PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


SKLO - SOUND QUADRATURE CD (recenzia)
Sky burial
Nikdy by som nepovedal, že sa mi bude tak ťažko písať recenzia ako na tento album. Všetko začalo, keď som kdesi uvidel nejaké info o SKLO a hlavne o nahrávaní tohto diela a kukam lepšie, šak to MASSOLA plus noize mašiny. Júu ta to bude peklo. Jazz Noise Grind všecko sa to tam bude oné, hotová sónická apokalipsa. No je to peklo, ale naozajstné. Toľko ticha a pomalosti nenájdeš nikde len tak. No to sú tie predsudky. Sa na niečo namotáš a krutá realita ti to vysvetlí ručne stručne. Ale poďme nejak na to normálne. Potom som sa namotal na to CDko jak šialenec, už som obzeral, že odkiaľ to idem kupovať (možno aj druhé CD v mojom živote) a zrazu pán vedúci mi ho núka na recenzovanie. No ta berem hneď jak šaleňak. No a sme tu. Recku naťahujem jak sopeľ, bo pravdu povediac neviem neviem nijak raz to zo mňa nelezie. Tak tomu poďme kus pomocť. Na CD je 6 skladieb a všetko je to zabalené v nádhernom digipacku. Dovolím si jeden spičung. Prečo pre pána kráľa je na tom kúsku skla na obrázku ten hnusný nápis SKLO? Font jak z WORD 95 486 WOLFENSTEIN DINA BLASTER ... Hnus. Bez toho nápisu by to bolo totálne dokonalé. Ale nech to pán autor bere tak, že naozaj poklona, je to fakt krásne len tá mala prkotinka mi kole oko. Že ide o SKLO by myslím došlo aj osobám menej znalým pomerom. Ale keď si to odmyslíme, tak akože fakt bomba. No prejdime k hudbe. Naservírovaných 6 skladieb je možné rozdeliť do dvoch pomyselných častí. Prvé tri skladby sú ultra pomalé. Bez bicích. prvá skladba totálne vytriezvenie. Ambient. Psycho. Čakáreň do cvokárne. Niekto za dverami si hraje na saxík. Druhá skladba. Prvá noc na lôžku. Kroky. Ozveny. Výkriky zo suterénu. Nočné mory. Čakanie na ráno. Tretia skladba. Lieky pomaly začínajú zaberať. Spomienky na freejazznoisegrind sú tatam. Noríme sa do bielučkých perín. Sladká mdloba opája našu bdelosť. Je po všetkom. Ale čo to? prebudenie do krásneho rána. Vizita. Štvrtá skladba. Bicie!!! Pán primár aj s kámošmi prišiel na návštevu. Odporúča počúvať MASSOLU trikrát denne a všetko bude ok. A keď nebude, ta aspoň bude sranda. Zrazu má všetko nejakú zvláštnu chuť reality. Sestričky mi tanečným krokom priniesli nejaké nové farebné tabletky. Z chodby je počuť televízor a moderátor sa so mnou rozpráva a ja sa tvárim, že ho ignorujem. Je na mňa naštvaný. Piaty track. Návštevné hodiny. Všimnite si ako je tá skladba skomponovaná ako dialóg medzi jazzovým a noisovým ansámblo. "Ako sa máš? Už lepšie?" "Uigy jkbgu iixš. Gqšd ukyf qšihlnl nlnkas cbjhq wdu!" "Hej? Júúj! No ta ešte trocha vydrž. Tu máš banány a kompót. A dezert a kávu pre sestričky." "Uyg uycvx arr tdxycqw. Bvkh oqwd!" "No neboj. Bude dobre!" Posledná skladba. Liečba nezabrala. Symptómy znova nabrali na otáčkach.

sklo.bandcamp.com
  1. Bio mass
  2. Full (of) tension
  3. Fast healin
  4. Side lying
  5. Two blocks in a tearoom
  6. All tomorrow´s parties

Táto recenzia už bola zobrazená 282 krát!
 Autor: Ondrej ZINTAER
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.75

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+L+Z
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com