PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 3.11.2018
CHOROBOPOP (CZ), CTIB (CZ), CAMELEON (SK), MY O VLKOCH (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FINAL EXIT / SEDEM MINÚT STRACHU (SPHC)
6.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
PRACH, INJURED LIST (14.10.2018, Trenčín)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
DVERE, COCO BONGO, MITE DE CEMITIÉRE (14.9.2018, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
FINAL EXIT / SEDEM MINÚT STRACHU 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #10 / 2003

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











ABSOLUT / SVAVELDIOXID 12"+7" (recenzia)
Phobia records
Hádam rok a pol dopredu avizované vydanie, zvukové ukážky poznám tiež tak nejako a nakoniec ABSOLUT sú už tiež niečo cez rok minulosťou. Platne sme sa však dočkali až tieto Vianoce a kto chcel limitovanú verziu, nemohol í sť jeden predvianočný piatkový večer skoro na pivo. Inak si na limity veľmi nepotrpím, keď vinyl, tak čierny, ale priložený flexi bonus predsa len lákal. Obe kapely mám rád, takže patrím medzi tých, ktorí boli na toto splitko celkom navnadení a ako tak pozerám, nebolo nás málo. A pri tej ltd. verzii som mal fakt šťastie, pretože to bolo do dvoch hodín rozobrané. Takže čoho sme sa to teda dočkali?
Kanadskí špinavci ABSOLUT ohlásili koncom roka 2016 svoje posledné vystúpenie a ukončili tak svoje asi päťročné pôsobenie na silnej torontskej scéne. Dvojici Joel a CLT sa zapáčili dvanásťpalce, keďže po deme je toto ich už štvrtý v poradí. A druhé splitko. Záľuba vo švédskej kultúre je viac než zjavná, ikeď nie až taká priamočiara, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Aj tu pokračujú vo svojej šialenej jazde naprieč špinavým punkom a chladným severským metalom. Jasné crustové kompozície obohacujú štiplavými gitarovými výpadmi nejasných cieľov a zverským zavýjaním z jaskyne. Chabé náznaky melódie strieda hneď diktát kladiva a chaotický nádych black metalu. Napriek tomu je to pank ako remeň. Vždy ma na ich nahrávkach bavilo najmä to, akoby sa stále snažili dostať svoj divoký výtvor pod kontrolu. Krotiť plamene holými rukami. A vždy niekde v strede sa im to na chvíľu aj podarí. No a práve tá snaha je gro ich muziky. Škoda ich.
B strana potom už patrí čisto švédskemu Švédsku. SVAVELDIOXID a ich d-takt štandard o piatich chodoch. Úplná klasika, ktorá ma nevie omrzieť. V ich prípade však štandard znamená vysokokvalitný nadupaný d-beat s priamym ťahom na bránu. Už od prvej nahrávky spred dvoch rokov všetko vo vyjazdených koľajach ANTI-CIMEX / BOMBANFALL školy. Ani krok mimo. Ostrieľaní borci to hádam inak ani nevedia a to čo robia, robia sakra dobre. Nepoznám žiadnu ich priemernú nahrávku. Tu konkrétne ani len tempo neskúsia obmeniť. Ako sa rozbehnú, tak si to rúbu až po koniec. Basa a bicie to neskutočne pumpujú, gitara vŕzga v chladnej hmle a celému tomu velí brutálne naechovaný mohutný vokál. Pre niekoho možno miliónkrát obohraný kolovrátok, pre mňa diskotéka pred reprákmi.
Na lp-čke si to ABSOLUT so SVAVELDIOXID rozdali na remízu 5:5, na bonusovom flexi 7“ je to 2:1 pre Škandinávcov. Tri kavery starých švédskych klasík. A zrejme najväčších vzorov.
Európske vydanie má na starosti mr. Vokál a jeho Phobia records, v Amerike to vyšlo u Konton crasher. Limitovaná verzia je už ťažko dostupná, flexi ep sa však dá zohnať aj samostatne. Ja som spokojný, točí sa to u mňa často.

absolutnoise.bandcamp.com
svaveldioxid.bandcamp.com
  1. ABSOLUT - Mind splatter
  2. ABSOLUT - Sadist lust
  3. ABSOLUT - Heart of hatred
  4. ABSOLUT - No single tear
  5. ABSOLUT - Road to war
  1. SVAVELDIOXID - Status ödelagd
  2. SVAVELDIOXID - P.T.S.D.
  3. SVAVELDIOXID - Krigets brinnande helvete
  4. SVAVELDIOXID - Slaget om psyket
  5. SVAVELDIOXID - Folkmord
  1. SVAVELDIOXID - Iskallt regn (BOMBANFALL cover)
  2. SVAVELDIOXID - Religion mördar (AGONI cover)
  3. ABSOLUT - Victims of a bombraid (ANTI-CIMEX cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 315 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+C+H
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 11:02
Fokular: Jaaj super repor >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
včera 15:26
Geťo: P.s. A hákový kr >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
včera 15:25
Geťo: Náhodou, fajn re .. >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
15.10. 18:54
Datra: tjjdno: spravne, >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
15.10. 17:30
tjjdno: Radsej sa to dat >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[224/92.18%]
Má!

[11/4.53%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.41%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/2.88%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 243

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...