Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


INSISTENT - DISEASE CD

Autor: Fog | Pridané: 15.6.2021 | Počet videní: 169

L´inphantile collective
Grindcore je muzika, ktorej sa u našich západnejších susedov darí roky a  dobre. Vyprodukovali v priebehu rokov nejeden tlak, či už v tradičnejšom alebo modernejšom duchu. A stále sa nájdu kapely, ktoré tento žáner ťahajú ďalej. Čo je super, pretože za mňa mám pocit, že troška zdochýna. Ono zase aj INSISTENT je síce relatívne mladá kapela, ale tváre v nej obišli nejednu kapelu. Takže tak.

To, že chalani majú odohraté, je počuť hneď. Jedná sa o tretí zárez v diskografii kapely, ale mám pocit, že zvukovo aj hráčsky asi najvyhratejší. Do trinástich kompozícii natrepali všetky ingrediencie, ktoré potrebuješ na to, aby si uvaril chutnú grindcore zmes. Začneš tým, že bubeník to musí vedieť riadne nakoreniť. Tu nie je problém. Z tých sypačiek a v tom tempe ťa začne páliť záha a horia ti uši. Gitary varia zo širšieho spektra ingrediencií, nie je to len o základných surovinách. Takže stretneš aj metalový nápad, ale všetko v prospech celku. Nie som tradicionalista a na tanieri to treba mať pestré. Ako prílohu prihodíš ukričaný vokál a môžeš servírovať, obzvlášť, ak to naložíš do dobrého zvuku ako chalani. Ten je masívny a znejú skôr seversky, než česky. Čo mi vôbec nevadí. Celkovo mi ten metalový smrad z  toho celkom vyhovuje. Takže po všetkých stránkach vyhratá vecička. Akurát sa nejak neviem stotožniť s coverom. Možno mi unikol nejaký koncept. Nie je zlý samo osebe, ale evokuje mi to úplne iný typ hudby. Kebyže sa niekde prehrabujem a narazím na to, asi by som si predstavil iný obsah. Ale to  je v konečnom dôsledku asi aj dobre.

Nemusíme v tom už ďalej šprtať príborom. Vo výsledku je "Disease" kvalitne naporcovaný, pikantný grindcore album, odetý v modernom háve, pre ľudí hladných po blastbeatoch. Daj si podbradník a môžeš ísť na to.

insistent.bandcamp.com

  1. Eyewashed
  2. Last farewell
  3. Disease
  4. Bad blood
  5. Werewolves
  6. Parasite
  7. Shredder
  8. Friendly fire
  9. Traitor
  10. To the ground
  11. Why?
  12. Lords of chaos
  13. Wolf cult

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: S+R+X

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

19.10. 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)