PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


NAŠROT - TOTÁLNĚ NAŠROT 12" (recenzia)
PHR
NAŠROT nie je punk, ani nikdy nebol. Ale je fajn.

Papagájův hlasatel records pokračuje vo vydávaní starých československých (už i zahraničných) punkových klasík na vinyloch.

Prečo nie, reedície frčia, vinyl sa vrátil, dopyt je veľký. A treba povedať, že Papagáj to robí viac než slušne. Ku každej doske je kvalitne spracovaný obal, vrátane vnútornej časti s bohatým pokecom a fotografiami.

Práve tento sleeve-note je to najzaujímavejšie na platni skupiny NAŠTOR.

Dozviete sa z neho, ako to bolo s máničkami a punkom v Havlíčkovom Brodě, a že vlastne NAŠROT nie sú punk. Ani hardcore, ku ktorému sa hlásili.

No nie sú, to je ale úplne nepodstatné.

Po poriadku. NAŠROT som prvý raz zaregistroval (asi nie jediný) z kompilácie Punk´n´Oi!, ktorá síce bola, ehm, prapodivná, ale bola to jedna z  prvých oficiálnych nahrávok tohto žánru v našich končinách. NAŠROT bol na nej najtvrdšou kapelou. Monitor vzápätí mu vydal debutový pseudoživák "Destructive tour".
Obom nahrávkam predchádzalo demo "Totálně našrot", o ktorom je reč v tejto recenzii, keďže práve ono vyšlo na platni.
Repertoár sa čiastočne prekrýva s "Destructive tour" či predchádzajúcou kompiláciou "Nepříčet", sú tam aj iné, predtým ani potom nezverejnené skladby. Za všetky svahilská "Mahaj beham".

Zvuk nie je práve kryštalický, ale to zas nebol ani na "Destructive tour", je to skôr pre skalných a zberateľov.

Ale je to fajn. Výborná energická muzička rýchlejšieho punku, svojské Hrabošove texty, garážový sound i smrad. Toto môžem počúvať, hoci nie som fanatický fanda NAŠROTU.
Hraboša mám rád najmä ako autora reportážneho žánru a uznávam ako archivára, ktorý pre československú hudobnú scénu spravil kus záslužnej roboty.
No NAŠROT je fajn.

Keď vyšla "Destructive tour" (k "Totálně našrot" sa už kapela nevracala, to až teraz, a bola to určite viac zásluha vydavateľa než skupiny), štýl NAŠROT (áno, neboli to punkáči) sa prudko zmenil. U všetkých kapiel ma tieto štýlové vývrtky vždy vytáčali, NAŠROTU som to akosi hneď odpustil - hoci som ho nepočúval - no zdalo sa mi to nejako uveriteľné.
Ako znie NAŠROT dnes, to netuším. Ale pustiť si na vinyle (dajte si to pokojne z bandcampu) staré demo "Totálne našrot" z konca 80. rokov je fajn.
Je dobré, že tieto veci dnes vychádzajú, nota bene na platniach. Nielen pre mladšiu generáciu, ale i pre nás, čo sme zaspali v čase.

papagajuvhlasatelrecords.bandcamp.com
  1. Prolog
  2. Našrot
  3. Underground už neni, co bejval
  4. Policejní stát
  5. Fuck army
  6. Takový malý vychýlení
  7. Produkty ideologie
  8. Modlitba pro pana vepře
  9. Pochod falešnejch rebelů
  10. "It's fucking world"
  11. Blues růžovýho pokoje
  12. Plastická trhavina
  13. Malá je naděje
  14. Koziáš 44
  15. Král je mrtev, ať žije král
  16. Anarchy in the C. S.
  17. Spravedlnost
  18. Hodnej kluk
  19. Nemám už naději
  20. Sexy story
  21. Hnijící královna
  22. Koziáš 3,14
  23. Epilog

Táto recenzia už bola zobrazená 254 krát!
 Autor: Michal Frank
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: U+H+Y
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...