PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

Pi 12.6.2020

DÁŠA FON FĽAŠA (SK), MY O VLKOCH (SK)
DJ Paly & Ted
benefit na VLKa

Košice, Pokhoi

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


HERIDA PROFUNDA CD (recenzia)
DIY
Poľská kapela HERIDA PROFUNDA vznikla v roku 2012 a už v roku 2013 odohrala po celej Európe cez 50 koncertov. V tom istom roku nahrali tento debutný album, ktorý mi v schránke pristál nedávno. V 2014 sa spevák Edi odsťahoval do Veľkej Británie, ale kapela neprestáva s hraním a koncertovaním. V septembri 2015 vydávajú split picture LP s pioniérmi UK crust punku HELLBASTARD a stále ďalej a ďalej koncertujú. Tento album vyšiel na LP, digipack CD, ktorý si vydali sami a v rôznych štátoch aj na kazete (Indonézia, Poľsko, Ukrajina, Chile, Rusko, Nemecko, USA, Rakúsko, UK, Belgicko alebo Španielsko). Šialenosť. Je to samotnou kapelou a jej aktivitou, alebo jej kontaktmi na aktívnych Poliakov v zahraničí? Dlhé intro kdesi z útrob ponorky a už sa blany reprákov chvejú od vyťaženia. Musím uznať, že táto kapela vie zahrať úplne všetko. Prvý song "Spalone mosty" začína ako nejaký crust´n´roll z dávnych čias MALIGNANT TUMOUR (hlavne ten spev je rovnaký), no skladba pomaly graduje a naberá na rýchlosti až na konci je z nej celkom solídny grindový výplach (MT back to the roots?). V "Zamach bombowy" nájdeš aj juhoamerický thrash core s pomalými breakdownami a chorobným murmurom. "Strach" zase začína chilloutovou vybrnkávačkou a vlastne v rovnakom rozťahanom tempe sa nesie celá skladba. Táto kapela potrebuje čas na rozjazd, pretože aj "Paraliz" má rocknrollovejší začiatok, ale na konci to už v nej pekne sype. Nasledujú minútovky "Dlaczego?" s až psychopatickým ječákom a punkovica "783". Intro z Hanebných panchartov a už sa zase váľajú sudy v crust´n´rollovom tempe. V skladbe "Udręka" s mierným goregrindovým podtónom do toho kapela bije asi najpomalšie zo všetkých skladieb. Do 24 sekundovej "Zamknij kurwa ryji" stihla kapela ešte vtrepať aj intro a album zakončujú opäť malignanttumourovskou hymnou "Wiara na sprzedaz". Ako bonus sa vo všetkých skladbách prekrikujú dva hukoty a aj keď by som ja osobne pri niektorých pomalých partoch zrýchlil alebo ich rovno vynechal, musím uznať, že to kapele dosť šľape a vedia ako obsluhovať svoje nástroje. A keby tento poľský Bilos zmenil polohu hlasu, bola by to ešte väčšia šupa. Vyskúšaj sám, alebo ešte lepšie, odchyť niekde kapelu naživo. Nemalo by to byť vôbec ťažké pri tých ich všetkých výletoch a turné, ktoré stihnú počas roka.

https://heridaprofunda.bandcamp.com
  1. Intro
  2. Spalone mosty
  3. Zamach bombowy
  4. Strach
  5. Paraliz
  6. Dlaczego?
  7. 783
  8. Pierwsi do gazu
  9. Udręka
  10. Zamknij kurwa ryj!
  11. Wiara na sprzedaz

Táto recenzia už bola zobrazená 513 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: S+N+T
TEXT:


 #7103 ctib   napí­sal/a 11.01.2017 09:17:55
Před pár lety (2013) na Duších zahráli parádní set!
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[274/91.64%]
Má!

[13/4.35%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.34%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 299


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com