PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 13.10.2018
SYSTEMIC DAMAGE (SK), DISTAX (SK), CONCUSSA (SK), DIKTÄT (SK)

Spišská Nová Ves, Pinocchio

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

KACZYNSKI / AUGUST LANDMESSER (BLACK WEDNESDAY RECORDS)
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, MITE DE CIMETIÉRE (15.9.2018, Bratislava)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
DVERE, COCO BONGO, MITE DE CEMITIÉRE (14.9.2018, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
HYDRAULITER 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #8 / 2003

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











ARSLE 7" (recenzia)
Adult crash
A máme tu novú akvizíciu z Malmö punk-stad. Na 50% je teda kvalita garantovaná. Ďalšie percentá závisia od talentu členov. Keďže tu pôsobia dvaja týpci zo SKITKIDS, percentá pre mňa šli rapídne nahor aj bez predbežného vypočutia. Ono sa na nete s nimi veľa toho nedá nájsť, resp. takmer nič. Pár rokov dozadu totiž SKITKIDS patrili medzi kapely, ktoré som chcel strašne vidieť naživo. Ich sety patrili k vyhláseným a o divokosti už kolovali mnohé chýry. Potom koniec, podaktorí muzikanti sa mihli v niekoľkých ďalších zoskupeniach, tak ako sa na správnych Švédov patrí. Asi najviac z toho na mňa zapôsobili INFERNÖH. Aj tí to už majú za sebou a tak tu máme ARSLE a ich prvú EP.
A samozrejme SKITKIDS sú tu cítiť na sto honov. Stačilo len na stotinu sekundy započuť speváka Loveho s jeho hrdelným prejavom typu "splašený vikingský náčelník". Na gitaru sa tu už nedávajú také rokenrolové ťahy, ako za starých čias, ale ide sa na to pekne z ostra a hmatník s rifmi dostáva pekne zabrať. ARSLE však zostávajú vo vodách tradičného švédskeho hardcore, v ich prípade by som spomenul vysokú školu TOTALITÄR alebo raných ANTI-CIMEX, ale samozrejme aj ich predchádzajúce, už spomínané známe mená ako SKITKIDS alebo INFERNÖH. Po zvukovej stránke stavili však na väčšiu hrubosť a mne to k nim takto náramne pasuje. Na sedmičku hodili šesť vecí na 33 rpm, čo v tomto prípade znamená niečo cez jedenásť minúť špinavého raw punku. Vyslovene hitovky sa tu nenachádzajú, jednoznačne je to však divoká jazda od začiatku do konca. Skvelý sedempalec na rozpogovanie domácnosti v tomto sychravom počasí. V  dánskom vydavateľstve Adult crash s tým majú zrejme svoje skúsenosti.
Katalógový názov tejto ich prvotiny je self-titled, ako to už býva zvykom. No slovo "Psykopater", ktoré je na prednej strane pod logom a titulným obrázkom, môže trochu zavádzať. Niektoré distrá tento singel aj vedú vo svojich katalógoch pod týmto názvom. Každopádne sa jedná o ten istý vinyl. Len aby sa vedelo.
  1. Du pallar ej
  2. En liberal så grå å trist
  3. Krossad av eliten
  4. Hellre idiot
  5. Vilken jävla fröjd
  6. Godheten själv

Táto recenzia už bola zobrazená 245 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: L+E+Q
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
18.09. 22:44
cinter: Hej MOR je bruta >> HYDRAULITER 12" (recenzia)
18.09. 21:55
elramon: typek to teraz r .. >> 31.8.2018 FAJRONT, INCRIMINATE, NABOSOPOSKLE Rimavská Sobota, Sk8park (report)
18.09. 19:54
Wrbo: Ten refrén v pie >> HYDRAULITER 12" (recenzia)
18.09. 17:18
Wrbo: Ahoj, v prvom ra .. >> 31.8.2018 FAJRONT, INCRIMINATE, NABOSOPOSKLE Rimavská Sobota, Sk8park (report)
18.09. 14:51
nelo paštrnák z pekla: Kazeta vyšla na >> HYDRAULITER 12" (recenzia)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[220/92.05%]
Má!

[11/4.6%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.42%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/2.93%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 239

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...