PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


EXTENDED HELL - 4 TRACK EP 7" (recenzia)
Brain solvent propaganda
Celkom zaujímavá grafika na prvom vinyle tejto novej formácie z Brooklynu NY. Ako v podstate aj pri ich kazetách. No až keď som si prečítal texty, mi poriadne docvaklo, o čom sa na tejto ípke vlastne točí. EXTENDED HELL si zobrali na paškál policajné násilie na uliciach v USA. Niežeby to bolo niečo neobvyklé, no táto štvorica k tomu pristúpila vo svojich textoch a  komentároch takmer štatisticky. Neočakávajte však žiadne rozsiahle dielo, ide predsa len o štvor-songový sedempalec.
EXTENDED HELL patria k novým zjavom na New Yorskej scéne, ktorí sa podobne ako ich ďalší súkmeňovci z mesta HEADSPLITTERS alebo INDIGNATION, ak to niekomu niečo napovie, vzhliadli v tradičnej švédskej škole hardcore. Všetko však s mierne násilnejším podaním, kde predsa len cítiť amerického ducha ulíc veľkomiest a s aktuálnymi technickými vymoženosťami. Čiže väčšinou prehnané cez poriadne mixy a masteringy. Ako aj v tomto prípade, kde im "4 track EP" ešte hlukovo upravili v tokijskom Noise room.
Úvodnou "Certain fucking death" rozbehnú nahrávku vo vysokých otáčkach a v takmer splašenom tempe. No len na krátko, pretože ďalej pokračujú už v umiernenejších polohách. Gitarové riffy sú rozpoznateľné, bicie a basa dunia a spevák dáva svojmu hnevu voľný priebeh. Jednotlivým skladbám sa nedá uprieť nasadenie a poctivosť, no chýba im niečo zapamätateľnejšie, niečo na jasné rozlíšenie od kopca podobných nahrávok. Možno niečo hitovejšie, ale to samozrejme nie je podmienkou. Takto sa prvé vinylové vydanie EXTENDED HELL, nechcem povedať, že stáva priemerné, skôr tých niečo cez 7 minút nevytŕča z radu hrubého d-beat/hardcore. Aj napriek tej spomínanej grafike.
Tak ako pri ich spomínaných súkmeňovcoch aj túto štvoricu tvoria rôzny členovia a ex-členovia miestnych a okolitých pankových zoskupení, ktoré sa sem-tam dožijú demo-nahrávky, sem-tam nejakého vinylu. Hlavne však hrávajú naživo a po rôznych turné, čo mi je však trt platné. Ale takto to už v UG chodí. Aká je budúcnosť EXTENDED HELL, to je otázne. Či to vôbec budem sledovať, to sa tiež uvidí. V každom prípade za skúsenosť s nimi to stálo.

extendedhell.bandcamp.com
  1. C.F.D.
  2. Fatal force
  3. Armchair killers
  4. Deliberate indifferences

Táto recenzia už bola zobrazená 243 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: B+I+K
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 22:44
Pissmaster: Do Márie bohovej. Toho prvého songu som sa normálne zľakol. Gospel of the future! :D >> (novinka)
31.03. 20:08
Ctib: Mišo: Absolutní souhlas, SMS je pecka! A z těch, co jmenuješ dál, se mi nejvíc líbil starý Masomlejn v pořadu Kozy paní prezidentky. .. >> (novinka)
30.03. 15:33
Mišo Štich: SMS - skvost CS punku. Kazetu som mal nahratú od Klausa, ktorý mi svojho času okrem nej zapožičal aj nahrávky kapiel HAPPYEND, KLEC, SLEPÉ STŘEVO, MASOMLEJN a iných...za čo mu patrí nehynúca vďaka. .. >> (novinka)
30.03. 12:20
Ctib: Na nahrávce se podílel Petr Fiala z Mňágy, ne Jiří.Hrál v SMS na basu. >> (novinka)
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com