PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, NABOSOPOSKLE, MIGAL (6.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


(V/A) SLOVENSKÉ VINYLY NEZOMIERAJÚ 12" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Adrik sa v poslednej dobe dosť zaaktivizoval, čo sa týka labelu a distribúcie a táto LP ja zatiaľ posledným zárezom, ktorý má na svedomí. Mňa si vybral za kritika, recenzenta tohto asfaltu tak snáď jeho dôveru veľmi nesklamem.
Prví to otvárajú tatranský vlci Time Of My Life, ktorý prispeli coverom od punk kapely Poopičný Stav, ktorí tuším pochádzali z Kežmarku. Poviem hneď, že ak by túto pesničku hrali práve Poopičný Stav asi by ma veľmi nebavila, na mňa je dosť aj jej text no Time Of My Life ju zcoverovali minimalne dobre, má to celkom aj ich tvár, hlavne pre Kubov vokál, zneje to ako keby sa Time Of My Life rozhodli hrať punkrock s teenegarskými textami s kvalitným zvukom. Druhá kapela Blind Rättvisa pre mňa pecka rovno medzi oči. Doteraz pre mňa absolútne neznáma kapela, ale o to väčšie prekvapenie. Výborne zahrané, výborný zvuk, presne takto to mám rád a nemám vôbec najmenší dôvod, aby som skrýval svoje sympatie voči tejto kapele. Snáď čím skôr budem mať možnosť popočúvať si aj ďalšie veci. Výborné! Výborný disbeat / crust, o ktorom ešte budeme určite počuť. Kumuru....Fero a spol. z Bardejova. Je to tiež pomerne neznáma kapela, ktorá toho veľa za sebou nemá, o to je určite pre ňu úspechom účasť na tejto kompilácii. Pieseň "Zvonkohra" (venovaná pamiatke Vladka Kačmára, sympatické venovanie ktorého je/bol Megashit určite hodný preto čo robil nielen pre Bardejovskú scénu) sa pohybuje niekde medzi alternatívnym hardcore/rockom a prasopalom. Pre mňa dosť nezvyčajná kombinácia no proti gustu žiaden dišputát. Od Zhnitích Rití (Rotten Ass) som ani nič iné ako dobrý matroš nečakal, kedže už som pár vecí od nich mal možnosť počuť. Chlapci sa s ničím nejebú pekne to do mňa nasypú a koniec. Výborné vokály, toto fakt môžem, fakt musím pochváliť ... veľmi rád by som si túto kapelu pozrel aj naživo, ich crust ma naozj baví a vidno že vedia ako ho hrať. Klasický crustový text o vojne tejto skladbe pridáva ešte viac na jej crustovosti hehe. Fakt spokojnosť. Mitch Buchannon? Mne minule niekto povedal, že sa na neho podobám.... Pomalý rozjazd (trošku emo na mňa, ale nič proti) a pekne sa to rozbieha. Vcelku rýchly hardcore, s dobrým zvukom, s dobrými nápadmi, dobrým textom, fakt to znie zaujímavo a hoci takúto hudbu si často doma nepúšťam je to pre mňa prijemné prekvapenie takisto. Chalaniská z Komárna sú mne veľmidobre známi, či už z pôsobenia v Untrmensch De Luxe, alebo v ich predchadzajúcich kapelách Averzia, E330. Žiadne jebanie, ideme na to pekne zostra už od začiatku. Crust jak piča s klasickými postupmi, 2 vokály, 3 akordy, čo viac si priať. Keď som sa dozvedel o rozprade E330 a Averzie bol som trocha sklamaný pretože to boli dobré kapely no TMA a Untermensch De lexu sú za nich rovnocenné náhrady, ak nie ešte lepšie. Poslednými na A strane sú blaváci If There Is A Hope, odkiaľ poznám JC, týmto ho zdravím. Kapela pre mňa neznámou nie je a hoci už nejaký ten pátek nehrajú som rád že dostali priestor na tejto kompilácie, pretože emo kapiel na slovensku veľa niet o to menej kvalitných a medzi kvalitu patrí jednoznačne aj táto kapela. Neviem prečo, ale cítim tam vplyv českých Thema11, ale takisto aj napríklad takých Finger Print a pripočúvaní mi hneď preletala hlavou kapela Disgusting zo Španielska, ktorú tam tiež občas počujem. Príjemné zakončenie A strany.
