PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


SVAVELDIOXID - KRIGETS BRUTALITET 7" (recenzia)
Phobia records
Avizovaný split 12“ s ABSOLUT zatiaľ v nedohľadne, niet nad čím váhať a  tak tu máme novú ípku od tejto relatívne stále čerstvej formácie zo Štokholmu. A to má každú chvíľu uzrieť svetlo sveta ďalší ich nový sedempalec, tentoraz splitko s Američanmi MANIA FOR CONQUEST. Švédski pankáči na nič nečakajú a produkujú nahrávku za nahrávkou. Bolo by dobré, keby sme sa dočkali nejakého ich koncertného výletu aj mimo Škandinávie. Nech mám čo zase prepásnuť.
Tento ich nový sedempalec vyšiel v celkom nabitom čase, kedy Mirek na svojej značke Phobia records vypustil do sveta naraz zo štyri či päť nových vydaní. Tak či tak, najviac som sa tešil práve na tento vinyl. Vlaňajší mini-album si ma celkom podmanil a dostal sa dosť vysoko v mojom osobnom rebríčku minuloročných nahrávok. Som len rád, že nastavenú latku vôbec nepodliezajú, skôr naopak. Ostatné sa dá viac-menej odpísať z mojej predošlej recenzie. Päť nových vecí v nadupanom BOMBANFALL / CIMEX štýle, s masívnou zvukovou stopou a  s pár novými nápadmi, ktoré skvele fungujú. Na mňa teda fungujú fakt rázne. Hutná pogovateľná d-beat hrubosť v troch songoch rýchlejšia, na konci každej strany sedempalca sa to trochu spomalí, no na intenzite sa aj napriek tomu neuberá. Hromy, blesky a zaťaté päste. Posledná vec je prerábkou starej švédskej záležitosti D.N.A.
Po textovej stránke je to tiež stále po starom, skôr ešte jednoduchšie. Teda myslím to tak, že si skúšam, koľko toho rozumiem po švédsky. No a pri textoch SVAVELDIOXID si myslím, že celkom dosť ... heh. Grafika nápodobne. Vkusné, jednoduché, no nič prekvapivé. Tá ich veľká platňa mala zaujímavejší cover. Nič to však neuberá na kvalite vylisovanej v drážkach vinylu.
Štokholmská štvorica SVAVELDIOXID si už po svojom druhom vydaní koleduje o status kapely "stávka na istotu". Teraz prichádzajú na rad teda splity. Verím, že tento svoj status len potvrdia.

svaveldioxid.bandcamp.com
  1. Krigsromantik
  2. Hederskodex
  3. Dödens uttryck
  4. Extrem realism
  5. 4000000000 döda kroppar (D.N.A. cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 277 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: F+N+U
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)


ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[270/91.84%]
Má!

[12/4.08%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.4%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 294


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com