PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 16.11.2019
ČISTÁ RYŽA (SK), DECULTIVATE (SK), DVERE (SK), FAT (SK), KRAJNÉ ČIERNO (sK), PASSENGEROFSHIT (Austrália), THERAPIST (SK), URTICA (CZ), ...

Košice, Collosseum


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


HERIDA PROFUNDA / HELLBASTARD CD (recenzia)
783 Landsberg hardcore crew
Tento split má korene ešte v lete 2014, kedy sa mal pôvodne vydávať spoločný picture disk HERIDA PROFUNDA / BESTHOVEN. Ale crusteri mienia a brazílske one man bandy plány menia, alebo skôr majú pauzu. Tak HxDx využívajú mimopracovné kontakty na upršaných ostrovoch a hneď nachádzajú náhradu v podobe crustmetalovových pioniérov HELLBASTARD. Vydáva sa 1000 kusov pikčr diskov a rovnaký počet digipackov, čo je v dnešnej dobe až obdivuhodné. Aj spracovanie je veľkolepé. Pekný pestrofarebný picture disk síce nie s plnohodnotným obalom alebo kapsou, ale prázdnô vo fólii tiež nie je. Digipack tak isto vyhratý. Graficky prepracovaný šesťpanel s textovou stránkou navyše. Žiadna odfláknutá robota. Poďme sa pozrieť podrobnejšie aj na hudobnú stránku. CD načína HERIDA PROFUNDA. Pri vinyle je to samozrejme na tebe, s kým začneš. Pomalé intro neveští nič dobré. Po ňom sa grind crustový kolovrátok rozbieha na plné otáčky. Oproti prvej nahrávke je to viac do grindu ako motorcrustu a navyše s jemným deathmetalovým puchom. Viac klepačiek a rýchlych pasáži, murmurov a viac to ide dole kopcom ako po rovinke, minútovky prevážujú, ale dobre, keď podradia, spevom a rifmi zabáčajú viac k motortumouru. Korene zrejme nepustia. Niektoré nápady sú zrecyklované od iných kapiel, ale nevadí, šľape to a som rád, že skladby nie sú až brutálne onanisticky metalovo prešpekulované. Akurát posledná "Hipokryzja / Hipocrisy" je nuda. Hranú hudbu a do toho hovorené slovo alebo rôzne intrá použilo už veľmi veľa kapiel, ale táto čudná kombinácia ma nikdy nebavila. A ten hidden track od NAPALM DEATH je naozaj skrytý. Asi bude na inom CD alebo diskete. Texty o plytvaní jedla, proti polícii, cirkusom (najdlhší song), ale aj o hľadaní svojho miesta na planéte. Chlapci sa na squatoch nestratia. HELLBASTARD svoju polovicu / stranu (dosaď si ten svoj formát) načínajú až epickým introm - tichom pred búrkou, ktoré nahral Andy Wiggins (AMEBIX píčo). Krupobitie sa začne až ďalšou skladbou, kedy zo všadiaľ pršia kopáky, prechody a činely. Navyše tvár ti preplieska brutálny zvuk z Hellfire studios. Novú tvorbu HELLBASTARD som akosi premeškal. No porovnávať to s prvotinou "Ripper crust" nebude asi namieste. Na nej cítiť zafajčené miestnosti na koncerty, nášivky ešte aj na ksichte, ak tam ovšem nemáš nejakú kérku a polepené vlasy mydlom a pivom alebo prírodné dready. Tu je to skôr na riflovku s farebnými nášivkami a hromžiacou rukou počas koncertu. Zahrané je to až premakane a možno to je problém. Že je to až príliš premakane. Bez intra štyri skladby, z ktorých dve sa už v iných verziách mihli na iných nahrávkach. Osemdesiatkoví true thrash metalisti by z toho asi mali radosť, ale ja fakt neviem.


  1. HERIDA PROFUNDA - Taniec smierci / Danse macabre (intro)
  2. HERIDA PROFUNDA - Zjedz zanim zgnije / Eat before rot
  3. HERIDA PROFUNDA - 1.3.1.2.
  4. HERIDA PROFUNDA - Ostatnia chwila / Last moment
  5. HERIDA PROFUNDA - Cyrk / Circus
  6. HERIDA PROFUNDA - Szmal / Filthy money
  7. HERIDA PROFUNDA - Alerta 161!
  8. HERIDA PROFUNDA - Pulapka / A trap
  9. HERIDA PROFUNDA - Hipokryzja / Hipocrisy (outro)
  1. Hellbastard In praise of cats
  2. Hellbastard Engineering human consciousness ... (The removal of ...)
  3. Hellbastard Big business pighole
  4. Hellbastard Going postal
  5. Hellbastard Wolfsong ... to the dead ...

Táto recenzia už bola zobrazená 274 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+K+M
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[262/91.93%]
Má!

[12/4.21%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.16%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 285

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...