Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


KRIEGSHÖG 7"

Autor: Števo Holos | Počet videní: 409

La vida es un mus
To, že ma nový FRAMTID rozsekal zas na kusy, opakovať nemusím. Pri KRIEGSHÖG mi vystrelila mozog už len správa o novej ípke. Totiž táto banda z Tokia to mala mať už za sebou a zrejme som mal hlavu niekde v riti, alebo ma len obchádzali aktuálne informácie, že som vôbec nezaznamenal ich návrat na pódiá. Vlastne som ohľadom nich už ani nič nečekoval. No a aby ma to úplne zaklincovalo, tak začiatkom novembra, keď im vyšla táto sedmička, hrali svoj prvý a jediný koncert v Európe, v Londýne. Vlastne to boli dve vystúpenia za jeden deň, no aj tak som sa to dozvedel dva dni pred tým. Fakt neviem, kde žijem.
Myslím, že KRIEGSHÖG nie je v týchto končinách až taký pojem, ako z neho serú všetci japanofily už od ich prvej EP "Hardcore hell". Ja som si k ich majstrovstvu pričuchol až o pár rokov neskôr, no rýchlo som sa dostal na rovnakú úroveň menenia plienok. Potom nasledovali dve split sedmičky a konečne veľká doska. To čo predviedli na nej, je vytesané zlatým písmom v histórii japonského hrubého panku. Od vtedy už poriadne rozlišujte skratku N.W.O.B.H.M. od N.W.B.H.M. Potom ešte nejaké koncerty a koniec prišiel po vystúpení na Chaos in Tejas v 2011-tom. Prekvapenie. Zdesenie. Veď mali byť jeden z nosných pilierov pre novodobú hardcore/crust/punk scénu v tejto krajine. Päť rokov stratených neviem kde, až kým som na jeseň nezachytil nové správy o pripravovanej malej doske na LVEUM. Kokos, ten Paco musí inak žhaviť linku Londýn - Japonsko, že také skvosty uňho vychádzajú. Na bandcamp nahodil skladby už dopredu, no i tak toto muselo u mňa zakotviť aj na vinyle. Tu sa ide na istotu. A dokazuje to hneď prvá vec "General", ktorá okupuje celú A stranu. Bez žiadneho otáľania ju zaraďujem k najväčším megahitom typu BURN, ZOUO alebo LIFE IS ... Vrčiaca basa je ešte o niečo viac v popredí a ženie to celé pred sebou. Nie však ako splašený kôň, ale čitateľne a s  jasnou štruktúrou. Päste sa mi zatínajú samé od seba! Na béčku sú dve spojené skladby, čo u tejto štvorice z Tokia nie je nič neobvyklé. Tiež sa tu nekonajú žiadne preteky v rýchlosti, o to viac z toho tryská energia a zbesilosť navôkol. Vyjebte si to hlavne nahlas, v Japonsku sa aj tak normálne nehrá. A strach nemusíte mať, nejedná sa tu ani o bezhlavé hlukové zápasenie vŕtačiek, mixérov a pod. Toto má normálne hlavu a pätu. Čistá esencia z japonského hrubého hardcore / crustu. Aj keď osobne si k nim prikladám vodítka ako KURO mixnutí s FRAMTID, no je tam rozhodne vlastná divoká tvár. Niečo viac, podľa čoho je ich rozoznať na sto honov.
Grafika ípky je klasicky v čierno-bielom vyvedení, teraz možno ešte strohejšia a čiernejšia. Texty len japonsky, tu nepomôžem. Stačí sa sústrediť len na muziku a zvuk. Ohromujúci, dunivý a nesterilný. Však ako inak. Spolu so sedempalcom FRAMTID jednoznačne EP roku. Aspoň pre mňa.

PS1: Pred ich návštevou Londýna vyšla na LVEUM aj reedícia ich slávnej LP, ktorá už bola dlhší čas vypredaná a na ebay-i alebo discogse jej cena stúpala už celkom slušne. Netreba váhať.
PS2: N.W.O.B.H.M. (New Wave Of Brutality & Hardcore Massacre)

https://lavidaesunmus.bandcamp.com

  1. General
  2. Feather / Love blood

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: P+H+O

Správa:

#7080 xPissMonsterx napí­sal/a: 09.12.2016 16:37:02

Stevo mám ťa rád! Pozdravujem! Cheers!

#7079 Twg napí­sal/a: 09.12.2016 12:31:20

Števo vie čo je dobré!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

dnes 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)