Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


SVAVELDIOXID - ÄNDLOS MARDOM 12"

Autor: Števo Holos | Počet videní: 335

Phobia records
Ach, zas ďalší projekt z nekonečného migrovania švédskych pankáčov medzi svojimi krátkodobými kapelami?! Môže mi to tak byť jedno, ak sa jedná o  dobrú muziku. No predsa mi to akosi stále nejde popod nos, ako som už písal v recke na krajanov PARASIT. Tí síce fungujú, no po radikálnej obmene, ich nový album na mňa však nefunguje. Spomínam ich naschvál, pretože Pjär (basák PARASIT, 3-WAY CUM) sa objavuje aj v zostave na tejto nahrávke. Najnovšie však už nehrá ani v tejto kapele. Ďalšie vydanie SVAVELDIOXID (split 12" s Kanaďanmi ABSOLUT) mám už v hľadáčiku pre budúci rok, tak nakoniec som sa rozhodol aj pre túto ich prvotinu. Však čo, dobrý švédsky käng nemôže byť zlý. A tento určite nie je. Starí psi rozhodne vedia ako na to. S názvami si veľa práce nenarobili, kapela po songu od ANTI-CIMEX a titul platne "Nekonečná nočná mora" tiež nie je žiadny originál. Muzika je tiež jasne zadefinovaná v medziach švédskej školy hrubého hardcore. Presnejšie ide o stret naechovanej hrubosti BOMBANFALL s našľapanosťou ANTI-CIMEX. A funguje to úplne parádne. Neviem, niekedy som na pochybách aj ja sám, že už hádam nič nové a zaujímavé sa v tomto štýle nedá vymyslieť. Nové asi ani nie, ale zaujímavé a kvalitné určite áno. A tento osemskladbový minialbum je toho pekným príkladom. Odsýpa to skvele vo všetkých tradičných polohách d-taktu. HM2 brúsi hrany ako na gitare, tak i na base a Jocke z WARVICTIMS reve ako nevybúrený tur. Gitarové vyhrávky sú veľmi striedme, no dobré. Nuda určite nemá šancu sa dostaviť. Len jedna vec tu má cez 2 minúty a celé dokopy niečo cez 13. Texty sú vo švédčine, no je zrejmé, že sa nesú v klasických protivojnových a protispoločenských témach. Tradičná crustová grafika gatefold obalu s tým jasne korenšponduje. O to viac u mňa boduje predná strana s  naozaj výstižným obrázkom tak pre názov kapely (oxid siričitý), ako aj pre jej jednoduchú a explozívnu muziku.
Nemusím a ani nesiaham po každej novej švédskej kapele, ale som fakt rád, že SVAVELDIOXID som si nakoniec nenechal ujsť. Ešte keď to vyšlo u preborníka na škandinávsky crust v českej kotline za normálnu sumu. Svetu mier!

http://phobiarecords.bandcamp.com

  1. Brända skuggor
  2. Paralyserad
  3. Nukleär vinter
  4. Edsvurna, uppskurna, bortburna
  5. Liemannen
  6. Falsk ritual
  7. Hjärtlös räd
  8. Fred på jorden

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 6+M+K

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

19.10. 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)