PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


BOMBANGREPP - MAKTMISSBRUKANDE SVIN 7" (recenzia)
Skaven
"Capitalism bastard" je pre mňa na tomto sedempalci kľúčovým výrazom. Vysvetlím. Možno ste si všimli, možno nie, ako sa táto nová EP dosť ponáša na ich predošlú spred troch rokov. Hlavne teda obalom a jeho grafikou. Menší rozdiel je len vo výraze toho ksichtu, inak všetko po starom. To isté logo, rovnako otočené, názov platne na tom istom mieste, takmer zhodne potom vypadá aj zadná strana coveru. K tomu ešte aj tie tri isté vydavateľstvá, rovnakým štýlom spracovaný textový list a aj stredové nálepky na vinyle. Akurát som si nevšimol, že táto nová platňa je na pomalších otáčkach a ja som si to vypekal na 45, tak ako tú predošlú. No a z mojich reprákov sa ešte len teraz valila úplná pocta KRIGSHOT, ku ktorým ich tak často prirovnávajú. Totálna paľba, oheň a síra. A za poslednou skladbou na úplnom konci nejakým priškrípnutým hlasom zaznejú spomenuté dve slová. A kurva! Niečo mi tu nehrá.
Takže znovu už na správnej rýchlosti a v reálnej produkcii. Trochu som sa aj zľakol, že už to nebude ono, no zbytočné obavy. Každopádne na svojej novej EP predsa len znejú trošku rozdielne oproti tej predchádzajúcej. Ale naozaj len málo. Zapríčinené to je zrejme výmenou jedného člena, ktorý obsluhuje gitaru aj basu. Inak sme v rovnakom hudobnom rybníku ako aj pred tým. Typický švédsky mangel crust, niečo na polceste medzi SKITSYSTEM a už spomínanými KRIGSHOT. Tu skôr viac inklinujúci k tým nižšie-otáčkovým učiteľom, no nálet je to stále dosť intenzívny. Neviem však, či táto mladá banda z okolia Göteborgu chce ísť podobnou cestou, skôr si myslím, že nie. Zvukovo si to dali na ešte prasáckejšiu špinu a mne ich rozhodnutie iba lahodí. Takto to žerem.
Spevák zjape v rodnej švédštine, texty však k tomu nie sú priložené, len vysvetlenia v angličtine. Tak ako minule. Opäť hlavne pojednávajú o pracovno-právnych pomeroch a iných sociálnych istotách pankáčov v ich domovine. Ale aj iné témy sa nájdu. Autorom textov, ale aj muziky a celej grafickej stránky týchto platní, je bubeník Zach. Ten pôsobil aj v AGGRENATION, ktorí pred tromi rokmi odpálili parádny set na Ffude. Čo tak dotiahnuť ku nám aj BOMBANGREPP, keď už tu aj vychádzajú?!
Som len zvedavý, či ďalším ich počinom bude ešte tretia podobná malá platňa, alebo už album. A aj keď týchto deväť vecí má svoju silu, ešte by som sa do niečoho väčšieho nepúšťal. Stále mám pocit, že na kvalitnú LP musia trochu vyzrieť.

bombangrepp.bandcamp.com
  1. Slicka röv
  2. Den grå massans resignation
  3. Bojkotta allt
  4. Girighet och desperation
  5. Förrådandestat
  6. Statsfinansierade svartfötter
  7. Merchtorsk
  8. Aktivt motstånd
  9. Desillusionerade punx
  10. Kloner
  11. Belåten kugge

Táto recenzia už bola zobrazená 229 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.6

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: D+V+F
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[270/91.84%]
Má!

[12/4.08%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.4%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 294


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com