PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


PRAWDA - 77 CD (recenzia)
PHR
Keď sa povie poľská punk rocková scéna, každému znalcovi tejto hudby sa vynoria dve legendy. Pidzama Porno a Prawda.
Tá prvá už dlho nič nenahrala a venovala sa najmä koncertovaniu a skupina Prawda prichádza so svojou výberovkou, takou predzvesťou ich dlho plánovaného albumu „Dobrzy, brzydcy i zli“.
Prawda vznikla v roku 1994 z členov kapely Zwloki, ktorá hrala asi 3 roky v 80 rokoch. Kapelu ešte neskôr doplnil gitarista Ace z ďalšej poľskej punkovej kapely Powerocks. Album si kapela nazvala skrátene „77“, čo má aj vyjadrovať ich záľubu k tejto odnoži punkovej music. Na výbere nájdete 20 skladieb, ktoré reprezentujú 3 albumy a 2 lp-čka. Čo sa týka samotnej hudby, nečakajte žiadny pogo rýchly punk alá The Exploited. Na cd sa síce nájdu aj drsnejšie kúsky, ale väčšina songov má stredné tempo spojené s výraznou melodikou. Túto partičku možno prirovnať k inej legende, maďarskej skupine Aurora. Obe skupiny majú podobné pesničky, akurát Aurora je ešte viac melodická a využíva dychovú sekciu. Prawda, sem tam zájde aj do ska hudby, ale vypomáha si pri tom hlavne gitarami. Zvuk celého cd je veľmi dobre ozvučené, občas je počuť v skladbách mierne echo najmä pri speve, ale to je asi ponechané naschvál.
Čo sa týka textov kapela je silne politická. Silne broja najmä proti poľskému nacionalizmu, proti polícii, proti náboženstvu, ignorancii, netolerancii a proti politickým systémom. Vždy som si myslel, že poľština nie je moc spevavý jazyk, ale pri tejto kapele som svoj názor prehodnotil. Pokojne sa vám stane, že sa prichytíte ako si pospevujete niektoré chytľavé refrény, čo nie je problém ani pri prekladaní textov, predsa poľština nie je moc vzdialený jazyk češtine, alebo slovenčine.
CD vychádza ako digital- pack, obsahuje zaujímavý booklet so všetkými 20 textami + históriu kapely, a ako bonus aj videoklip k piesni „Nalyvaimo brattya“.
Výborné zosumarizovanie, výbornej poľskej kapely, ktorá má ešte nepovedala posledné slovo.

01. Biologia
02. Proste i krzywe
03. NIe jesteš madry, nie jesteš piekny
04. Masjasz
05. Niech pozostanie tak
06. Made in China
07. Za to
08. Peter Pan
09. Piosenka poprawna politycznie
10. Mussolini
11. Fatale
12. Obcym wstep wzbroniony
13. Nalyvaimo brattya
14. Piosenka wyborcza (ble, ble, ble)
15. Szachownica
16. Berlin Warszawa Praga
17. Alkohol
18. Auld lang syne
19. Kara i wina
20. Za moimi drzwiami


Táto recenzia už bola zobrazená 770 krát!
 Autor: Krueger
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: T+O+J
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...