PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


BARRIGA DE VERME MC (recenzia)
Analog freaks
Dobre, takže už pred časom som dostal poštou túto krásnu kazetu z dielne Analog freaks (bez akéhokoľvek vysvetlenia, iba Aďo niečo spomínal). Tak predpokladám, že asi treba napísať recku, asi len tak sa také krásne kazety nerozdávajú. Tak teda poďme na to. Keď už som začal tým ako tá kazetka vyzerá, tak teda to ešte trocha vykúrim kus. Je to fakt sexy kúsok, úplná zberateľská mňamka. Trblietkovaná priesvitná kazetka a sieťotlačová papierová krabička. No u chlapíkov z AF sme už na tieto sexy hot kúsky zvyknutí. Len tak ďalej! Tak sa to má robiť. Dobre takže ako pekný kúsoček do sekretára je to za 10 z 10. Strčme ale kazetku do magneťaka a čujme. Najdôležitejšie je spomenúť kapelu CHEPANG, čo je grindcore ako noha z trocha odveci krajiny (asi takej odveci ako Slovensko :-)) Nepálu. Kapela sa píši dvoma bicími, čo mňa osobne nejako extra nevzrušuje, pretože dvoje či viaceré bicie súpravy nepovažujem za ekvivalent väčšej brutality, krutosti či čo chcete. Okrem iného CHEPANG na mňa nijak extra neučinkuje. Lenže táto BARRIGA DE VERME s domácou kapelou nemá nič extra spoločné. Ešte aj zvuk tohto projektu je úplne iný, civilnejší, muzikantskejší, menej efektný. Poďme k tým bicím, keď už som sa do teho štúral. Je to bomba. Hrá im to super. V zozname figurujú dokonca až štyria bicmeni, okrem fakt všetkého možného, ale cca klasického (žiadne balalajky, harfy, trúpky a pod.). Nezlieva sa to, ba dokonca mám pocit, že hrajú to chlapíci tak, že jeden tak, druhý onak a dokopy sa im to fajne zošteluje do veľmi peknej dynamickej masy. OK, čo ten zbytok? Taký ten grindcore jak hrajú CHEPANG to nieje, na to je to skôr vymäknuté. Na punk, noiscore, ... je to až moc namakané, progresívne a technické. Metal, no niektoré gitarové sóla sú jak vystrihnuté (no čo ja vím odkiaľ), ale atmosféricky je to bohudík úplne mimo. No je to experiment jak víno. Totálna originálnosť a najbližšie čo sa mi tu ťahá na porovnanie je MASÁŽ asi, možno aj kus nejaké NAKED CITY by sa dalo, ale ten jazzy feeling tam moc nie je, to skôr taký ten progressive rock (ach jaj čo som to porobil, prečo tie hnusné slová vypúšťam) duch tam panuje. Možno, že práve niekde v Nepále je treba hľadať odkiaľ víter fúka. Všetko to má parádnu hĺbku, dá sa pri tom krásne dumať nad blbosťami akéhokoľvek druhu. Odporúčam počúvať v noci v tme. Podieľalo sa tu na tomto diele 12 muzikantov a je to aj čuť. Silno odporúčam!!! Nemám čo dodať. Ťukajte na ich bandcamp a užívajte si to. A potom si kúpte kazetu alebo platňu, lebo toto bude aj o sto rokov známa vec.

chepang.bandcamp.com

Táto recenzia už bola zobrazená 246 krát!
 Autor: Ondrej ZINTAER
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+W+I
TEXT:


 #7571 Skulda   napí­sal/a 11.03.2019 22:32:04
Kazeta má daleko hezčí obal než deska. Ještě že muzika je kvalitní jazzgrind tam i tam :)
ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 20:08
Ctib: Mišo: Absolutní souhlas, SMS je pecka! A z těch, co jmenuješ dál, se mi nejvíc líbil starý Masomlejn v pořadu Kozy paní prezidentky. .. >> (novinka)
30.03. 15:33
Mišo Štich: SMS - skvost CS punku. Kazetu som mal nahratú od Klausa, ktorý mi svojho času okrem nej zapožičal aj nahrávky kapiel HAPPYEND, KLEC, SLEPÉ STŘEVO, MASOMLEJN a iných...za čo mu patrí nehynúca vďaka. .. >> (novinka)
30.03. 12:20
Ctib: Na nahrávce se podílel Petr Fiala z Mňágy, ne Jiří.Hrál v SMS na basu. >> (novinka)
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)


ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[271/91.86%]
Má!

[12/4.07%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.39%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 295


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com