PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 24.11.2017 - 25.11.2017
Nö fest:
BOILING POINT (SK), C.A.C.I.B. DORTMUND (SK), CONTROLLED EXISTENCE (CZ), DISTAX (SK), CHOROBOPOP (?), MACGYVER (CZ), OHEŇ 2 (SK), PRACH (SK), RUTKA LASKIER (CZ)
afterpárty, prednáška / film od Lesoochranárskeho združenia VLK

, chata Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

KOLYMA TALES #1
3.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
DENI, KARAK, CHAPPA´AI, FAT, BOMBATOLCSÉR, JOHNY FOXTER (18.11.2017, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
TENDENCIE: "Vždy sa nám lepšie hrá v priestore, ktorý je nám hodnotovo naklonený, ako v kadejakých "rockových" kluboch."

NAJNOVŠÍ REPORT:
PRACH, NUKK, RAVELIN 7 (11.11.2017, Čadca, Acafé)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
MORAL HANGOVER / DIS-K47 / BAD AGE / ILUZE SVOBODNÉ VŮLE MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Express your feelings #10 / KAZ #5 / 0

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Cuketa na kari











RISPOSTA / BRICANYL TURBUHALER 12" (recenzia)
DIY
"Odmítat vlastní vinu, vždyť to znáš, následky našich činů zakrývat ..."
Zatiaľ posledná nahrávka RISPOSTY z júna 2016 zo štúdia Hellsound je presne to, čo som hľadal.
"Jaká je šance na zdravý rozum v bezvýchodné situaci ... Člověk normálního charakteru nepřipouští vlastní chybu ..."
Nahraná surovo a nasrane. Šľape to ako dobre namazaný stroj. Páči sa mi ten drsný zvuk gitary, ktorý rozožiera všednosť a tuposť tohto sveta. Štyri skladby nasekané vo fofr tempe, posledná piata je hustá gradovačka s odpľúvaním si do mikrofónu. Brno stále v plamenech.
"Kolektivní apatie, cynická masa, lidská plastelína, prohnilá rasa."
Dravý crust s trefnými textami, ktorým rozumieť aj bez textovej prílohy. Nihil dýchajúci na krk. Husia koža a zimomriavky. Heslovito napísané, ale v každom riadku spoznávaš svoj posraný život, ktorý si priznáš leda tak na smrteľnej posteli.
"Ať shnije celý ten váš výtvor."
Týchto päť skladieb točím stále dokola a je mi to málo! Náplasťou na túto "krivdu" je budiš novšia samostatná LP "Zaplať si sám" s paradoxne starším materiálom, ale o nej niekedy nabudúce.
"Průmysl iluzorních nadějí cukru, biče, chleba, her a lží."
Kreslený roztvárací obal trošilinku pripomína split LP s KUTYA HARAP. Celú túto srandu si kapely vydali vlastným nákladom.
BRICANYL TURBUHALER kedysi zavítali spolu s RISPOSTOU aj na divoký východ, stoja za nimi na koncertoch, ale i pri alkoholickom trojboji, takže spoločná nahrávka bola len logickým spečatením ich dlhoročného priateľstva. BT sa na svojej strane predstavili ôsmimi zásekmi. Bitka raw crustu a hard core punku. Je to rýchle, surové a našľapané, v dvoch prípadoch ("Zvedlá pravá" a "Never") až fast core zverstvo alá HELLNATION. Texty klasika o pokrytectve, nenávisti, ľahostajnosti, konzume, - môj favorit je "Bezejmenné oběti": "Lepší život v lágru než kulka v hlavě" - každý a všetko chce žiť a prežiť - a to všetko podané hovoreným slovom (KORUBO štýl?). Ale aj tak mi stále niečo chýba. Ale čo? Určite je všetko fajn, len chlapci mali smolu, že som si RISPOSTU pustil ako prvú. No nič, idem otočiť stranu.

risposta.bandcamp.com
bandzone.cz/bricanylturbuhaler
  1. RISPOSTA - Polapen
  2. RISPOSTA - Legie duchů
  3. RISPOSTA - Smrt zaživa
  4. RISPOSTA - Lidskosti vzpoura
  5. RISPOSTA - Lháři
  1. BRICANYL TURBUHALER - Kulka
  2. BRICANYL TURBUHALER - Žer, my ti dáváme
  3. BRICANYL TURBUHALER - Lhostejnost
  4. BRICANYL TURBUHALER - Bezejmenné oběti
  5. BRICANYL TURBUHALER - Zvedlá pravá
  6. BRICANYL TURBUHALER - Parádní akce
  7. BRICANYL TURBUHALER - Pokemón
  8. BRICANYL TURBUHALER - Never

Táto recenzia už bola zobrazená 254 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+F+G
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
17.11. 00:17
ondra_deadheroes: linky primo < .. >> (novinka)
14.11. 09:48
strycoMarhin: Jedon cem natuty >> (novinka)
13.11. 13:35
adrik: Už sú na ceste * >> (novinka)
13.11. 13:32
J.K.: Budes mat nejake >> (novinka)
11.11. 17:58
drro: Nemal som páru o .. >> 23.10.2017 NYOS, ESAZLESA Bratislava, British rock star (report)

ANKETA:
Tlačíš si naskenované staré fanziny zo stránky?

[87/32.1%]
Tlačím, dobrá práca!

[121/44.65%]
Iba čítam

[38/14.02%]
Nestíham to všetko

[25/9.23%]
Staré ziny ma nezaujímajú


Počet hlasov: 271


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...