PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 3.11.2018
CHOROBOPOP (CZ), CTIB (CZ), CAMELEON (SK), MY O VLKOCH (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SU19B - NEUTRALIZE (SPHC)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
DAMATO, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (21.10.2018, Trnava)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
DVERE, COCO BONGO, MITE DE CEMITIÉRE (14.9.2018, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
FINAL EXIT / SEDEM MINÚT STRACHU 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #11 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











RISPOSTA / BRICANYL TURBUHALER 12" (recenzia)
DIY
"Odmítat vlastní vinu, vždyť to znáš, následky našich činů zakrývat ..."
Zatiaľ posledná nahrávka RISPOSTY z júna 2016 zo štúdia Hellsound je presne to, čo som hľadal.
"Jaká je šance na zdravý rozum v bezvýchodné situaci ... Člověk normálního charakteru nepřipouští vlastní chybu ..."
Nahraná surovo a nasrane. Šľape to ako dobre namazaný stroj. Páči sa mi ten drsný zvuk gitary, ktorý rozožiera všednosť a tuposť tohto sveta. Štyri skladby nasekané vo fofr tempe, posledná piata je hustá gradovačka s odpľúvaním si do mikrofónu. Brno stále v plamenech.
"Kolektivní apatie, cynická masa, lidská plastelína, prohnilá rasa."
Dravý crust s trefnými textami, ktorým rozumieť aj bez textovej prílohy. Nihil dýchajúci na krk. Husia koža a zimomriavky. Heslovito napísané, ale v každom riadku spoznávaš svoj posraný život, ktorý si priznáš leda tak na smrteľnej posteli.
"Ať shnije celý ten váš výtvor."
Týchto päť skladieb točím stále dokola a je mi to málo! Náplasťou na túto "krivdu" je budiš novšia samostatná LP "Zaplať si sám" s paradoxne starším materiálom, ale o nej niekedy nabudúce.
"Průmysl iluzorních nadějí cukru, biče, chleba, her a lží."
Kreslený roztvárací obal trošilinku pripomína split LP s KUTYA HARAP. Celú túto srandu si kapely vydali vlastným nákladom.
BRICANYL TURBUHALER kedysi zavítali spolu s RISPOSTOU aj na divoký východ, stoja za nimi na koncertoch, ale i pri alkoholickom trojboji, takže spoločná nahrávka bola len logickým spečatením ich dlhoročného priateľstva. BT sa na svojej strane predstavili ôsmimi zásekmi. Bitka raw crustu a hard core punku. Je to rýchle, surové a našľapané, v dvoch prípadoch ("Zvedlá pravá" a "Never") až fast core zverstvo alá HELLNATION. Texty klasika o pokrytectve, nenávisti, ľahostajnosti, konzume, - môj favorit je "Bezejmenné oběti": "Lepší život v lágru než kulka v hlavě" - každý a všetko chce žiť a prežiť - a to všetko podané hovoreným slovom (KORUBO štýl?). Ale aj tak mi stále niečo chýba. Ale čo? Určite je všetko fajn, len chlapci mali smolu, že som si RISPOSTU pustil ako prvú. No nič, idem otočiť stranu.

risposta.bandcamp.com
bandzone.cz/bricanylturbuhaler
  1. RISPOSTA - Polapen
  2. RISPOSTA - Legie duchů
  3. RISPOSTA - Smrt zaživa
  4. RISPOSTA - Lidskosti vzpoura
  5. RISPOSTA - Lháři
  1. BRICANYL TURBUHALER - Kulka
  2. BRICANYL TURBUHALER - Žer, my ti dáváme
  3. BRICANYL TURBUHALER - Lhostejnost
  4. BRICANYL TURBUHALER - Bezejmenné oběti
  5. BRICANYL TURBUHALER - Zvedlá pravá
  6. BRICANYL TURBUHALER - Parádní akce
  7. BRICANYL TURBUHALER - Pokemón
  8. BRICANYL TURBUHALER - Never

Táto recenzia už bola zobrazená 391 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+2+X
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
20.10. 08:22
xgulex: kkt ten fabko v >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
20.10. 00:28
michalko: velmi dobre :) >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
19.10. 11:02
Fokular: Jaaj super repor >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
18.10. 15:26
Geťo: P.s. A hákový kr >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
18.10. 15:25
Geťo: Náhodou, fajn re .. >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[77/28.21%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[69/25.27%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/4.03%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[66/24.18%]
Mne varí mama

[50/18.32%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 273

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...