Béčko otvárajú The Public z okolia Čadce. Túto kapelu poznám už veľmi dlhé roky a priznám sa, že patrili pre mňa medzi špičky hardcoru/crustu, čo sa na slovensku hral. Rešpekt tejto kapele. Ale dosť nostalgických spomienok. Skladba "Canibal Love" je klasika, to čo môžme od Public očakávať. Pomalé riffy sa striedajú s rýchlými výpadmi, do toho sem tam nejaká vybrnkávačka, proste klasický Public, aj keď musím povedať, že už som počul lepšie veci od nich. Možno že to mám ale len málo napočúvané. Fastcoroví Paskuda z Banskej Bystrice prišli, rozjebali ma a odleteli preč. Tomu naozaj nič nechýba, je to rýchle, je to uvrieskané, presné. Spolu s Idiots Parade pre mňa skvost slovenskej fastcore scény. Švárni junáci a švárna dievčina z Bratislavy prichádzajú. Dámi a páni je tu Čad. Kurva ale čo to, aká zmena zvuku, na toto nie som nejak u Pištovcov zvyknutý. "Tourbus teror", piče mňa z toho Pištu raz jebne aj z tých jeho textov. Toto je najlepši textár akého poznám. Ci boha Tourbus Teror ja zemrem. Pesničku by som po hudobnej stránke hodil niekde medzi Vandalov a Čad, taký rock n roll /crust, na ktorý má táto trojica patent. Ilegality? Jednoznačne najlepšia punková kapela na Slovensku a takisto bez hamby priznávam, že na tejto kompilácii sú tiež v popredí pelotónu kapiel. Výborné! Taká energia z toho ide, že piči. Na kvalitný zvuk som si už u Ilegality dávno zvykol, čistý, čitateľný, priamočiary. Hlavne zvuk basy je ako tornádo ktoré niči všetko naokolo. Z Tejto kapely bysi mali brať príklad všetci tí primitívci typu Editor, Konflikt, Horská chata a ďalší, čo označujú svoju hudbu za punkovú. Toto je punk. Rešpekt kurva rešpekt!!!! Rodáci z mojeho mesta Persona Non grata prichadzjú so songom "Choromyseľnosť", ktorý vznikol pri nahrávaní ich prvého dema. Jedná sa o crust/punk ktorý aj napriek tomu, že táto kapela je pomerne mladá nestráca na kvalite. Snáď to chlapcom vydrží, nosy im nevyrastú dohora a o rok sa možno objavia aj na druhom pokračovaní tejto kompilačky. O Untermensch De luxe som už čo to napísal o pár riadkov vyššie, tak len pripojím, že sa jedna o kvalitný crust/punk s výbornými vokálmi. Hlavne ten škriekaci mi pripomína vokál Warvictims. Na koncerte sa síce podobal viac, no aj tu z neho ešte niečo ostalo. Každopádne nič to neuberá na kvalite. Poslednými na záver sú Ilúzia zo Žiliny, kapelka ktorá už momentálne nefunguje, no priestor na tejto kompilačke si takisto určite zaslúžila. Hrali zaujímavý hardcore/punk s husľami, dvoma spevmi, jedným operným. Ten sa mi nejak moc extra nepáči, ale to je len môj názor. Inak je pesnička spoveď veľmi napaditá, tie husle tam dodávajú takú temnú atmosféru. Niečo podobné aj keď o trošku brutálnejšie niekedy hrali Remains Of The Day, ale to len tak pre vzdialené prirovnanie.
Toľko asi snáď z mojej strany, ešte snáď spomeniem búklet, kde má každá kapela jednu stránku, poväčšinou s textom a nejakým kontaktom. No mohlo to byť v lepšej kvalite Adrik, aj keď som počul, že tvoja chyba to nebola. Každopádne veľká poklona za to, že si niečo také vytvoril (samozrejme za spolupráce kapiel a iných labelov), je to príjemná propagácia, hlavne pre tie menej známe kapely a pre tie viac známe je to aspoň prezentácia ich terajšej tváre. Veľa šťastia v ďalších aktivitách!

