PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


FEROCIOUS X - DEN GRå SANNINGEN E.P. 7" (recenzia)
Brain solvent propaganda
Je libo premyť sluchovody? A čo tak dať si pre zmenu nejaké Japonsko? Len takú menšiu dávku. Zákusok. Osaka noisy crusher crust style, nech sa páči! You know what I mean? GLOOM, FRAMTID, ZYANOSE, DEFECTOR ... Už vieš? Tak si tam dosaď ešte FEROCIOUS X, pridaj volume, nauč sa švédsky a ideme na to.
Na to, že táto skvadra funguje od roku 2000, na svojom konte, čo do vydavateľskej činnosti, toho veľa nemá. Štyri sedempalce za 18 rokov je aj na japonskú kapelu podpriemer, keď vlastne aj tento nový je len prevydaná kazeta na jednostrannej EP, tak ako to bolo u ich prvého dema. V začiatkoch zneli ako mladší pubertálny súrodenci FRAMTID. Zakaždým však svoj mangel posúvali o ďalší level do hlukových sfér. No dobre, na ultrasonický kravál typu ZYANOSE sa zatiaľ ešte nechytajú. Našťastie. Stále sú tu ešte badať inšpirácie v ranom škandinávskom hardcore, aj bez tej všadeprítomnej švédčiny. Štyri nové songy po siedmich rokoch nahrali v King cobra squate, kde nahrávali svoju poslednú EP aj FRAMTID. Doteraz však stále tápem, či sa jedná aj o štúdio, keďže to poznám hlavne ako miesto na koncerty. Z videí samozrejme. Ono totiž ten zvuk odtiaľ je o dosť surovší a neohrabanejší, akoby sa jednalo o live session. No a FEROCIOUS X to samozrejme len využili, aby z toho bol ešte väčší bordel, čo podčiarkli na záver prerábkou FEAR OF GOD. Tu už to reálne začína koketovať s nojskórom. Na strane B potom už len ticho v drážkach. Moje prvé stretnutie s FX bolo pred rokmi na Crust war kompilácii Konton damaging ear massacre, kde si to rozdali s ďalšími súkmeňovcami s Osaky. Poriadne som ich začal vnímať až v poslednom čase, kedy im tesne pred týmto vianočným sedempalcom vyšla kompilačná LP s ich komplet predchádzajúcou tvorbou. Tá je už tiež v zbierke a spríjemňuje nám domácu rodinnú pohodu.
  1. Brutna löften
  2. Alla dessa jävla svinen
  3. Manipulation av information
  4. Running through the blood (FEAR OF GOD cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 189 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Q+K+O
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...