PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 22.2.2019
CTIB (SK), JEŽIŠOVI PIVO NELEJ (SK), VLOČKA (SK), DISKOTERROR SS (SK)

Žilina, Hájovňa

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

WARCOLLAPSE - DESERT OF ASH LIMIT (INSANE SOCIETY)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
OUT OF PHASE (19.2.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Peter Balázs (P.I.N.A.)

NAJNOVŠÍ REPORT:
DVERE, NABOSOPOSKLE, INCRIMINATE (25.1.2019, Banská Bystrica, Kaktus)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
FEROCIOUS X - Den grå sanningen E.P. 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Hardcore is coming fest

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bariéra #6 / 2001

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











EE ES EM - BYLONEBYLORYBANARUBY CD (recenzia)
DIY
Piaty cirkus EINE STUNDE MERZBAUTEN (dnes aka eE eS eM) nesie názov "ByloNebyloRybaNaruby" a je rozdelený na dve polovice. Prvá je živákom z pražského klubu Rybanaruby, na druhej je rovnaký materiál, ale tentoraz zo štúdia. Syntetizátor, efekty, saxofón a kopa neupratateľného bordelu. Človek v tom celom zázname môže akurát tak hľadať zvuky, ktoré kedysi počul alebo mu niečo pripomínajú. Nič iné mu neostáva. To hrabanie je celkom úsmevná činnosť, pretože každý tam bude počuť úplne niečo iné a zo svojho života a spomienok vydoluje zase len iné veci. Ja by som ten živák priradil k druhej polovici 20-teho storočia. Nie hudobne, efektami a inými vychytávkami, ale skôr inšpiráciou. Tento podmaz by mohol poslúžiť nejakému postrihanému a zrýchlenému dokumentu o zhone v "dnešnej modernej dobe", natočenom niekde za hlbokého socializmu. Doprava na rušnej ulici, zrýchlené autá na ceste, naokolo bleskom prebehne električka (chýba mi tam jej cinganie) a sem tam pustia cez prechod aj ľudí s tromi farbami kabátov (ale dominuje farba šedá). Ďalší strih by mohol byť na vypúšťanie raketoplánov do vesmíru, na malú chvíľku by sa tam mohol mihnúť aj vznášajúci kozmonaut. Späť na zem, deti naháňajú autíčka na poslednom modeli pretekárskej autodráhy z Tuzexu, mamka im v kuchyni pripravuje na takmer nepočuteľnom mixéri ETA olovrant a otecko po mimoriadnej sobotňajšej šichte v továrni pozerá starého Nosferatua a z čiernobieleho akvária vo výškach hučí orgánové intro. Titulky a pokračovanie sa plánuje až v ďalšej päťročnici. Druhá časť živáku je vlastne jeho pokračovanie, ale viac sa v ňom mrví a šuští. Haha a na konci tomu ľudia normálne tieskajú. Štúdiovka je rozdelená do 97 krátkych kompozícii. Porovnávať všetky party a noty s predošlou nahrávkou nemá asi zmysel, ale zhruba je to podobné. Akurát, že je to až príliš umelé a čisté, zato viac vyniknú rôzne gombíky a efekty. Ako obal CD slúži poskladaná áštvorka, ktorá bola zlepená rybyčkou. A jeho motív je tiež v pohode (pre podpichovačov - 88. song má názov "NaziFunksPunkOff!"). Požičiam si k obalu ešte jeden komentár z inej recenzie: "A já si celou recenzi myslel, že jsou na obalu ženské nohy v punčochách :D" Haha, celkom sranda. Myslím si, že čoskoro sa dočkáme ďalšej zábavky od tejto hlučnej partičky.

bandzone.cz/merzbauten
  1. LiveAtRybaNaruby
  2. JsouDveVeciNaSveteCoSmrdiJakoRybaAJednoJeRyba

Táto recenzia už bola zobrazená 494 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: P+L+C
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
18.02. 15:16
Mad Mechanic Deluxe: Peto ty spinavy .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)
17.02. 11:04
axc: Super album a pe >> (novinka)
15.02. 19:46
Edùv syn: Zamiešam tu troc .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)
14.02. 17:15
Roman.Véé: V Lučenci to bol .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)
14.02. 16:33
fog: ak narazas na ti .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[0/0%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[0/0%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[1/6.67%]
ADACTA - Zlo 12"

[1/6.67%]
BETON / ROXOR 12"

[2/13.33%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[2/13.33%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[1/6.67%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[1/6.67%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[1/6.67%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[5/33.33%]
SOUND OF QUALM 12"

[1/6.67%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 15

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...