PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 16.11.2019
ČISTÁ RYŽA (SK), DECULTIVATE (SK), DVERE (SK), FAT (SK), KRAJNÉ ČIERNO (sK), PASSENGEROFSHIT (Austrália), THERAPIST (SK), URTICA (CZ), ...

Košice, Collosseum


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


KRIEGSHÖG 7" (recenzia)
La vida es un mus
To, že ma nový FRAMTID rozsekal zas na kusy, opakovať nemusím. Pri KRIEGSHÖG mi vystrelila mozog už len správa o novej ípke. Totiž táto banda z Tokia to mala mať už za sebou a zrejme som mal hlavu niekde v riti, alebo ma len obchádzali aktuálne informácie, že som vôbec nezaznamenal ich návrat na pódiá. Vlastne som ohľadom nich už ani nič nečekoval. No a aby ma to úplne zaklincovalo, tak začiatkom novembra, keď im vyšla táto sedmička, hrali svoj prvý a jediný koncert v Európe, v Londýne. Vlastne to boli dve vystúpenia za jeden deň, no aj tak som sa to dozvedel dva dni pred tým. Fakt neviem, kde žijem.
Myslím, že KRIEGSHÖG nie je v týchto končinách až taký pojem, ako z neho serú všetci japanofily už od ich prvej EP "Hardcore hell". Ja som si k ich majstrovstvu pričuchol až o pár rokov neskôr, no rýchlo som sa dostal na rovnakú úroveň menenia plienok. Potom nasledovali dve split sedmičky a konečne veľká doska. To čo predviedli na nej, je vytesané zlatým písmom v histórii japonského hrubého panku. Od vtedy už poriadne rozlišujte skratku N.W.O.B.H.M. od N.W.B.H.M. Potom ešte nejaké koncerty a koniec prišiel po vystúpení na Chaos in Tejas v 2011-tom. Prekvapenie. Zdesenie. Veď mali byť jeden z nosných pilierov pre novodobú hardcore/crust/punk scénu v tejto krajine. Päť rokov stratených neviem kde, až kým som na jeseň nezachytil nové správy o pripravovanej malej doske na LVEUM. Kokos, ten Paco musí inak žhaviť linku Londýn - Japonsko, že také skvosty uňho vychádzajú. Na bandcamp nahodil skladby už dopredu, no i tak toto muselo u mňa zakotviť aj na vinyle. Tu sa ide na istotu. A dokazuje to hneď prvá vec "General", ktorá okupuje celú A stranu. Bez žiadneho otáľania ju zaraďujem k najväčším megahitom typu BURN, ZOUO alebo LIFE IS ... Vrčiaca basa je ešte o niečo viac v popredí a ženie to celé pred sebou. Nie však ako splašený kôň, ale čitateľne a s  jasnou štruktúrou. Päste sa mi zatínajú samé od seba! Na béčku sú dve spojené skladby, čo u tejto štvorice z Tokia nie je nič neobvyklé. Tiež sa tu nekonajú žiadne preteky v rýchlosti, o to viac z toho tryská energia a zbesilosť navôkol. Vyjebte si to hlavne nahlas, v Japonsku sa aj tak normálne nehrá. A strach nemusíte mať, nejedná sa tu ani o bezhlavé hlukové zápasenie vŕtačiek, mixérov a pod. Toto má normálne hlavu a pätu. Čistá esencia z japonského hrubého hardcore / crustu. Aj keď osobne si k nim prikladám vodítka ako KURO mixnutí s FRAMTID, no je tam rozhodne vlastná divoká tvár. Niečo viac, podľa čoho je ich rozoznať na sto honov.
Grafika ípky je klasicky v čierno-bielom vyvedení, teraz možno ešte strohejšia a čiernejšia. Texty len japonsky, tu nepomôžem. Stačí sa sústrediť len na muziku a zvuk. Ohromujúci, dunivý a nesterilný. Však ako inak. Spolu so sedempalcom FRAMTID jednoznačne EP roku. Aspoň pre mňa.

PS1: Pred ich návštevou Londýna vyšla na LVEUM aj reedícia ich slávnej LP, ktorá už bola dlhší čas vypredaná a na ebay-i alebo discogse jej cena stúpala už celkom slušne. Netreba váhať.
PS2: N.W.O.B.H.M. (New Wave Of Brutality & Hardcore Massacre)

https://lavidaesunmus.bandcamp.com
  1. General
  2. Feather / Love blood

Táto recenzia už bola zobrazená 264 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: N+I+V
TEXT:


 #7080 xPissMonsterx   napísal/a 09.12.2016 16:37:02
Stevo mám ťa rád! Pozdravujem! Cheers!
 #7079 Twg   napísal/a 09.12.2016 12:31:20
Števo vie čo je dobré!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...