PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


EE ES EM - BYLONEBYLORYBANARUBY CD (recenzia)
DIY
Piaty cirkus EINE STUNDE MERZBAUTEN (dnes aka eE eS eM) nesie názov "ByloNebyloRybaNaruby" a je rozdelený na dve polovice. Prvá je živákom z pražského klubu Rybanaruby, na druhej je rovnaký materiál, ale tentoraz zo štúdia. Syntetizátor, efekty, saxofón a kopa neupratateľného bordelu. Človek v tom celom zázname môže akurát tak hľadať zvuky, ktoré kedysi počul alebo mu niečo pripomínajú. Nič iné mu neostáva. To hrabanie je celkom úsmevná činnosť, pretože každý tam bude počuť úplne niečo iné a zo svojho života a spomienok vydoluje zase len iné veci. Ja by som ten živák priradil k druhej polovici 20-teho storočia. Nie hudobne, efektami a inými vychytávkami, ale skôr inšpiráciou. Tento podmaz by mohol poslúžiť nejakému postrihanému a zrýchlenému dokumentu o zhone v "dnešnej modernej dobe", natočenom niekde za hlbokého socializmu. Doprava na rušnej ulici, zrýchlené autá na ceste, naokolo bleskom prebehne električka (chýba mi tam jej cinganie) a sem tam pustia cez prechod aj ľudí s tromi farbami kabátov (ale dominuje farba šedá). Ďalší strih by mohol byť na vypúšťanie raketoplánov do vesmíru, na malú chvíľku by sa tam mohol mihnúť aj vznášajúci kozmonaut. Späť na zem, deti naháňajú autíčka na poslednom modeli pretekárskej autodráhy z Tuzexu, mamka im v kuchyni pripravuje na takmer nepočuteľnom mixéri ETA olovrant a otecko po mimoriadnej sobotňajšej šichte v továrni pozerá starého Nosferatua a z čiernobieleho akvária vo výškach hučí orgánové intro. Titulky a pokračovanie sa plánuje až v ďalšej päťročnici. Druhá časť živáku je vlastne jeho pokračovanie, ale viac sa v ňom mrví a šuští. Haha a na konci tomu ľudia normálne tieskajú. Štúdiovka je rozdelená do 97 krátkych kompozícii. Porovnávať všetky party a noty s predošlou nahrávkou nemá asi zmysel, ale zhruba je to podobné. Akurát, že je to až príliš umelé a čisté, zato viac vyniknú rôzne gombíky a efekty. Ako obal CD slúži poskladaná áštvorka, ktorá bola zlepená rybyčkou. A jeho motív je tiež v pohode (pre podpichovačov - 88. song má názov "NaziFunksPunkOff!"). Požičiam si k obalu ešte jeden komentár z inej recenzie: "A já si celou recenzi myslel, že jsou na obalu ženské nohy v punčochách :D" Haha, celkom sranda. Myslím si, že čoskoro sa dočkáme ďalšej zábavky od tejto hlučnej partičky.

bandzone.cz/merzbauten
  1. LiveAtRybaNaruby
  2. JsouDveVeciNaSveteCoSmrdiJakoRybaAJednoJeRyba

Táto recenzia už bola zobrazená 708 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Z+P+Z
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 15:33
Mišo Štich: SMS - skvost CS punku. Kazetu som mal nahratú od Klausa, ktorý mi svojho času okrem nej zapožičal aj nahrávky kapiel HAPPYEND, KLEC, SLEPÉ STŘEVO, MASOMLEJN a iných...za čo mu patrí nehynúca vďaka. .. >> (novinka)
včera 12:20
Ctib: Na nahrávce se podílel Petr Fiala z Mňágy, ne Jiří.Hrál v SMS na basu. >> (novinka)
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)

21.03. 18:02
Richťo: Zo zbierky predávam staršie raritné ziny zo zahraničia. V dobrom stave.
REASON TO BELIEVE -D.I.Y. Hardcore Punk Zine #5, #4, #9, #1, #3, #?, Anglická odpoveď na legendárny HEARTATTACK fanzine. Kopec stĺpčekov , recenzií, reklám, úvah, zaujímavých článkov zo scény (squaty, eko, atd..) a samozrejme rozhovory s kapelami.Počet strán sa líši od čísla k číslu, ale je to taký velký zošit.Cena za kus 4€. (pre bližšie info píšte)
JOIN KAO - podobne ako REASON TO BELIEVE - velmi kvalitný časák s celosvetovým záberom - tentokrát z Dánska. Písaný v angličtine. Vo lemi dobrom stave sú k dispozícii #8,#7,#6,#5,#4,cena za kus 3€ (pre bližšie info píšte)
AVERSION legendárny plátok z Bradfordu. Klasický formát A5, kvalitná tlač. Vo vinikajúcom stave.
K dispozícii #5(rok 1997 - fleas and Lice,State Of Filth, Croatia scene report, Detestation atd 18 stran), #4 (rok 1996 State of Filth, Code 13, Spain scene report atd. 18 stran) cena 3€ za kus.
SCREAMINGLY TYPHON #2 Velmi pekne graficky spracovaný anglicky písany fanzin z Grécka A5. kapely Guts Pie Earshot, DOOM, Unhinged, Graue Zellen,1 in 12 Club, Schlossli Squat atd. Cena 3€
RIPPING TRASH #20 kultový fanzin z anglicka. A5. Rok 2000. Warsore, Trottel, Distopia, Pizda Materina, atd, atd... cena 3€ Pokial máte nejaké otázky kludne mi napíšte. richtárik.radovan74@gmail. com .. >> (guestbook)


ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com