PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 16.11.2019
ČISTÁ RYŽA (SK), DECULTIVATE (SK), DVERE (SK), FAT (SK), KRAJNÉ ČIERNO (sK), PASSENGEROFSHIT (Austrália), THERAPIST (SK), URTICA (CZ), ...

Košice, Collosseum


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


MORSA / BRÜNNER TODESMARSCH / AGE OF DEATH - HLADOVÝ PES ŽERE SVÝHO PÁNA 7" (recenzia)
Ultima ratio
Brno drží stále pokope! Aj napriek tomu, že ani neviem, koľko kapiel z tohto trojsplitu ešte funguje. Presnejšie povedané, nemám žiadne poznatky o MORSE. Totiž AGE OF DEATH sú už dávnejšie po smrti a B.T. veselo vŕzgajú. Tento sedempalec bol vydaný začiatkom roka bez akýchkoľvek veľkých upozornení a reklám. Možno len ja som si nič nevšimol, pretože kde-tu čítam, že to bolo dlho-očakávané vydanie. No očakávané už asi tak tri či štyri roky. Podľa tohto, čo držím v rukách, by som povedal, že za zdržaním zrejme bolo cibrenie obalu tejto ípky. Takéto luxusné balenie sa teda u sedempalcov len tak nevidí. Najmä nie u kapiel s takouto bordeloidnou produkciou.
Takže celú A stranu okupuje MORSA so svojimi tromi skladbami. Vlastne všetci zúčastnení tu majú po tri kusy, záleží teda od dĺžky materiálu. Túto kapelu som zatiaľ zaznamenal len na druhej brnenskej kompilácii. Tu majú nahrávku z roku 2013 nahranú v Hellsounde. Jedná sa o taký mix metalu a hardcore v dosť chaotickom prevedení. Teda dvojšľapka ide fakt ako splašené stádo koní. Avšak necháva ma to celkom chladným.
Naopak na BRÜNNER TODESMARSCH som sa tešil najviac. To som si myslel ešte, že sa jedná o nový materiál. Nahrávka však pochádza z rovnakej nahrávacej sešn ako ich demo. Tu sa ide na chaos v ich hrubom a besnom hardcore zámerne, avšak opäť pridaná hutnosť na zvuku to drží celé pri zemi. To opäť myslím ako u ich nahrávky pre splitko s EVIDENCE SMRTI. No predsa len by toto mal byť dôležitý rok pre B.T., keďže už je ohlásené vydanie ich prvého dlhohrajúceho albumu.
AGE OF DEATH zas poznám z prvej brnenskej kompilačnej LP. Ich tri paľby nabehnú bez akéhokoľvek otáľania alebo predohry hneď, len čo doznejú B.T. Zvukovo je to ľahko odlíšiteľné. Neviem, ale ich jemne chaotický priamočiary fastcore s prekrikujúcimi sa obojpohlavnými vokálmi tu na mňa prekvapujúco najviac zapôsobil. Škoda, že kariéru kapely ukončila smrť jedného zo spevákov.
V podstate by sa dalo povedať, že sa tu jedná o spomienkové EP s patričným spracovaním. To ani nejdem opisovať, to treba fakt vidieť. Celkom dobrý tyyp vydania pre krátkodobé projekty alebo krátkotrvácne kapely.

bandzone.cz/morsa
bandzone.cz/brunnertodesmarsch
myspace.com/ageofdeathfastcorepunk
  1. MORSA - Oběti konformity
  2. MORSA - Vrchol evoluce
  3. MORSA - Deprese
  1. BRÜNNER TODESMARSCH - Useknutá hlava vůdce
  2. BRÜNNER TODESMARSCH - Nebezpečí vylézá z obrazovky na povrch
  3. BRÜNNER TODESMARSCH - Ozbrojená evoluce
  1. AGE OF DEATH - Nic není navždycky
  2. AGE OF DEATH - Profesionalita osudem
  3. AGE OF DEATH - Konec světa

Táto recenzia už bola zobrazená 249 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: O+X+V
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[262/91.93%]
Má!

[12/4.21%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.16%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 285

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...