Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


ONA SNOP - INTERMITTENT DAMNATION 12"

Autor: Fog | Pridané: 15.4.2021 | Počet videní: 226

LIXIVIAT records
ONA SNOP pravidelne prepieram všade možne. Kto ich ešte nepozná, nepomôžem mu. Títo šialenci sú nezastaviteľní. Ako na stagi, tak aj pri produkovaní nového materiálu. So železnou pravidelnosťou púšťajú do obehu nové nahrávky. Ešte nestihol vychladnúť posledný desaťpalec, už je online nejakú dobu nové splitko s POWER TRIP (kanadské PV) a z lisovne dorazila čerstvá novinka "Intermittent damnation". Pracovná etika tejto kapely hovorí za všetko.

A čo hovorí nová nahrávka? Že by som mal prehodnotiť život. Ostávam v nemom úžase, ako ONA SNOP dokážu udržať tú šialenú kvalitatívnu latku, ktorú si na seba svojho času vymysleli. Jednotlivé nahrávky nedelí veľký časový rozdiel, ale chalanom absolútne nedochádzajú nápady. Skôr asi naopak. V čase pandemických sedia v skúšobni viac ako obvykle a dolaďujú tie svoje fastcore/grindcote/pv songy k dokonalosti. Ako si inak vysvetliť, že ti s prehľadom do uší natlačia sedemnásť trackov, ktoré ťa rozoberú na súčiastky, ale nezbavíš sa pocitu, že to robia bez námahy. Prirodzene, nenásilne a komfortne. A nielen o tlaku to je. Strih. To je tá najsilnejšia zbraň. Za tých dvadsaťjeden minút sa tam udeje, že nebudeš stíhať. Vysypané za tri návesy gitarových nápadov, kde neexistuje také že "tento nápad tam nevieme zakomponovať". Dostrihaná rytmická konštrukcia zabezpečí krkolomnú, ale plynulú jazdu plnú blastbeatov, skočných momentov, fastcore násypov, zmien, stopiek, prechodov a breakov. Hlava dotlčená o čelné sklo. Vokál ti do toho už len pekne hučí do uška tie odídené ironické texty. Chalani sú brutálni hudobníci. Vymyslené, posadené a prevedené tip-top. Ukotvený hudobný chaos, dovedený k dokonalosti. Zbohom zdravý rozum.

Ja neviem už. Čo povedať, aby som sa sto krát neopakoval. ONA SNOP je strop. Nikto nehrá ako oni. Nikto neznie ako oni. Táto kapela je jedinečná po každej stránke a za mňa v súčasnosti je určite aj jedna z najoriginálnejších. Nech je novinka "Intermittent damnation" dôkazom, ktorý sa dá s úsmevom chrstnúť do tváre každému, kto so mnou nesúhlasí.

onasnipsnop.bandcamp.com

  1. Everybody in the world is fucked
  2. The ecilop
  3. Mother hemp horse
  4. Pickle fork
  5. Sprechgesang
  6. Come over here or fuck off
  7. Long distance stabbing
  8. Gawkers
  9. Ego Time
  10. Smouldering brains
  11. Illegal driver
  12. Mask of flies
  13. I Don´t know what to do
  14. Some nullshit
  15. Constant entrée
  16. Insidemen
  17. Drunk and rich

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: N+J+I

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

19.10. 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)