PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


FEROCIOUS X - DEN GRå SANNINGEN E.P. 7" (recenzia)
Brain solvent propaganda
Je libo premyť sluchovody? A čo tak dať si pre zmenu nejaké Japonsko? Len takú menšiu dávku. Zákusok. Osaka noisy crusher crust style, nech sa páči! You know what I mean? GLOOM, FRAMTID, ZYANOSE, DEFECTOR ... Už vieš? Tak si tam dosaď ešte FEROCIOUS X, pridaj volume, nauč sa švédsky a ideme na to.
Na to, že táto skvadra funguje od roku 2000, na svojom konte, čo do vydavateľskej činnosti, toho veľa nemá. Štyri sedempalce za 18 rokov je aj na japonskú kapelu podpriemer, keď vlastne aj tento nový je len prevydaná kazeta na jednostrannej EP, tak ako to bolo u ich prvého dema. V začiatkoch zneli ako mladší pubertálny súrodenci FRAMTID. Zakaždým však svoj mangel posúvali o ďalší level do hlukových sfér. No dobre, na ultrasonický kravál typu ZYANOSE sa zatiaľ ešte nechytajú. Našťastie. Stále sú tu ešte badať inšpirácie v ranom škandinávskom hardcore, aj bez tej všadeprítomnej švédčiny. Štyri nové songy po siedmich rokoch nahrali v King cobra squate, kde nahrávali svoju poslednú EP aj FRAMTID. Doteraz však stále tápem, či sa jedná aj o štúdio, keďže to poznám hlavne ako miesto na koncerty. Z videí samozrejme. Ono totiž ten zvuk odtiaľ je o dosť surovší a neohrabanejší, akoby sa jednalo o live session. No a FEROCIOUS X to samozrejme len využili, aby z toho bol ešte väčší bordel, čo podčiarkli na záver prerábkou FEAR OF GOD. Tu už to reálne začína koketovať s nojskórom. Na strane B potom už len ticho v drážkach. Moje prvé stretnutie s FX bolo pred rokmi na Crust war kompilácii Konton damaging ear massacre, kde si to rozdali s ďalšími súkmeňovcami s Osaky. Poriadne som ich začal vnímať až v poslednom čase, kedy im tesne pred týmto vianočným sedempalcom vyšla kompilačná LP s ich komplet predchádzajúcou tvorbou. Tá je už tiež v zbierke a spríjemňuje nám domácu rodinnú pohodu.
  1. Brutna löften
  2. Alla dessa jävla svinen
  3. Manipulation av information
  4. Running through the blood (FEAR OF GOD cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 330 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Q+B+S
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com