PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 25.1.2020
ROTTEN SOUND (Fínsko), HUMAN HUMUS (SK), GRINDING JESUS BROTHERS (SK), CRUENT (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Nö fest 2019 (22 - 23.11.2019, Horná Lehota)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


BETON / ROXOR 12" (recenzia)
Phobia records
Metal/punk round & round aneb všude, kam se podívám. Čo asi tak dodať k dvom našim notoricky známym kapelám. Mali sa k sebe a po rokoch si našli cestu aj k spoločnému počinu. Každopádne už od čias Márie Terézie som v kútiku duše dúfal, že raz k niečomu takémuto dôjde. S tradičným oneskorením po ohláškach, no dočkali sme sa. Ako naschvál, pred Vianocami. Ikeď styčných bodov by som u oboch interpretov našiel niekoľko, porovnávaniu sa chcem vyhnúť, a tak prejdem rovno k služobne starším.
BETONG från Bratislava naďalej cibrí svoj pohľad na severský death metal. Ešte stále cez pankové okuliare, no na ten dizbít v ich podaní si už málokto spomenie. Asi tak ako na úplne prvý line-up. Ale to len preto, že za ten čas sa to pomenilo viac krát a jedná sa o celkom dosť koncertne aktívnu bandu. Po čase sa teda zas spučili a vyvrhli sem štyri nové veci, ktoré priamo nadväzujú na ich posledný počin. Však viete ktorý. Tu však už bez Therezy, no ešte s Hadom. Ihla na vinyl, zakvílenie gitár a bez zbytočných serepetičiek sa ide hneď na vec. Ten metal je ešte viac metal a death je ešte väčšia smrť. A štruktúra songov je ešte viac zložitejšia. Na údernosti to však nič neuberá. A ako na albume, tak predsa aj tu došlo na d-takt a taktiež v prerábke. "Húzz el és dőgőlj meg" od švédskych BLACK UNIFORMS, na ktorých, ako tak pozerám, sú tu odkazy aj inde. A áno, v textoch sa dalo vyniknúť staroprešporskému dialektu. Ach títo lokálpatrioti. O ktorý "bűfé" sa však jedná, to mi Nivy ešte nevyzradili. Ostatné je už klasika: Stožok art, Űberpoesie a hlavne Betónom garantovaná kvalita.
Šviháci z východu majú momentálne zas prestávku, takéto pripomenutie potom padne viac než vhod. Však od "Obrazu doby" už pár rokov ubehlo. ROXOR sem na výstuž bachli takisto štyri veci, panelové splitko je teda správne vyvážené. Na začiatok teda pozvoľný rozbeh a potom to už ide. V nahrávke však ten časový odstup je trochu cítiť. Počuť ešte väčšiu inklináciu ku Škandinávii ako naposledy. Kde sú časy prvého dema a východoeurópskej odpovedi na FRAMTID. Kde sú časy priameho ataku. Vranovčania už spávajú pod švédskou vlajkou. Najmä sound ukuli ako z pravej ocele. Chlapci vyrástli najmä po muzikantskej stránke, rozšíril sa možnosti a songy sú tým pádom prepracovanejšie. Trebárs "Stroj času" je hit so všetkým, čo k tomu patrí. Hrubosť však nestratili. Rum s horčicou je asi správny doping. Preto aj pri ROXORE môžem smelo konštatovať, že je sa o čo oprieť. Nič slabé nečakajte. Garantuje Rudo V.
BETON vs. ROXOR = ideálny darček pod stromček. Píšte Ježiškovi!

betoncrust.bandcamp.com
http://roxor.bandcamp.com
  1. BETON - Splatter punx on acidko
  2. BETON - Vodka pizza sóda
  3. BETON - F.O.A.D. (BLACK UNIFORMS cover)
  4. BETON - Slavjanská káva
  1. ROXOR - Črepiny
  2. ROXOR - Stroj času
  3. ROXOR - Mŕtva budúcnosť
  4. ROXOR - Kult železnej tyče

Táto recenzia už bola zobrazená 398 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: T+F+E
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.12. 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.67%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.33%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.67%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[77/25.67%]
Mne varí mama

[59/19.67%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 300

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...