PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | COLLOSSEUM | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 22.8.2020

SYSTEMIC DAMAGE (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), HAKES (SK), SANGRE DE IDIOTAS (SK)

Žilina, Smer klub 77

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

B.I.T.CH. #2
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
HURK, NAZI TAMPONS, LIDSKÉ ZDROJE (4.8.2020, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
ZRCADLO SRDCA, SAMORAST, DISTAX, BAESTEN (25.7.2020, Poprad, garáže)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
CHIENS - Trendy junky 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


SVINĚ! CD (recenzia)
PHR
Po troch dlhých rokoch, dvoch úspešných alkoholických tour sponzorovaných pivovarom Šariš prichádza juhočeská partia Sylvestra Stalonneho s novým radovým albumom. 15 minút v 10 skladbách (aj keď 3 z nich už nájdeš na 12" kompilácii Posloucháte Jižní Čechy) dokazuje, akou že rýchlosťou to do nás opäť Vodňanské Svině! budú ládovať. Dĺžka skladieb sa točí klasicky okolo minúty a pol. CD je vložené do sympatického čierneho digipacku (lepšie akopriesvitný plastový obal, ktorý sa ti hneď poláme, blé) s jednoduchou striebornou podtlačou. Vo vnútri samozrejme schovaný búklet s českými a anglickými textami. Vydané, kde inde ako u Papagájovho Hlasatela records. A čo k muzike? 10 krát hrubozrný dizbít .. ehm to je asi z inej recenzie. Pokiaľ si počul predchádzajúce nahrávky, tak tiež prídeš na to, že žiaden výrazný posun ani dopredu ani dozadu v muzike nenastal. A to je dobre! Mne sa stará tvorba veľmi páči. Teraz možno v niektorých skladbách kvapku spomalili, ale stále ide o rýchly a nasratý punk. Žiadne zbytočné sóla, óóó v refrénoch a dvadsať krát opakovanie rifov a neviem čoho. Proste povedať čo treba a koniec, hrá ďalšia kapela alebo ďalší nosič. Texty tiež nič iné ako pohoda (dobre, koniec tých superlatívov, lebo na ďalší rok nebudú na turné hrať v kluboch, ale v športových halách). Témy sa neopakujú, najvýstižnejší je asi tento kúsok: "Všechno už bylo řečený, tak proč další texty psát, každýmu je všechno jasný, není koho burcovat. Punk rock už se točí v kruhu, stále stejný témata .. ". Ďalej ešte nejaké o bezvýchodiskovosti človeka na svete ("Nebudu hrát" alebo "Nevěřím"). 10 skladieb uplynie ako voda (aj vrátane songu "Vánoční", ktorá mi pripomína song od Davovky, len na oveľa vyšších otáčkach) a CD je na konci. 15 minút je tak akurát, aby si prišiel na to, čo aká kapela hráva, ale dnešné CD majú 80 minút. Nechcem sa tu rozpisovať o nejakom plytvaní, ale kľudne sa tam mohli ešte pichnúť napríklad aj skladby z dema (hodili by sa parádne k songu "Barmanská lidová" : .. "já jsem byl zmydlenej narvanej jako igelitka .. " haha) ktoré len tak asi hocikto na kazete už dlho nepočul a dosť ľudí by to podľa mňa potešilo. Predsa aj na predchádzajúcom CD sa ešte "zmestili" 4 skladby zo split 7" s Dezinfekce. Napriek tomu, ak si už toto CD poriadiš, tak určite u Teba nezapadne prachom! Fast punk rules! Chcem ďalšie turné!

01. Všechno už bylo řečený
02. Každej z nás
03. Nebudu hrát
04. Nevěřím
05. Kam se to ženem?
06. Vánoční
07. Idea
08. Barmanská lidová
09. Love song
10. J.H.K.


Táto recenzia už bola zobrazená 832 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+Z+B
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
29.07. 17:16
Ctib: Zdar a sílu, přátelé, jsem tu s prosbou: chystáte-li se na Duše, nezapomeňte si prosím vzít s sebou roušku nebo třeba šátek - v Česku nám tento týden znovu zavedli karanténní opatře .. >> (novinka)
23.07. 22:05
fog: ten internal rot nie je taky dosekany, mozno ani tak napadity, ale intenzita tej nahravky je nezastavitelna a to ma bavi. strasne natrepane to je tiez. na hranu. chiens maju ale rozhodne pestrejsi ruk .. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
23.07. 21:48
Skulda: Nejlepší grindcore deska za poslední dobu. Pro mě výrazně výše než Internal Rot. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
14.07. 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[3/20%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[2/13.33%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[4/26.67%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[2/13.33%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/6.67%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/13.33%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[1/6.67%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 15


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com