PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 25.1.2020
ROTTEN SOUND (Fínsko), HUMAN HUMUS (SK), GRINDING JESUS BROTHERS (SK), CRUENT (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Nö fest 2019 (22 - 23.11.2019, Horná Lehota)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


THE SOUTHERN ORACLE - ICEBREAKER 10" (recenzia)
Heavy metal vomit party
Tak ako si na svoju recenziu musel počkať MRAVCOLEV, tak je to prípad aj tohto desaťpalca. Odovzdané dva a pol roka dozadu s nejasným prísľubom, že sa k tomu raz dostanem. A dnes je ten čas naklepať nejaké riadky o tejto nahrávke. Tak poďme konečne na to.

Thr SOUTHER ORACLE sú z Maďarska a tam sú zrejme dosť prevarení. Vidím ich meno z kopy plagátov a veľakrát predskakujú zaujímavé kapely. Na tejto nahrávke natlačili na každú stranu dvojicu skladieb s celkovou stopážou niečo nad dvadsať minúť. Hudobne je to modernejší hardcore pokombinovaný s metalom a odený do temného hávu a dusivého oparu. Táto kombinácia je dneska celkom populárna, pretože funguje.

Celý desaťpalec je to taký hudobný monolit. Rytmika tlačí dopredu gitarovú stenu a priestor oťažieva. Kapela strieda úderné nátlakové momenty a rôzne odbočky a spomalenia. Nechýbajú rôzne atmosferické vyhrávky či sem tam sampel. Posadené skôr do stredného tempa. Tu sa stavia na hutnosť, než ostrosť. Na vytvorenie nálady, než na údernosť. Sú v tom nápady, prevedenie a zvuk je enormne dobrý. Hustý, ale prehľadný a masívny. Songy sú navzájom hudobne prepojené, zladené a celé to pôsobí ako kompaktný celok. Nahrávka si ide svojím prirodzeným tempom. Ako rieka. Pomaly ťa obmýva a berie sily, než ta definitívne pohltí.

Ako som spomenul vyššie, dnes je štýl, akým hrajú the SOUTHERN ORACLE, celkom populárny. Ja osobne som fanúšik ako klasických žánrov, tak aj ich kadejakých kombinácii a derivátov. Aj tohto konkrétne. Hudba je buď dobrá, alebo zlá. Tak klikni na bandcamp a uvidíš, ako si na tom konkrétne ty. Ak máš aj nejaký toliar navyše, tak si to kľudne objednaj vo výpredaji. Twigy sa určite poteší.

thesouthernoracle.bandcamp.com
  1. Undertaker / Breather
  2. Coldeater / Icebreaker

Táto recenzia už bola zobrazená 102 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: R+S+P
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.12. 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[3/4.92%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.64%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[4/6.56%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.11%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.11%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/11.48%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/9.84%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.56%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[6/9.84%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/14.75%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.2%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 61

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...