PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

Ne 2.2.2020

UK SUBS (UK), TVOI POSTOI (SK)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Nö fest (23.11.2019, Trangoška)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
PIVNICA - Fragmenty 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


TORPUR - DUNGEON ROCK DEMO MC (recenzia)
DIY
Táto poľská partička bola pre mňa najväčším prekvapením na tohtoročnom Opičom bále. Nikdy predtým som o nich nepočul a z bandcampáckeho dua sa nakoniec vykĺbalo fakt hlučné trio. Takto sa má kapela vedieť nazvučiť! Emerický nojsepank so škandinávskym zvukom. Všetko brutálne nahlas, ale všetko počuť a naechované boli podľa mňa ešte aj činely! Po koncerte mením kazetu, prehodíme zopár poľsko-slovenských zdvorilostných frází a chlapíci sa ponárajú do ruchu festivalu. Podľa mňa boli celkom v prdeli, čo sa tam dialo. Snáď ich ešte niekedy niekde uvidím. Ružová kazeta obsahuje osem skladieb v podobnom duchu ako sa hralo na koncerte. Škoda že sa na kazetu nedá zaznamenať tá hudobná nespútanosť, ale vyhúl ju čo najviac doprava a dostaneš aspoň akú takú predstavu. Priznávam, že nejde o žiadnu hudobnú ani inštrumentálnu revolúciu, ani o preteky byť čo najextrémnejší alebo najrýchlejší, niektoré riffy sú dokonca dosť pomalé, ale páči sa mi atmosféra nahrávky. Šum, hluk, echá a prekrikovanie sa troch ľudí kdesi v diaľave a nemusieť sa nikam ponáhľať. 50 kusová ručne číslovaná kazeta je nahraná podomácky (čakal som v pozadí nejaký poľský socpop, ale kde nič, tu nič), kedy kotúč pásky je tak na štryridsaťpäť minút, ale materiálu tak možno na osem. Nedalo sa to postrihať? Ale ten ružový papier napchatý do dierok na ochranu proti prepisu je sexi. A vlastne celý noise pank je sexi!

torpur.bandcamp.com
  1. Grotestosterone
  2. Dungeon rock
  3. Punk court house
  4. (Modern life) tension
  5. Cursed tracksuit
  6. Goblin
  7. Self-mutilated
  8. Diversion

Táto recenzia už bola zobrazená 409 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: X+X+H
TEXT:


 #7213 koco   napí­sal/a 31.07.2017 08:56:10
Super kapela! Este pred opicim balom sme s nimi hrali v polsku. tam to bolo brutalne. Chlapci inac robia aj plno kreslenych zinova skejtuju. Uznavam.
 #7212 drrrrgo   napí­sal/a 30.07.2017 20:39:58
No asi to musí byť brunatna muzika, bo som si zajednal kazetku, poslal lowe a teraz sa mi vratili nazad aj z odkazom, že kazety sa vypredali už :-)
 #7210 Wrbo   napí­sal/a 29.07.2017 06:42:39
Absolútny súhlas! Gitarový Sovtek a basové kombo Peavey z 80 rokov ma úplne dostali. Všetko totálne prebudené a piskot aparátov bol počuť od začiatku do konca. Aj u mňa objav. Kazeta má luxusné prevedenie, to sa nedá poprieť. Jediné mínus ako píšeš, že materiál má tak 10 min a ostatných 35 môžeš s chuťou pretáčať (alebo si tam niečo nahrať hehe)
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)

31.12. 12:16
zloba: axc A vari greenpeace nie je massmedialna superstar bublinka ? >> (novinka)
28.12. 22:19
Majk: Nemám vôbec nič proti spiritualite... ale prečo to náboženstvo? Myslím si, že vnútorny rast závisí viac od individuálnych skúseností... , s ktorými sa človek dokázal vžiť a posúvajú ho neustále dopredu, k hlbšiemu pochopeniu seba samého. .. >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 20:13
OKDAT: Wrbo tu mas link: http://muzika-komunika.blogspot.com/2019/12/stare-deti-demo-2019.html >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 18:39
Wrbo: Máme nejaký link? >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
26.12. 17:35
Balki: V tomto pripade aka gramatika, take vysvetlenie >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[269/91.81%]
Má!

[12/4.1%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.41%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 293


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2019 ...