PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 22.2.2019
CTIB (SK), JEŽIŠOVI PIVO NELEJ (SK), VLOČKA (SK), DISKOTERROR SS (SK)

Žilina, Hájovňa

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

WARCOLLAPSE - DESERT OF ASH LIMIT (INSANE SOCIETY)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
OUT OF PHASE (19.2.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Peter Balázs (P.I.N.A.)

NAJNOVŠÍ REPORT:
DVERE, NABOSOPOSKLE, INCRIMINATE (25.1.2019, Banská Bystrica, Kaktus)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
FEROCIOUS X - Den grå sanningen E.P. 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Hardcore is coming fest

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bariéra #6 / 2001

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











PRAWDA - 77 CD (recenzia)
PHR
Keď sa povie poľská punk rocková scéna, každému znalcovi tejto hudby sa vynoria dve legendy. Pidzama Porno a Prawda.
Tá prvá už dlho nič nenahrala a venovala sa najmä koncertovaniu a skupina Prawda prichádza so svojou výberovkou, takou predzvesťou ich dlho plánovaného albumu „Dobrzy, brzydcy i zli“.
Prawda vznikla v roku 1994 z členov kapely Zwloki, ktorá hrala asi 3 roky v 80 rokoch. Kapelu ešte neskôr doplnil gitarista Ace z ďalšej poľskej punkovej kapely Powerocks. Album si kapela nazvala skrátene „77“, čo má aj vyjadrovať ich záľubu k tejto odnoži punkovej music. Na výbere nájdete 20 skladieb, ktoré reprezentujú 3 albumy a 2 lp-čka. Čo sa týka samotnej hudby, nečakajte žiadny pogo rýchly punk alá The Exploited. Na cd sa síce nájdu aj drsnejšie kúsky, ale väčšina songov má stredné tempo spojené s výraznou melodikou. Túto partičku možno prirovnať k inej legende, maďarskej skupine Aurora. Obe skupiny majú podobné pesničky, akurát Aurora je ešte viac melodická a využíva dychovú sekciu. Prawda, sem tam zájde aj do ska hudby, ale vypomáha si pri tom hlavne gitarami. Zvuk celého cd je veľmi dobre ozvučené, občas je počuť v skladbách mierne echo najmä pri speve, ale to je asi ponechané naschvál.
Čo sa týka textov kapela je silne politická. Silne broja najmä proti poľskému nacionalizmu, proti polícii, proti náboženstvu, ignorancii, netolerancii a proti politickým systémom. Vždy som si myslel, že poľština nie je moc spevavý jazyk, ale pri tejto kapele som svoj názor prehodnotil. Pokojne sa vám stane, že sa prichytíte ako si pospevujete niektoré chytľavé refrény, čo nie je problém ani pri prekladaní textov, predsa poľština nie je moc vzdialený jazyk češtine, alebo slovenčine.
CD vychádza ako digital- pack, obsahuje zaujímavý booklet so všetkými 20 textami + históriu kapely, a ako bonus aj videoklip k piesni „Nalyvaimo brattya“.
Výborné zosumarizovanie, výbornej poľskej kapely, ktorá má ešte nepovedala posledné slovo.

01. Biologia
02. Proste i krzywe
03. NIe jesteš madry, nie jesteš piekny
04. Masjasz
05. Niech pozostanie tak
06. Made in China
07. Za to
08. Peter Pan
09. Piosenka poprawna politycznie
10. Mussolini
11. Fatale
12. Obcym wstep wzbroniony
13. Nalyvaimo brattya
14. Piosenka wyborcza (ble, ble, ble)
15. Szachownica
16. Berlin Warszawa Praga
17. Alkohol
18. Auld lang syne
19. Kara i wina
20. Za moimi drzwiami


Táto recenzia už bola zobrazená 735 krát!
 Autor: Krueger
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+A+R
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
18.02. 15:16
Mad Mechanic Deluxe: Peto ty spinavy .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)
17.02. 11:04
axc: Super album a pe >> (novinka)
15.02. 19:46
Edùv syn: Zamiešam tu troc .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)
14.02. 17:15
Roman.Véé: V Lučenci to bol .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)
14.02. 16:33
fog: ak narazas na ti .. >> 23.2.2018 MENTAL TENSION + MEDICATION TIME + FYASCO (Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko) (cestopis)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[79/27.82%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[71/25%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.87%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[71/25%]
Mne varí mama

[52/18.31%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 284

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...