PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 3.11.2018
CHOROBOPOP (CZ), CTIB (CZ), CAMELEON (SK), MY O VLKOCH (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FINAL EXIT / SEDEM MINÚT STRACHU (SPHC)
6.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
PRACH, INJURED LIST (14.10.2018, Trenčín)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
DVERE, COCO BONGO, MITE DE CEMITIÉRE (14.9.2018, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
FINAL EXIT / SEDEM MINÚT STRACHU 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #10 / 2003

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











DISCLOSE / SANCTUS IUDA 12" (recenzia)
Czarny kot records
V živote mi nenapadlo, že ešte niekedy budem recenzovať nejaké nové vydanie DISCLOSE. A ľaľa ti ho. Že niečo takéto má uzrieť svetlo sveta som zaregistroval začiatkom roka s nie veľkým nadšením. Zvesti sprevádzali také tie reči o priateľstve s Kawakamim, o zapatrošenej DAT-ke v garáži, ktorá sa pred nejakým časom našla a podobne. No veď celý príbeh je vylíčený aj v booklete, samozrejme. A keď na jar platňa konečne vyšla, ani som sa do zháňania veľmi nehrnul. Alebo skôr by som povedal, že som si chcel vyskúšať, ako dlho vydržím odolávať. Hmm, nie dlho. Predsa mi to len nedalo aj napriek všetkým obavám, čo to bude vlastne za blbosť. Alebo lepšie povedané, o čo tu vlastne ide.
To že tu vydané songy od Kawakamiho a spol. sa budú nachádzať aj na iných nahrávkach, to som vedel takmer so stopercentnou istotou, nič neobvyklé. Čiže sú tu veci z legendárneho splitu s TOTALITÄR, zo splitu so SQUANDERED a niečo sa objavilo aj na "Nightmare or reality" 12" alebo "The nuclear victims" EP. Čiže všetko nahrávacie sezóny z rokov 1998/1999. Týchto deväť songov zbúchali v skúšobni niekedy v polovici 98-ho roku, čo sa zhoduje so spomínanými dvomi splitmi. Kazeta sa našla teda v 2014-tom v nejakej poľskej garáži týpka so SANCTUS IUDA a čo teraz s ňou? To je otázka!
Osobne mi vôbec nevadí, že aj keď sa to akože tvári, že je to spomienka na Kawakamiho, hlavne že to vyšlo k tohtoročnému reunionu SANCTUS IUDA. Nevadí, na nekonečnej sláve DISCLOSE sa netreba báť zviesť. A ani tak mi nevadí, že si na tom niekto aj trochu privyrobí: špeciálne vydania, limity a pod. A ani len klasická verzia nie je zrovna najlacnejšia. Čo však absolútne neviem prežgrieť je zvuk Japoncov na tejto platni. Presnejšie teda ten akože "remastering". To ste kurva v živote nepočuli DISCLOSE? Či niekto chcel dať ich soundu nový rozmer? Nie, toto nie je žiadna avantgarda. Experimentovanie inžiniera zo štúdia Riot vyzerá asi tak, že jebne kazetu do stroja, hall efekt dá na max a black metal môže ísť do riti. Tu by mal aj šum kazety ozvenu, keby tam bol. Aspoň trochu je to vyčistené. Radšej by som bol, keby dali na vinyl originál zvuk z tej DAT-ky, nepotreboval by som nutne ani Jutilov mastering. Teraz to znie, ako keď doprostred márnice postavíte magič a pustíte demo DISCLOSE. Proste to má celé komplet ozvenu. Fakt by som rád vedel, čo by na to povedal D-beat Master.
SANCTUS IUDA, Bialystok, Poľsko, 90-te roky. Ukážková kapela, čo vystihovala poľský crust tej doby. Politické texty, silná kritika poľského katolicizmu (provokácia už názvom) a ťažký crust/punk ovplyvnený anglickou školou. Mal som nahratú od nich jednu kompilačnú kazetu, čo im vydal Valášek a ešte niečo. No a to niečo musí byť presne tento živák z Rostocku, čo okupuje B-stranu tohto splitu, pretože to poznám celkom dobre a určite som to už nepočul 15 rokov, minimálne. A to absolútne nie som fanúšik live nahrávok. Poznám zatiaľ len jedného interpreta, ktorého štúdiové veci sú slabšie ako tie z koncertov. Takže päť vlastných a jeden cover v celkom obstojnej live verzii, preslovy medzi piosenkami hlavne v angličtine a to je tak asi všetko.
Booklet okrem spomínaného objasnenia celej tejto záležitosti obsahuje aj texty oboch kapiel. No pocity zostávajú aj naďalej rozporuplné. Pre vyznavačov DISCLOSE-kultu ide samozrejme o povinnosť, ostatné prípady radšej nech skúsia hocčo inšie od nich. A Poliakom súčasne vyšla aj diskografia na dvoj LP, takže tam by som tiež volil skôr tú druhú možnosť.
  1. DISCLOSE - Endless war (out take)
  2. DISCLOSE - War is insanity
  3. DISCLOSE - In agony
  4. DISCLOSE - Future extinction
  5. DISCLOSE - Despair
  6. DISCLOSE - Standard
  7. DISCLOSE - Endless war
  8. DISCLOSE - Torture II
  9. DISCLOSE - Mass extinction (DISASTER cover)
  1. SANCTUS IUDA - Radio Ma Ryja
  2. SANCTUS IUDA - Czarny krzyz
  3. SANCTUS IUDA - Wolny wybor, wolne zicie
  4. SANCTUS IUDA - Insane wanker (DOG ON A ROPE cover)
  5. SANCTUS IUDA - Bertie / Jezus kocha biednych

Táto recenzia už bola zobrazená 158 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: V+U+E
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 08:22
xgulex: kkt ten fabko v >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
dnes 00:28
michalko: velmi dobre :) >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
včera 11:02
Fokular: Jaaj super repor >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
18.10. 15:26
Geťo: P.s. A hákový kr >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)
18.10. 15:25
Geťo: Náhodou, fajn re .. >> 27.9.2018 ROZPOR (Izrael) (cestopis)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[77/28.31%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[69/25.37%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/4.04%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[65/23.9%]
Mne varí mama

[50/18.38%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 272

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...