PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 28.4.2017
ROXOR (SK), BETON (SK), TOMORROWS HELL (CZ)

Napajedla, Malina

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

MORSA / BRÜNNER TODESMARSCH / AGE OF DEATH (ULTIMA RATIO)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
EAT DEFEAT, KATRAN, IGNITE (26.4.2017, Leeds)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Bachi (TARAS BULLBA, THEMPTINESS, Zem records, Negativní prdel zine, ...)

NAJNOVŠÍ REPORT:
RAPTURE, EAT DEFEAT, KATRAN, IGNITE (26.4.2017, Leeds)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
RISPOSTA / BRICANYL TURBUHALER 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Express your feelings #10 / KAZ #5 / 0

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Echt kapustnica











EE ES EM - BYLONEBYLORYBANARUBY CD (recenzia)
DIY
Piaty cirkus EINE STUNDE MERZBAUTEN (dnes aka eE eS eM) nesie názov "ByloNebyloRybaNaruby" a je rozdelený na dve polovice. Prvá je živákom z pražského klubu Rybanaruby, na druhej je rovnaký materiál, ale tentoraz zo štúdia. Syntetizátor, efekty, saxofón a kopa neupratateľného bordelu. Človek v tom celom zázname môže akurát tak hľadať zvuky, ktoré kedysi počul alebo mu niečo pripomínajú. Nič iné mu neostáva. To hrabanie je celkom úsmevná činnosť, pretože každý tam bude počuť úplne niečo iné a zo svojho života a spomienok vydoluje zase len iné veci. Ja by som ten živák priradil k druhej polovici 20-teho storočia. Nie hudobne, efektami a inými vychytávkami, ale skôr inšpiráciou. Tento podmaz by mohol poslúžiť nejakému postrihanému a zrýchlenému dokumentu o zhone v "dnešnej modernej dobe", natočenom niekde za hlbokého socializmu. Doprava na rušnej ulici, zrýchlené autá na ceste, naokolo bleskom prebehne električka (chýba mi tam jej cinganie) a sem tam pustia cez prechod aj ľudí s tromi farbami kabátov (ale dominuje farba šedá). Ďalší strih by mohol byť na vypúšťanie raketoplánov do vesmíru, na malú chvíľku by sa tam mohol mihnúť aj vznášajúci kozmonaut. Späť na zem, deti naháňajú autíčka na poslednom modeli pretekárskej autodráhy z Tuzexu, mamka im v kuchyni pripravuje na takmer nepočuteľnom mixéri ETA olovrant a otecko po mimoriadnej sobotňajšej šichte v továrni pozerá starého Nosferatua a z čiernobieleho akvária vo výškach hučí orgánové intro. Titulky a pokračovanie sa plánuje až v ďalšej päťročnici. Druhá časť živáku je vlastne jeho pokračovanie, ale viac sa v ňom mrví a šuští. Haha a na konci tomu ľudia normálne tieskajú. Štúdiovka je rozdelená do 97 krátkych kompozícii. Porovnávať všetky party a noty s predošlou nahrávkou nemá asi zmysel, ale zhruba je to podobné. Akurát, že je to až príliš umelé a čisté, zato viac vyniknú rôzne gombíky a efekty. Ako obal CD slúži poskladaná áštvorka, ktorá bola zlepená rybyčkou. A jeho motív je tiež v pohode (pre podpichovačov - 88. song má názov "NaziFunksPunkOff!"). Požičiam si k obalu ešte jeden komentár z inej recenzie: "A já si celou recenzi myslel, že jsou na obalu ženské nohy v punčochách :D" Haha, celkom sranda. Myslím si, že čoskoro sa dočkáme ďalšej zábavky od tejto hlučnej partičky.

bandzone.cz/merzbauten
  1. LiveAtRybaNaruby
  2. JsouDveVeciNaSveteCoSmrdiJakoRybaAJednoJeRyba

Táto recenzia už bola zobrazená 196 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 0

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: T+P+M
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
26.04. 20:22
Kuko: vyhybat s abudem .. >> 21.4.2017 CHAPPA´AI, ENTER THE VOID, FREEDOM IS A LIE, FREDAG DEN 13:E, the ARSON PROJECT Budapešť, Dürer Kert (report)
26.04. 16:26
fog: zatial to sofero .. >> 21.4.2017 CHAPPA´AI, ENTER THE VOID, FREEDOM IS A LIE, FREDAG DEN 13:E, the ARSON PROJECT Budapešť, Dürer Kert (report)
24.04. 20:20
minoxthrasher: Recenzia od teba .. >> 21.4.2017 CHAPPA´AI, ENTER THE VOID, FREEDOM IS A LIE, FREDAG DEN 13:E, the ARSON PROJECT Budapešť, Dürer Kert (report)
24.04. 19:46
deegee: jééj Grind, Punk >> 21.4.2017 CHAPPA´AI, ENTER THE VOID, FREEDOM IS A LIE, FREDAG DEN 13:E, the ARSON PROJECT Budapešť, Dürer Kert (report)
15.04. 12:03
retsil: cao, mam nejake .. >> (guestbook)

ANKETA:
Tvoj najobľúbenejší nepofiderný slovenský vinyl z roku 2016?

[11/18.97%]
ABORTION / Sram 7"

[1/1.72%]
BLIND RÄTTVISA - Bury your stupid days 12"

[4/6.9%]
CATASTROFY / Exorcisphobia / Kaar 12"

[1/1.72%]
FYASCO - Pod nechtom býva najvacsia tma 7"

[2/3.45%]
JEŽIŠOVI PIVO NELEJ / ERIKAJEMOJA 12"

[4/6.9%]
NIČITEĽ - Matka 12"

[17/29.31%]
PUBLIC - No grave is deep 12"

[0/0%]
RATS GET FAT - Hnev 12"

[1/1.72%]
ROZPOR - Radikálna ľudskosť 10"

[2/3.45%]
RÚBANISKO - Keď zvoní kosa / Čistý hnev 7"

[0/0%]
SEDEM MINÚT STRACHU - Sedem minút samurai 7"

[2/3.45%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Erectile dementia 7"

[0/0%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Unconscious disharmonic malfunction 7"

[3/5.17%]
TENDENCIE / Rosa parks 10"

[10/17.24%]
WILDERNESS - III 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...