PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 4.3.2017
ROZPOR (SK), GAGARIN (CZ), MY O VLKOCH (SK), SISTEM ERORR (SK), SAMORAST (SK)
Pred koncertom prednáška lesoochranárskeho zoskupenia VLK

Prešov, Jam club

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

NADĚJE JE NA DRUHÉM BŘEHU - ŽIVOTY PRAŽSKÝCH ŽEN BEZ DOMOVA
9.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
MEDICATION TIME, KOVADLINA (19.2.2017, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Bachi (TARAS BULLBA, THEMPTINESS, Zem records, Negativní prdel zine, ...)

NAJNOVŠÍ REPORT:
OUTREACH, BIG CHEESE, RAPTURE, PAYDAY, BLIND AUTHORITY, PERFECT BLUE, REFLECT, UNJUST, INSIST, CONTROL, ARMS RACE, the FLEX (11.2.2017, Leeds)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NIČITEĽ - Matka 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
žgrind #1 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Echt kapustnica











BLOODY PHOENIX / LYCANTHROPHY / SKUNK / DISTURBANCE PROJECT 12" (recenzia)
Dead heroes
Štvorsplit päťhviezdičkových kapiel. Tak poďme na to, lebo je naozaj o čom písať.
Dúfam, že krutosť menom BLOODY PHOENIX netreba žiadnemu grindovému maniakovi vôbec predstavovať. Po dlhých štrnástich rokoch, troch dlhohrajúcich albumoch, niekoľkých sedmičkách a hlavne mnohých personálnych zmenách to kapela v roku 2015 zabalila. Či nadobro, to ukáže čas, ako to bolo napríklad s EXCRUCIATING TERROR. Posledné, čo stihli ešte nahrať, je týchto päť skladieb. Nového materiálu sa dočkáme ešte na split 7" so SEITAN, ktorý nedopatrením vyšiel ako splitko MASSGRAVE / SEITAN, ale späť k LP. Akosi zahuhlanejší začiatok, ale po niekoľkých sekundách sa to rozbehne do správnych otáčok, aj keď to potom opať uviazne v bažinatejšom teréne. Je to bez debaty riadna šupa, ale od tejto partičky mám radšej veci z obdobia "Death to everyone", nehovoriac na tú smršť naživo. Tu je to viac crust a pank ako brutálny grind. Ako posledná je zrýchlená prerábka talianskej partizánskej hymny "Bella cioa" stará 75 rokov, avšak vďaka dnešnej politickej situácii, hlavne v USA, aktuálna aj dnes. Držím palce v boji s veternými mlynmi. RIP!
Bez sekundy na nádych to hneď rozbaľujú LYCANTHROPHY s deviatimi rýchlymi minútovkami. Dnes je to viac v US power violence duchu. Až na jednu skladbu ("My own rebellion"), ktorá už vyšla na split sedmičke s CHIENS sú to všetko novinky. Guľometné bicie, neľudský Zdíšin vokál doplňujúci sa so Šupinovým murmorom, polsekundové stopky a neskutočné kotrmelce a obraty - typické prejavy pre dnešné LYCANTHROPHY, aj keď so zvukom, na ktorý asi u nich nie si zvyknutý. Ale ináč brutalitka ako vždy, škoda sa viac rozpisovať.
Začiatok druhej strany patrí dalšej hyperaktívnej bande, a to Kanaďanom SKUNK. Kapelu tvoria ľudia majúci prsty pre teba asi v známejších veciach ako SKELETON, ARCHAGATHUS, CETASCEAN alebo VIOLENT GORGE a hoci oficiálne vznikli ešte v roku 2008, s nahrávkami sa rozbehli až posledné dva roky a v pláne sú ďalšie a ďalšie vydania. Asi sa celá kapela zhodla na tom, že ich na svojom konte stále nemajú dosť. Hudobne je to hrubý proto prasopal grind crust. Ale naozaj hrubota. Surová hrubosť. Kolovrátok, ktorý raz zájde tam, inokedy do susedného žánru, ale počuť v tom aj spomínaných lopaťákov ARCHAGATHUS. Hučanie, ktoré nikoho neurazí, ale nič inovatívne. Ale môže byť.
Názov DISTURBANCE PROJECT vzbudzuje minimálnev podzemí na Pyrenejskom polostrove veľký rešpekt. Veď má aj prečo. Vznikli v roku 2002 na troskách veličiny DENAK, stihli už tiež kde-čo povydávať a hrať aj v ďalších kapelách a projektoch. Na záver dosky prichystali sedem vlastných skladieb + cover od S.O.D. (originál nepoznám). Priamočiary old school grind s jednoduchým zvukom, dvomi murmurmi a klepačkami ešte aj počas páuz. Veľká škoda, že u nás je to trestuhodne zanedbávaná kapela, pretože im metronóm s rdcia šľapú presne v rýchlosti, akú mám rád.
Split vyšiel pod taktovkou Dead heroes a Deep six. Ak túto dosku ešte nemáš, neviem prísť na to, na čo vôbec čakáš?

