PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 16.11.2019
ČISTÁ RYŽA (SK), DECULTIVATE (SK), DVERE (SK), FAT (SK), KRAJNÉ ČIERNO (sK), PASSENGEROFSHIT (Austrália), THERAPIST (SK), URTICA (CZ), ...

Košice, Collosseum


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


STAVEBNÝ MATERIÁL - DEMO CDr (recenzia)
DIY
Partia mladých chalanov z Moravského Lieskového hrajúcich pod názvom Stavebný materiál označujúcich sa aj ako "kripel punk" vydala v roku 2007 svoj prvý album ktorý nazvali Demo. Na albume je 8 skladieb vo velmi dobrej kvalite zvuku. Hneď prvá pieseň na albume je pieseň Poľovník, ktorá je veľmi melodická s chytľavým refrénom. Je to rýchla skladba, čo sa bohužiaľ vypomstilo na spevákovej artikulácii, pretože text vo verziách nie je dobre rozumieť. Ďalšia pieseň je rovnomenná názvu kapely- Stavebný materiál. Je dobre prepracovaná, a myslím že vysvetľuje, prečo si kapela dala práve takýto názov. Nasleduje skladba Iba Punk. V nej ma oslovili hlavne gitarové sóla. Ďalšou piesňou je Horela Lipka. Má prebratý text a čiastočne aj melódiu z ľudovej piesne, ale text je upravený do recisistickej formy. Veľmi podarenou, možno aj najpodarenejšou skladbou albumu je pieseň Udržujte čistotu. Má text zameraný, ako už z názvu vyplýva na ekologický problém ľudstva. Pieseň je nahratá v štýle ska. Skladb Kľúč od hajzľa začína v rytme ska a končí v rytme punk-rocku, ako sa aj v texte tejto piesne spieva. Síce text nie je to čo vás na tejto skladbe očarí, melódia je veľmi chytľavá. Ďalšia skladba- Komercia sa tvrdo stavia proti komerčnej hudbe, ktorú v texte odsudzuje. Patrí k najlepším piesňam albumu. Posledná skladba je Čo som robil. Má recesistický text, a ja som ju vzal ako outro albumu, aj keď chalani z matrošu to možno tak nemysleli. Album je v celku veľmi kvalitný, na to že ho nahrala začínajúca mladá kepela. CD si môžte zakúpiť za symbolických 40 Sk.

1.Poľovník
2.Stavebný materiál
3.Iba Punk
4.Horela lipka
5.Udržujte čistotu
6.Kľúč od hajzla
7.Komercia
8.Čo som robil?


Táto recenzia už bola zobrazená 791 krát!
 Autor: ojski-pojski
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: X+T+Y
TEXT:


 #170 punk...   napísal/a 15.06.2008 09:25:00
jasne, suhlasim zo vsetkym okrej vety "punk je dopad, hnoj hnusoba"...to nie je az tak pravda, punk sice nie je dokonaly a v tom je jeho krasa, ale urcite by som ho neoznacil ako hnusobu a hnoj... ale o tej recenzii mas pravdu
 #169 hovadi.K   napísal/a 14.06.2008 13:20:00
akoze, punk neije dokonaly.nebol a nikdy nesmie byt...punk je dopad, hnoj hnusoba...odclenienie sa od toho hnusneho primeru...preto cim menej sa to podoba na recenziu a je to publikovane ako recenzia, tym mam pred tym vacsi respekt.. podla mna parada...
 #168 ach   napísal/a 08.06.2008 00:57:00
pankaci, chcelo by to trosku zistit a postudovat, co vlastne recenzia je :) ale to by chcelo menej toluenu :)
 #167 trevis   napísal/a 06.06.2008 21:18:00
caute, ked som precital recenziu, hned som stiahol album(nie, ze by som nemal 40sk :D ) kapelka je fakt skvela, predtym som o nej vobec nepocul. Skoda ze mate iba 8 pesniciek, tesim sa na album.
 #166 Punk...   napísal/a 04.06.2008 18:13:00
co je na tej recenziji take zle? kapelu stavebny material sice nepoznam, ale po precitani recenzie mam aspon trocha sajnu o com ten album asi tak zhruba je. A o to predsa v recenzii ide no nie?
 #165 dzony   napísal/a 03.06.2008 23:21:00
no to je fakt hroza tato recenzia.radsej neuverejnit.
 #164 dochodca (SM)   napísal/a 01.06.2008 18:45:00
to ach: nikto netvrdi ze je to idealna recenzia :D ale skus napisat lepsiu.....predsa len, zjadna je vzdy menej ako uplne nahovno recenzia, nemyslis?
 #163 ach   napísal/a 01.06.2008 14:44:00
toto je recenzia na hudobny nosic? ach socky punkerske este ste asi v zivote nevideli, ako ma taka recenzia vyzerat...
 #162 ja   napísal/a 28.05.2008 11:58:00
stavebnymaterial.w4rez.sk Oficialna stranka
 #161 fajnas   napísal/a 27.05.2008 22:48:00
bandzone.cz/stavebnymaterial
 #160 dochodca (SM)   napísal/a 27.05.2008 22:36:00
no hovado, ked som na toto narazil, tak ma to riadne sokovalo a zaroven potesilo. Dakujeme cloveku, ktory toto pre nas urobil. Chcem len oznamit, ze koncom septembra sa zavreme do studia a zbuchame uz v paradnej kvalite vsetko, co za nieco stoji od nas Este raz diki
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...