PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 22.12.2018
COCO BONGO (SK), the WILDERNESS (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), P.R.D. (SK)

Banská Bystrica, Bosorka

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ADACTA - AD MAIOREM DEI GLORIAM (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
SISTEM ERORR, ADACTA, ROZPOR (8.12.2018, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
BLACK PASSENGER

NAJNOVŠÍ REPORT:
HEVER, MENTAL TENSION, PROTEIN, REGRES (7.12.2018, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
YARVAR COCHA - Taky možnost 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bakteria #3 / 2005

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











EEL - NIGHT PARADE OF 100 DEMONS 12" (recenzia)
Beach impediment
EEL začínali ako regulárne noisové zoskupenie, ale z nahrávok sú už viac známi ako noise-punkové tornádo z Pittsburghu. Za svoju zatiaľ len päťročnú existenciu stihli vyprodukovať niekoľko kaziet a vinylov, ktoré zožali celkom priaznivé hodnotenia, no až do teraz som pri ich hlukovej vízii hardcore zostával tak nejak chladným. Proste vypočul na nete a viac pozornosti nevenoval. O nový album by som teda už zrejme nezavadil, keby ma nezaujal fakt skvelý cover-art platne, ktorý má na starosti ďalší japonský majster tužky Kazuhiro Imai, známy hlavne z vizuálov pre S.O.B. Celé mi to príde ako keby Sugi kreslil pre MISFITS.
Tak teda som si pustil album na bc a to sa ešte len spustila "Night parade". Hneď som si to musel dať znova, pretože som zostal dosť ohúrený. Proste čakal som málo a dostala sa mi poriadna nálož. Vinyl bol už len otázkou času. Čo to už naznačili aj na poslednej EP, na albume to už potom len rozvinuli a dotiahli do pravého noise-punkového pekla. Najväčšia zmena je hlavne vo zvuku nahrávky. Človek by povedal, že plochejší a suchší sound nemôže ničomu prospieť, no tu zaznamenávam pravý opak. Vyrovnávajú sa takto gitarové vrstvy s hlukovými plochami a celkovo to dáva všetkému dosť ostrý prejav. EEL drhnú priamočiary primitívny punk na linke DISORDER/CONFUSE/GAI, znalci teda vedia s akým pogovacím tempom tu máme čo dočinenia. Po hlukovej stránke to všetko len umocňujú, čiže karbobrúsky a vŕtačky sú naštartované. V ich prípade doslova a nielen pri živých vystúpeniach. Jednotlivé skladby sú potom pretkané rôznymi noisovými samplami a hlukovými medzihrami. Napriek tomu je gitara jasne čitateľná s ráznymi riffmi a celkom slušnými nápadmi na tento druh hc/punku. Sem-tam sa mihne nejaké to sóličko, no tiež ostré ako britva a  poriadne kvíliace. "Démonickú" náladu vytvára hádam len spevákov agresívny prejav. Najmä so slúchadlami na ušiach sa dajú vychutnať zákutia namixovaných vokálov. Vôbec celé to potom má tak trochu akoby blackový nádych.
Celý album má rýchly spád, songy odsýpajú jeden za druhým a majú celkom zapamätateľný ráz, až hitové tendencie. Čo zrovna, ešte raz zdôrazňujem, pri tomto druhu panku nebýva vôbec vo zvyku. Skôr sa dáva dôraz na deštruktívnu atmosféru. Tá však nechýba ani u tejto nahrávky. Špeciálne nejaký jeden kus zo všetkých jedenástich by bolo zbytočne vypichovať. Funguje to dosť dobre ako celok.
Zadnú stranu obalu zdobí ďalšia grafika, tentokrát už od ich dvorného kresliča. Ďalej album obsahuje textovú časť s koncertnou fotogalériou kapely. V EEL sa už stihlo premlieť viacero muzikantov z lokálnych kapiel, majú za sebou už aj európske turné a po tomto albume čakám ešte väčší záujem a viac ponúk pre túto bandu. East coast rules!

https://eelpgh.bandcamp.com
  1. Always never
  2. No mercy
  3. Jump from tower
  4. Devil only
  5. Latlay fotfoy
  6. Born with weapon / Born with wound
  7. Gamble with life
  8. Legions of punisher
  9. Carry on shambling ghoul
  10. Addiction
  11. Scapegoat

Táto recenzia už bola zobrazená 210 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: V+7+Q
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 12:50
stryco marhin: Bude mať aj vedu >> (novinka)
09.12. 13:31
Kozo: Keď som si doma .. >> 7.12.2018 HEVER, MENTAL TENSION, PROTEIN, REGRES Brno, Bajkazyl (report)
09.12. 13:18
daniel hever: Dik za report! p >> 7.12.2018 HEVER, MENTAL TENSION, PROTEIN, REGRES Brno, Bajkazyl (report)
08.12. 13:04
Rišo: Hej AxC mam spli .. >> (guestbook)
08.12. 11:15
Elramon: Spravy o fialkac >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[234/92.49%]
Má!

[11/4.35%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.4%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/2.77%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 253

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...