PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


ARSLE 7" (recenzia)
Adult crash
A máme tu novú akvizíciu z Malmö punk-stad. Na 50% je teda kvalita garantovaná. Ďalšie percentá závisia od talentu členov. Keďže tu pôsobia dvaja týpci zo SKITKIDS, percentá pre mňa šli rapídne nahor aj bez predbežného vypočutia. Ono sa na nete s nimi veľa toho nedá nájsť, resp. takmer nič. Pár rokov dozadu totiž SKITKIDS patrili medzi kapely, ktoré som chcel strašne vidieť naživo. Ich sety patrili k vyhláseným a o divokosti už kolovali mnohé chýry. Potom koniec, podaktorí muzikanti sa mihli v niekoľkých ďalších zoskupeniach, tak ako sa na správnych Švédov patrí. Asi najviac z toho na mňa zapôsobili INFERNÖH. Aj tí to už majú za sebou a tak tu máme ARSLE a ich prvú EP.
A samozrejme SKITKIDS sú tu cítiť na sto honov. Stačilo len na stotinu sekundy započuť speváka Loveho s jeho hrdelným prejavom typu "splašený vikingský náčelník". Na gitaru sa tu už nedávajú také rokenrolové ťahy, ako za starých čias, ale ide sa na to pekne z ostra a hmatník s rifmi dostáva pekne zabrať. ARSLE však zostávajú vo vodách tradičného švédskeho hardcore, v ich prípade by som spomenul vysokú školu TOTALITÄR alebo raných ANTI-CIMEX, ale samozrejme aj ich predchádzajúce, už spomínané známe mená ako SKITKIDS alebo INFERNÖH. Po zvukovej stránke stavili však na väčšiu hrubosť a mne to k nim takto náramne pasuje. Na sedmičku hodili šesť vecí na 33 rpm, čo v tomto prípade znamená niečo cez jedenásť minúť špinavého raw punku. Vyslovene hitovky sa tu nenachádzajú, jednoznačne je to však divoká jazda od začiatku do konca. Skvelý sedempalec na rozpogovanie domácnosti v tomto sychravom počasí. V  dánskom vydavateľstve Adult crash s tým majú zrejme svoje skúsenosti.
Katalógový názov tejto ich prvotiny je self-titled, ako to už býva zvykom. No slovo "Psykopater", ktoré je na prednej strane pod logom a titulným obrázkom, môže trochu zavádzať. Niektoré distrá tento singel aj vedú vo svojich katalógoch pod týmto názvom. Každopádne sa jedná o ten istý vinyl. Len aby sa vedelo.
  1. Du pallar ej
  2. En liberal så grå å trist
  3. Krossad av eliten
  4. Hellre idiot
  5. Vilken jävla fröjd
  6. Godheten själv

Táto recenzia už bola zobrazená 386 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: U+O+B
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com