lycanthrophy.bandcamp.com skunkcrust.bandcamp.com disturbanceproject.bandcamp.com
  1. BLOODY PHOENIX - Trails
  2. BLOODY PHOENIX - Shields
  3. BLOODY PHOENIX - Filth
  4. BLOODY PHOENIX - Biopsy
  5. BLOODY PHOENIX - Bella ciao
  1. LYCANTHROPHY - Hero after death
  2. LYCANTHROPHY - Mount of doom
  3. LYCANTHROPHY - Don´t stay aside
  4. LYCANTHROPHY - Razor
  5. LYCANTHROPHY - Dead man
  6. LYCANTHROPHY - Torso of human hope
  7. LYCANTHROPHY - Line up
  8. LYCANTHROPHY - My own rebellion
  9. LYCANTHROPHY - Total submission
  1. SKUNK - Devious campaign
  2. SKUNK - Oblivious masses
  3. SKUNK - No rights
  4. SKUNK - Undisclosed
  5. SKUNK - Totalitarian
  1. DISTURBANCE PROJECT - Decadente benevolencia
  2. DISTURBANCE PROJECT - Victimas del progreso
  3. DISTURBANCE PROJECT - Expiando tus pecados
  4. DISTURBANCE PROJECT - Desprecio autoritario
  5. DISTURBANCE PROJECT - Exclusion voluntaria
  6. DISTURBANCE PROJECT - Inseguridad global
  7. DISTURBANCE PROJECT - Falso placer
  8. DISTURBANCE PROJECT - Knock out (S.O.B. cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 194 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Z+L+W
TEXT:


 #7121 ondra_deadheroes doomsday@centrum.cz   napísal/a 08.02.2017 22:36:40
sick, diky za recku Adrik. split se opravdu povedl .... mame mraky pozitivnich feedbacku ;-)
filthy crust vs. old school grindcore and jednom 12ti palci !!

diky za podporu vsem .... uzivejte
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
20.02. 12:08
anal piča crust: Heil vie mi niek .. >> (guestbook)
18.02. 08:10
kokot metlista: arms race je nam .. >> 11.2.2017 OUTREACH, BIG CHEESE, RAPTURE, PAYDAY, BLIND AUTHORITY, PERFECT BLUE, REFLECT, UNJUST, INSIST, CONTROL, ARMS RACE, the FLEX Leeds (report)
14.02. 18:00
axc: a Kurwa Aparata >> (guestbook)
14.02. 17:59
axc: yaujem o The Ger >> (guestbook)
14.02. 12:32
DIY or DIE: Však tu ludia ak .. >> DIY benefity (úvaha) (článok)

ANKETA:
Tvoj najobľúbenejší nepofiderný slovenský vinyl z roku 2016?

[2/7.14%]
ABORTION / Sram 7"

[1/3.57%]
BLIND RÄTTVISA - Bury your stupid days 12"

[3/10.71%]
CATASTROFY / Exorcisphobia / Kaar 12"

[1/3.57%]
FYASCO - Pod nechtom býva najvacsia tma 7"

[1/3.57%]
JEŽIŠOVI PIVO NELEJ / ERIKAJEMOJA 12"

[3/10.71%]
NIČITEĽ - Matka 12"

[7/25%]
PUBLIC - No grave is deep 12"

[0/0%]
RATS GET FAT - Hnev 12"

[1/3.57%]
ROZPOR - Radikálna ľudskosť 10"

[2/7.14%]
RÚBANISKO - Keď zvoní kosa / Čistý hnev 7"

[0/0%]
SEDEM MINÚT STRACHU - Sedem minút samurai 7"

[0/0%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Erectile dementia 7"

[0/0%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Unconscious disharmonic malfunction 7"

[1/3.57%]
TENDENCIE / Rosa parks 10"

[6/21.43%]
WILDERNESS - III 12"


Počet hlasov: 28

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...