PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 29.6.2018
SUBHUMANS (UK), OBSCENE REVENGE (Taliansko), ZEMĚŽLUČ (CZ)

Vsetín, Vesmír


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ZINTAER #3
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ARCHIVIST, BAESTIEN, ICOS, LAS CASAS VIEJAS, MONACHUS, MORROW (9.6.2018, Hannover)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
3. DIY zine fest (25 - 26.5.2018, Olomouc, SF mini)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DISCLOSE / SANCTUS IUDA 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bieda ducha #5 / 2005

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Pórový tapas











RISPOSTA / BRICANYL TURBUHALER 12" (recenzia)
DIY
"Odmítat vlastní vinu, vždyť to znáš, následky našich činů zakrývat ..."
Zatiaľ posledná nahrávka RISPOSTY z júna 2016 zo štúdia Hellsound je presne to, čo som hľadal.
"Jaká je šance na zdravý rozum v bezvýchodné situaci ... Člověk normálního charakteru nepřipouští vlastní chybu ..."
Nahraná surovo a nasrane. Šľape to ako dobre namazaný stroj. Páči sa mi ten drsný zvuk gitary, ktorý rozožiera všednosť a tuposť tohto sveta. Štyri skladby nasekané vo fofr tempe, posledná piata je hustá gradovačka s odpľúvaním si do mikrofónu. Brno stále v plamenech.
"Kolektivní apatie, cynická masa, lidská plastelína, prohnilá rasa."
Dravý crust s trefnými textami, ktorým rozumieť aj bez textovej prílohy. Nihil dýchajúci na krk. Husia koža a zimomriavky. Heslovito napísané, ale v každom riadku spoznávaš svoj posraný život, ktorý si priznáš leda tak na smrteľnej posteli.
"Ať shnije celý ten váš výtvor."
Týchto päť skladieb točím stále dokola a je mi to málo! Náplasťou na túto "krivdu" je budiš novšia samostatná LP "Zaplať si sám" s paradoxne starším materiálom, ale o nej niekedy nabudúce.
"Průmysl iluzorních nadějí cukru, biče, chleba, her a lží."
Kreslený roztvárací obal trošilinku pripomína split LP s KUTYA HARAP. Celú túto srandu si kapely vydali vlastným nákladom.
BRICANYL TURBUHALER kedysi zavítali spolu s RISPOSTOU aj na divoký východ, stoja za nimi na koncertoch, ale i pri alkoholickom trojboji, takže spoločná nahrávka bola len logickým spečatením ich dlhoročného priateľstva. BT sa na svojej strane predstavili ôsmimi zásekmi. Bitka raw crustu a hard core punku. Je to rýchle, surové a našľapané, v dvoch prípadoch ("Zvedlá pravá" a "Never") až fast core zverstvo alá HELLNATION. Texty klasika o pokrytectve, nenávisti, ľahostajnosti, konzume, - môj favorit je "Bezejmenné oběti": "Lepší život v lágru než kulka v hlavě" - každý a všetko chce žiť a prežiť - a to všetko podané hovoreným slovom (KORUBO štýl?). Ale aj tak mi stále niečo chýba. Ale čo? Určite je všetko fajn, len chlapci mali smolu, že som si RISPOSTU pustil ako prvú. No nič, idem otočiť stranu.

risposta.bandcamp.com
bandzone.cz/bricanylturbuhaler
  1. RISPOSTA - Polapen
  2. RISPOSTA - Legie duchů
  3. RISPOSTA - Smrt zaživa
  4. RISPOSTA - Lidskosti vzpoura
  5. RISPOSTA - Lháři
  1. BRICANYL TURBUHALER - Kulka
  2. BRICANYL TURBUHALER - Žer, my ti dáváme
  3. BRICANYL TURBUHALER - Lhostejnost
  4. BRICANYL TURBUHALER - Bezejmenné oběti
  5. BRICANYL TURBUHALER - Zvedlá pravá
  6. BRICANYL TURBUHALER - Parádní akce
  7. BRICANYL TURBUHALER - Pokemón
  8. BRICANYL TURBUHALER - Never

Táto recenzia už bola zobrazená 352 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: M+9+O
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
19.06. 11:44
adrik: Zdar, prešlo, al .. >> (guestbook)
13.06. 23:37
Info: Zdarec akcia na >> (guestbook)
11.06. 20:06
KAZOSTROJ: Potvrdzujem že z >> TRUE REASON - Bez strachu CD (recenzia)
09.06. 17:48
analcrust: Ahoj budes ju ma >> (novinka)
07.06. 22:49
amerika: potraviny mix to .. >> 17.5.2018 SMALL TOWN LIFE, 52 HERTZ WHALE, LIFE IN VACUUM Bratislava, garáže pod Prístavným mostom (report)

ANKETA:
Slovenský ug vinyl roka 2017?

[4/7.27%]
BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ 12"

[5/9.09%]
ČAD - Bastard 12"

[1/1.82%]
EXTIP 12"

[1/1.82%]
HT - Hotentot´n´roll 12"

[1/1.82%]
HT - Predstieranie šťastia 12"

[9/16.36%]
ILÚZIA / DÁŠA FON FĽAŠA 12"

[23/41.82%]
SAMORAST 10"

[3/5.45%]
SEDEM MINÚT STRACHU - General fucking 12"

[1/1.82%]
SEDEM MINÚT STRACHU / De blenders 10"

[1/1.82%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Suppression 7"

[3/5.45%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Pakáreň 12"

[3/5.45%]
the LAST DAYS OF JESUS - The last circus 2 x 12"


Počet hlasov: 55

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...