj old school death metal legendýrny ASPHYX, AGATHOCLES a TENDR + pred koncertom je naplánované kino s dokumentom o MT a ich 25 ročnej histórii ... Veľmi som chcel na ten koncert íst, ale posledné dni ukázali, že ostanem doma ... Keby niekto chcel lístok, ozvi sa! Na záver len poviem, že keby sa METALLICE podarilo teraz taký album, tak sú zase králi sveta. LP si určite kúpim!

malignanttumour.com
  1. Fine hellride
  2. The metallist
  3. Fly high
  4. Walk as we talk
  5. Kiss by hammer
  6. I want to die with my pants on
  7. Missing rebellion
  8. 1984
  9. Rolling coals
  10. Swimming in mud
  11. Wicked

Táto recenzia už bola zobrazená 520 krát!
 Autor: PissMaster
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: L+F+R
TEXT:


 #7036 dáša f.f. klemodasa@gmail.com   napí­sal/a 16.11.2016 13:58:28
19.11. budem v Ostrave, ale budem na inom koncerte, škoda, parochňový rokec by som možno kukol...
ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[270/91.84%]
Má!

[12/4.08%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.4%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 294


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com