PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 22.11.2019 - 23.11.2019
Nö fest:
VOLE (CZ), ROST (Rakúsko), CTIB (CZ), LUTRA (SK), AHOJ (SK), IMCRIMINATE (SK), FAT (SK), ĎAS (SK), VLOČKA (SK)
aterparty: STRAPATÝ & DANISA, KVASO & SLUŠNÉ BABY SS

, Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


BOMBANGREPP - MAKTMISSBRUKANDE SVIN 7" (recenzia)
Skaven
"Capitalism bastard" je pre mňa na tomto sedempalci kľúčovým výrazom. Vysvetlím. Možno ste si všimli, možno nie, ako sa táto nová EP dosť ponáša na ich predošlú spred troch rokov. Hlavne teda obalom a jeho grafikou. Menší rozdiel je len vo výraze toho ksichtu, inak všetko po starom. To isté logo, rovnako otočené, názov platne na tom istom mieste, takmer zhodne potom vypadá aj zadná strana coveru. K tomu ešte aj tie tri isté vydavateľstvá, rovnakým štýlom spracovaný textový list a aj stredové nálepky na vinyle. Akurát som si nevšimol, že táto nová platňa je na pomalších otáčkach a ja som si to vypekal na 45, tak ako tú predošlú. No a z mojich reprákov sa ešte len teraz valila úplná pocta KRIGSHOT, ku ktorým ich tak často prirovnávajú. Totálna paľba, oheň a síra. A za poslednou skladbou na úplnom konci nejakým priškrípnutým hlasom zaznejú spomenuté dve slová. A kurva! Niečo mi tu nehrá.
Takže znovu už na správnej rýchlosti a v reálnej produkcii. Trochu som sa aj zľakol, že už to nebude ono, no zbytočné obavy. Každopádne na svojej novej EP predsa len znejú trošku rozdielne oproti tej predchádzajúcej. Ale naozaj len málo. Zapríčinené to je zrejme výmenou jedného člena, ktorý obsluhuje gitaru aj basu. Inak sme v rovnakom hudobnom rybníku ako aj pred tým. Typický švédsky mangel crust, niečo na polceste medzi SKITSYSTEM a už spomínanými KRIGSHOT. Tu skôr viac inklinujúci k tým nižšie-otáčkovým učiteľom, no nálet je to stále dosť intenzívny. Neviem však, či táto mladá banda z okolia Göteborgu chce ísť podobnou cestou, skôr si myslím, že nie. Zvukovo si to dali na ešte prasáckejšiu špinu a mne ich rozhodnutie iba lahodí. Takto to žerem.
Spevák zjape v rodnej švédštine, texty však k tomu nie sú priložené, len vysvetlenia v angličtine. Tak ako minule. Opäť hlavne pojednávajú o pracovno-právnych pomeroch a iných sociálnych istotách pankáčov v ich domovine. Ale aj iné témy sa nájdu. Autorom textov, ale aj muziky a celej grafickej stránky týchto platní, je bubeník Zach. Ten pôsobil aj v AGGRENATION, ktorí pred tromi rokmi odpálili parádny set na Ffude. Čo tak dotiahnuť ku nám aj BOMBANGREPP, keď už tu aj vychádzajú?!
Som len zvedavý, či ďalším ich počinom bude ešte tretia podobná malá platňa, alebo už album. A aj keď týchto deväť vecí má svoju silu, ešte by som sa do niečoho väčšieho nepúšťal. Stále mám pocit, že na kvalitnú LP musia trochu vyzrieť.

bombangrepp.bandcamp.com
  1. Slicka röv
  2. Den grå massans resignation
  3. Bojkotta allt
  4. Girighet och desperation
  5. Förrådandestat
  6. Statsfinansierade svartfötter
  7. Merchtorsk
  8. Aktivt motstånd
  9. Desillusionerade punx
  10. Kloner
  11. Belåten kugge

Táto recenzia už bola zobrazená 218 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.6

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+K+M
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.33%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.67%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[4/6.67%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.33%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.33%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/11.67%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.67%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[6/10%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.33%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 60

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...