PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


E!E 12" (recenzia)
PHR
Takže po HNF, S.P.S., TELEX, ŠANOV a ešte neviem čom všetkom prišla na rad aj reedícia prvého radového albumu legendárnych E!Ečiek ... Pôvodné vydanie vyšlo v 1992 a je dávno vypredané, pravdupovediac od doby čo zbieram LP, a to už nejaký ten piatok je, som sa s touto nahrávkou ešte nestretol, a  to som v rukách držal už všakovaké rarity ... takže, za túto reedicíu som úprimne veľmi rád. Kto by nevedel, tak kapela sa sformovala v roku 1987 v Příbrami, kde vačšina členov pracovala v rovnakej firme (Zetor). Ako ich inšpirácia na založenie vlastnej kapely bola miestna banda BONPARI hrajúca new wave. Pôvodnú zostavu tvorili Robert Kyselo (bicie), Vilda Řapek (basa, spev), Petr "Bakča" Bakalerov (gitara, spev) a Miroslav Bergenstein (akordeón, spev). V tejto zostave im aj vyslo demo s názvom "Obyčejní poserové" ako paródia na album "Obyčejní hrdinové" od HNF. Po určitých personálnych zmenách (vojna atď...) vydávajú svoj prvý album s názvom "0001". Toto vydanie sa nijak nelíši od tej prvotnej náhravky, vydavateľ zachoval všetko, čo sprevádzalo povodný press. Obal, booklet, texty ... proste všetko, ak nepočitam fakt, že samotný asfalt vystriedala priesvitná farba namiesto čiernej. Album obsahuje 15 už zľudovelých songov, jednalo sa aj o covery, o ktorých ani neviem či sa má cenu rozpisovať, keďže ich každý veľmi dobre pozná. Štýlovo sa jedná o melodický punkrock 77 s chytľavými refrénmi a  rôzne sa prepletajúcimi spevmi. Sama kapela sa podľa ich tvrdenia nikdy nebrala príliš vážne, čo dokladuje aj svojimi textami ... z pohľadu dnešnej doby viac ako úsmevnými. Nahrávka disponuje jak slabšími, tak silnejšími miestami, každopádne treba brať na zreteľ dobu, kedy bola zrealizovaná. Ďalšia vec je, že muzikanti neboli nikdy žiadni virtuózi, takže to treba brať s rezervou. Myslím, že na danú dobu ponúkli viac ako priemer. Neviem ako je to teraz, ale v minulosti nebol problém vidiet kapelu naživo v podstate kdekoľvek, či sa jednalo o fesťáky alebo klubové akcie, kde odznela vačšina piesní práve z tohto albumu ako napr. "Humusák", "Číro", atď ... Mňa na živo bavili stále a zažil som s nimi v Collosseu (cca 12 možno aj viac rokov dozadu) jednu ukrutnú chlastačku, kde sa chlapci na čele s Bakčom (R.I.P. 2013) zoznámili s tatranským vetrom a už to išlo ... nakoniec mi darovali aj mikinu. Takže suma sumárum, pokiaľ máte radi melodický punkrock a ste gramofonovým nadšencom, nie je čo riešiť ... Minimálne z  nostalgie by som si túto dosku určite zadovážil.

eecka.eu
  1. Humusák
  2. Jsem proti
  3. Náměstek
  4. Krysy
  5. Zuby
  6. Tak mi dej
  7. Kreten hop
  8. Naštvaná
  9. Arbajt
  10. Pankáč
  11. Kapavka
  12. Ú.let
  13. Krásná holka
  14. Pogo
  15. Nic novýho nerozjíždět

Táto recenzia už bola zobrazená 309 krát!
 Autor: Veľký Peťo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: S+A+E
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com