PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


HERIDA PROFUNDA / HELLBASTARD CD (recenzia)
783 Landsberg hardcore crew
Tento split má korene ešte v lete 2014, kedy sa mal pôvodne vydávať spoločný picture disk HERIDA PROFUNDA / BESTHOVEN. Ale crusteri mienia a brazílske one man bandy plány menia, alebo skôr majú pauzu. Tak HxDx využívajú mimopracovné kontakty na upršaných ostrovoch a hneď nachádzajú náhradu v podobe crustmetalovových pioniérov HELLBASTARD. Vydáva sa 1000 kusov pikčr diskov a rovnaký počet digipackov, čo je v dnešnej dobe až obdivuhodné. Aj spracovanie je veľkolepé. Pekný pestrofarebný picture disk síce nie s plnohodnotným obalom alebo kapsou, ale prázdnô vo fólii tiež nie je. Digipack tak isto vyhratý. Graficky prepracovaný šesťpanel s textovou stránkou navyše. Žiadna odfláknutá robota. Poďme sa pozrieť podrobnejšie aj na hudobnú stránku. CD načína HERIDA PROFUNDA. Pri vinyle je to samozrejme na tebe, s kým začneš. Pomalé intro neveští nič dobré. Po ňom sa grind crustový kolovrátok rozbieha na plné otáčky. Oproti prvej nahrávke je to viac do grindu ako motorcrustu a navyše s jemným deathmetalovým puchom. Viac klepačiek a rýchlych pasáži, murmurov a viac to ide dole kopcom ako po rovinke, minútovky prevážujú, ale dobre, keď podradia, spevom a rifmi zabáčajú viac k motortumouru. Korene zrejme nepustia. Niektoré nápady sú zrecyklované od iných kapiel, ale nevadí, šľape to a som rád, že skladby nie sú až brutálne onanisticky metalovo prešpekulované. Akurát posledná "Hipokryzja / Hipocrisy" je nuda. Hranú hudbu a do toho hovorené slovo alebo rôzne intrá použilo už veľmi veľa kapiel, ale táto čudná kombinácia ma nikdy nebavila. A ten hidden track od NAPALM DEATH je naozaj skrytý. Asi bude na inom CD alebo diskete. Texty o plytvaní jedla, proti polícii, cirkusom (najdlhší song), ale aj o hľadaní svojho miesta na planéte. Chlapci sa na squatoch nestratia. HELLBASTARD svoju polovicu / stranu (dosaď si ten svoj formát) načínajú až epickým introm - tichom pred búrkou, ktoré nahral Andy Wiggins (AMEBIX píčo). Krupobitie sa začne až ďalšou skladbou, kedy zo všadiaľ pršia kopáky, prechody a činely. Navyše tvár ti preplieska brutálny zvuk z Hellfire studios. Novú tvorbu HELLBASTARD som akosi premeškal. No porovnávať to s prvotinou "Ripper crust" nebude asi namieste. Na nej cítiť zafajčené miestnosti na koncerty, nášivky ešte aj na ksichte, ak tam ovšem nemáš nejakú kérku a polepené vlasy mydlom a pivom alebo prírodné dready. Tu je to skôr na riflovku s farebnými nášivkami a hromžiacou rukou počas koncertu. Zahrané je to až premakane a možno to je problém. Že je to až príliš premakane. Bez intra štyri skladby, z ktorých dve sa už v iných verziách mihli na iných nahrávkach. Osemdesiatkoví true thrash metalisti by z toho asi mali radosť, ale ja fakt neviem.


  1. HERIDA PROFUNDA - Taniec smierci / Danse macabre (intro)
  2. HERIDA PROFUNDA - Zjedz zanim zgnije / Eat before rot
  3. HERIDA PROFUNDA - 1.3.1.2.
  4. HERIDA PROFUNDA - Ostatnia chwila / Last moment
  5. HERIDA PROFUNDA - Cyrk / Circus
  6. HERIDA PROFUNDA - Szmal / Filthy money
  7. HERIDA PROFUNDA - Alerta 161!
  8. HERIDA PROFUNDA - Pulapka / A trap
  9. HERIDA PROFUNDA - Hipokryzja / Hipocrisy (outro)
  1. Hellbastard In praise of cats
  2. Hellbastard Engineering human consciousness ... (The removal of ...)
  3. Hellbastard Big business pighole
  4. Hellbastard Going postal
  5. Hellbastard Wolfsong ... to the dead ...

Táto recenzia už bola zobrazená 306 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+7+B
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
včera 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
včera 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.56%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.26%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.93%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.57%]
Mne varí mama

[60/19.67%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 305


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com