Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


LAKKA / SAMORAST 12"

Autor: Adrik | Pridané: 15.6.2021 | Počet videní: 248

Different records
O chystanom spoločnom splite týchto dvoch kapiel som už vedel nejaký ten piatok dopredu, dokonca som sa mal angažovať aj pri jeho vydávaní, no akosi sa na mňa zabudlo, až jedného dňa na internetoch pozerám, že je už vonku.
Začínam stranou LAKKY. ktorá minulý rok koncom februára rozbagrovala východné Slovensko a my sme im za odmenu pekne povysávali distro. 45 otáčok za minútu, päť skladieb plus outro. Text úvodnej "Support your local hero" sa skladá iba z týchto štyroch slov, ale ako úvod do toho, čo sa bude ďalej diať viac než postačujúce. V popise som sa dočítal, že narozdiel od starších neocrustových nahrávok, tu cítiť inšpiráciu viac do emoviolence. To môžem iba potvrdiť. Bicie sa v niektorých pasážiach vedia pekne opustiť, ale na druhej strane je tu tiež kopec gitarových vyhrávok, ale aj úplne kľudných pasáží, ktoré ja volám "keď po daždi výjde slnko". Niektoré riffy dosť pripomínajú GATTACU v období splitov s AXIDANCE alebo FLOWERS FOR WHORES. Hlavne v skladbe "Poslední dech", a to aj textovo: "Proč nevnímáme jejich bolest, nevidíme slzy, neslyšíme pláč ..." Nenásilné outro nakoniec a môže sa doska otočiť na druhú stranu.
SAMORAST ešte ešte v roku 2017 svojim debutným desaťpalcom prepleskali polovicu Slovenska. Hudobne aj textovo. Odvtedy prešli výmenou basovej gitary a na poste speváka (zdravím najstaršieho vlogera a jútubera na svete) a musím uznať, že sa tejto neľahkej úlohy zhostiť na výbornú (máme u teba spanie zadarmo a účet v Tatrase, ok?), ale nepredbiehajme. O intro sa postaral Ondrey Zintaer a treba napísať, že spájanie harsh noise a rôznych podmazov mu ide. Pekné napojenie na prvý song "Teória voľby menšieho zla" a už to schytávajú všetci potrati, prakokoti a dezoláti: "Naoko sa môže javiť, že všetko je jednoduché. Zlom však príde, keď uvidíš kázať nácka o slobode." Zvuk viac garážový ako pri LAKKE, ale vôbec to neuberá na energii a naliehavosti nahrávky. Ide sa viac v rýchlejšom hardcorepunkovom tempe (niekedy aj o dosť rýchlejšie), ale tiež nechýbajú emotívnejšie pasáže. Úplny klenot na tejto strane je skladba "Pozri sa z okna, vonku je svet": "Tam, kde vládne Maskulíny a násilie je forma zábavy, svedomie nepáli, kopačka do hlavy človeka popraví." Striedavo zimomriavky a slzy z hnevu.
Nedá mi nespomenúť aj jeden obrovský nedostatok, ktorá táto platňa má. A tým je malý počet skladieb. To mám čakať ďalšie dlhé roky na štyri - päť nových skladieb?
PS: Vonku sú už aj split kazety a CDr-ká.

lakka.bandcamp.com
samorast.bandcamp.com

  1. Lakka - Support your local hero
  2. Lakka - Kick the blackouts
  3. Lakka - Poslední dech
  4. Lakka - Fight or sleep
  5. Lakka - Too normal to be strong
  6. Lakka - Outro
  1. Samorast - Teória voľby menšieho zla
  2. Samorast - Žalospev dezinformovaných
  3. Samorast - Pozri sa z okna, vonku je svet
  4. Samorast - Tlejúca hrozba obrúsených hrán

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: B+C+1

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

19.10. 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)