PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


HEEBIE JEEBIES - TO SE TAM NEVEJDE CD (recenzia)
Cecek records
Heebie Jeebie. Veľmi zvláštny názov. Louis Armstrong vydal singel Heebie Jeebies v roku 1926 a vtedy určite netušil, že v Čechách si jedna partička tento názov všimne a pomenujú sa po ňom. Heebie Jeebie však s jazzovou hudbou Armstronga nemá veľa spoločného. Oslovil ich iný štýl- teda ska, punk, ale v ich zvuku budete počuť aj iné vplyvy.

Začiatok punkový. Najprv sa vynoria silové akordy ako z ranných albumov Offsprings, do toho však pribudne trúbka, plechy a zárodkom neopunku je koniec. Syntéza punku a ska Vás bude doprevádzať až do konca albumu To se tam nevejde.

Tento začiatok nie je energetický a nepoloží vás hneď na nohy. Ide skôr o taký pomalý rozbeh. Dobrovodný zbor k tejto úvodnej skladbe však nemá chybu, ide o typický ruský zbor, ako od Alexandrovcov a do toho inštrumentár ako z kalinky.

Druhá skladba Punk punter nie je typickou coververziou, iba úvod je prebratý z tejto notoricky známej zvučky, potom už nasleduje úplne iná téma a melódia.

Heebie Jeebies hrá hlavne punk kombinovaný so ska hudbou, ale príde rad aj na reagge, v skladbách ako Rastakwajakapanna ktorej už názov jasne evokuje do ktorého štýlu zabrdne alebo tiež v skladbe Kde je kulička. Počuť tu aj obľúbenú polku a českú dychovku, ktorá obstarala intro k skladbe Krakonoška. HJ mylne vyvolávajú pocit, že spievajú len po anglicky, lebo až do štvrtej skladby počuť z úst speváka len angličtinu. Hlavní speváci sú dvaja a striedajú sa v skladbách. (niekedy odspieva jednu skladbu iba jeden, alebo druhý, alebo sa dopĺňajú, a zvyšok kapely tiež poskromne pomáha )....

Spevácky prejav je sympatický, a aj texty sú veľmi rozmanité. K takémuto typu hudby patria veselé, nekonfliktné texty, aj keď sa zahrajú aj na „sprosťákov“ , keďže text Jedna pani, by som určite nevyvesil do výkladnej skrine mravnosti, ale o to lepšie. V skladbe Krakonoška zaznie aj útočný tón, keď sa obujú do moňsiňora prezidenta, kiež by mu už bola zem ľahká. Robia si srandu z mnohých vecí, napríklad z Honzu Nedvěda, z ktorého spravia „medveďa“ strašiaceho po lese, z legendárneho seriálu South Park (použitá veta Hm drogy jsou špatné), marihuanových fóbikov a ďalších vecí.

Veľmi zaujímavé sú rôzne vychytávky v skladbách napr. v skladbe Limonádový Voe ku koncu je známy popevok z Troch Čuníkov od Jarka Nohavicu. Takéto prekvapenia sú veľmi osviežujúce a časté. Bohatý inštrumentál- akordeón, husle, trúbka. Najmä husle v skladbe Vlak sú výborné a veľmi sa tam hodia a spolu s trúbkou dotvárajú jemný melancholický zvuk. Kombinácia nástrojov a aranžmány sú skvelo spracované.

Posledná skladba je sentimentálnou baladou a príjemným zakončením. Táto skladba sa výborne hodí na koncerty, alebo festivaly, ako záverečná bodka. Dámy spokojné a uchlácholené touto baladkou, budú možno viac povoľné k svojim milým pánom.

Možno je to iba môj pocit, alebo to tak je, že z tejto kapely naživo srší obrovská energia, čo sa o cd zas tak s určitosťou povedať nedá. Nie je to však samozrejmosť týchto kapiel. Poznám x kapiel, ktoré na cédečku znejú vynikajúco a veľmi zmyselne a energicky ale naživo to je bieda a nuda. Každopádne Heebie Jeebies to viac sluší na pódiu, ako v štúdiu. A to je podľa mňa pozitívum. Nie každý dokáže zo svojej hudby vyťažiť maximum a spraviť výbornú pódiovú show. Aj tak ide o veľmi slušnú nahrávku, ktorá si zachováva vysoký štandard. Samozrejme to nie je nahrávka k nočnému spánku a hodí sa výborne aj na párty, ale pokiaľ chcete mať skutočný zážitok nechajte cd doma a vyrazte radšej na ich koncert.

1. From The USA to The USSR and back to The USA
2. Punk Panther
3. Rastakwajakapanna
4. Horská dráha
5. Malá noční příběh
6. Krakonoška
7. Horalka
8. Jedna paní
9. Paraplé
10. Kde je kulička?
11. Medvěd
12. Onanynka
13. Vlak
14. Limonádový Voe
15. Dny

Táto recenzia už bola zobrazená 538 krát!
 Autor: Krueger
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: F+3+P
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/92.23%]
Má!

[12/4.24%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.71%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[8/2.83%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 283

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...