01. Time of my life - Poriadok v hlave (Poopičný stav cover)
02. Blind rättvisa - Spáľ bohatých
03. Kumuru - Zvonkohra
04. Rotten ass - Strach a hlad
05. Mitch buchannon - Krv stále tečie
06. Tma - Absolútna moc
07. If there is a hope - Svans above issyk kul
08. The public - Cannibal love
09. Paskuda - Okupácia
10. Čad - Tourbus teror
11. Ilegality - Si tu už dávno
12. Persona non grata - Choromyselnosť
13. Untermensch de luxe - Aktualizácia dátumu konca sveta
14. Ilúzia - Spoveď


Táto recenzia už bola zobrazená 2682 krát!
 Autor: disbeat161
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.24

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: H+M+T
TEXT:


 #1633 Adrik punkgen@gmail.com www.punkgen.sk  napísal/a 21.08.2009 15:11:15
Ďalšia recenzia: http://kidsandheroes.com/recenze/dvd/va-slovenske-vinyly-nezomieraju-699/
 #1621 fabro fabro@ilegality.org ilegality.org  napísal/a 12.08.2009 09:25:25
to Adrik gratulujem - je to pekné a fantastické , že sa ti to napokon podarilo . fabro from ilegality
 #1620 zloba 77 zloba77@azet.sk   napísal/a 11.08.2009 21:43:34
..no konecne!!!!..ale pravdupovediac bez igelitov by to nebolo ono..sak co zas vytiahli za pecku..kokos pank jak prasaaaaaaaaaaaa uz aby boli dade na vychode....
 #1619 Adrik punkgen@gmail.com www.punkgen.sk  napísal/a 11.08.2009 21:17:49
Aby som to uviedol na pravú mieru: Peter: nebol to zámer takto odjebať búklet, ale musel som v tlačiarňach narýchlo zosvetľovať jednotlivé stránky, lebo by ma to vyšlo na strašné peniaze (pôvodne mi to také ani nechcli vytlačiť). Dúfam, že zvyšok sa už páči. Nabudúce ak bude búklet riešiený podobným spôsobom, tak to budem riešiť úplne inde. vedrensky & Dáša: Bohužiaľ je to limit. Limit dostal každý člen kapely (čo už s ním spravili je jeho vec). Iné vydavateľstvá tiež veľmi nevydávajú limity s väčším nákladom ako 100 kusov (pri celkovom presse 500 kusov). Mne sa moje kusy minuli asi behom pol hodiny, čo mi dosky prišli z lisovne. Bohužiaľ kto napísal prvý, ten to mal. Muzika na čiernych doskách je taká istá ako na limite;)
 #1617 dáša klemodasa@azet.sk   napísal/a 11.08.2009 16:06:18
limity::: suhlasim s vedrom, ja som tiež popisal kaje-taje hned ako sa objavila sprava ze uz to vyslo a limit som nezohnal... ale sak tiez mi postaci aj normalna cierna fosna, ved som neni rozmaznanec...hehe
 #1615 vedrensky   napísal/a 07.08.2009 10:59:40
to by som najskor musel mat informaciu o tom ze to bude aj v limitovanej verzii. pokial viem, tak vo vydavani je zainteresovanych 14 kapiel a 9 labelov. tak si to prepocitaj, kolko platni zhruba dostane kto. ozyval som sa asi 5tim ludom, z kapiel aj labelov a vsetcia to uz mali bud odlozene niekomu, prip. kapely si nechavali limitky pre seba /logicky/. nieze by ma to neak extra sralo, len mi to pride na hlavu postavene, normalne ked kapely vydavaju limit, tak je bezne k dostatiu, ono to ma trochu aj motivovat ludi si tu vec kupit. no offense
 #1612 Riot girrrl   napísal/a 02.08.2009 12:50:02
Preco by sa nedostal?..mal si hned napisat mail a jeden kusok by sa ti odlozil.nevidim v tom ziaden problem
 #1611 vedrensky   napísal/a 02.08.2009 09:50:48
no, len skoda ze normalne sa clovek k limitovanej edicii nedostane, nabuduce treba poriesit o 100kusov viac. tesim sa na vypocutie
 #1610 peter illuzionists@gmail.com myspace.com/illuzionists  napísal/a 01.08.2009 10:36:57
Seeva disbeat 161,ja len ,že Ilúzia stále funguje ,len s malými prestávkami ...spevy boli 3 a tvrdit,že jeden operný by som si nemdovolil ani ja hehe ....tak tot vsjo.......inak ten booklet je fakt drsne odjebaný ,neviem ,či to bol zámer posunút sa spät do rokov,ked kopirku mali len na obecnom urade vo vedlajšej dedine a pri slove "crust" sa na teba šecja pankáči pozerali,že či si kokot a na crustový koncert ti prišlo tak 5miestnych a pol slovenska .......ak hej ,tak sa nostalgia podarila .......to len taká pripomienočka , inak samozrejme chvalabakuninovi za tuto dosku a za tie čo ešte pridu a za tých blaznov ,čo to budu robit! čus
 #1603 Gajaran skunx@centrum.sk   napísal/a 29.07.2009 13:35:11
skvela platna
 #1602 hudi   napísal/a 27.07.2009 20:19:56
moee tie carbanice na obale tak to som robila prosimpekne ja,takze ano ano,aj ja mam naku stipku talentu:D dobre som to zacarbala ni?:D A Matusko "Ci boha Tourbus Teror ja zemrem." si zabil teda poriadne:D ja z teba zemrem:D
 #1601 zlocinec zlocinec@gmail.com deadroelabel.estranky.sk  napísal/a 27.07.2009 08:49:27
ej negdo ma spomina.no ja len a len dzekujem ze sa to lubi ci uz pesnicka (disbeat161) alebo obal (Dankita).ja sem tes spokojny.akurt len .som bol na FLUFFe a tam som videl asi v dvoch distrach tieto kompilacky a jedina staznost na co bola ze si to kazdy pozera a vytahuje len to nigdo nekupi lebo nevie co to je.adrik .na dvojke to budeme muset nejak poriesit.
 #1599 Branecko rotten ass   napísal/a 26.07.2009 18:14:15
iluzia funguje stale !!!!
 #1597 Dankita   napísal/a 26.07.2009 13:10:17
Pochvalu si zasluzi aj Zlocinec, za kresby na tejto kompilacke :}
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...