PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


(V/A) POSLOUCHÁTE JIŽNÍ ČECHY #2 12" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Musím sa priznať, že som nikdy nebol moc veľký fanúšik kompilačiek a úspešne sa mi vyhla napr. „Spalte Brno na Prach“ a takisto aj „Posloucháte Jižní Čechy vol.1“, ale kedže mi dvojku Adrik poslal na recenziu, nejak sa s tým popasujem. Okej takže začíname Prachatickou klasikou Gride a ich vykopávkou „Uniforma“ v novom slušivom kabátku. Ešte jeden nový song v technickejšej podobe alá novodobý Gride a na záver Phobia cover „Blood Sport“, bohužiaľ pôvodnú skladbu nepoznám. Povedal by som že veľmi slušný štandard. Po nich idúci Pressboil sa prezentujú dvomi skladbami celkom slušného a rezkého death/thrashmetalu len škoda tých miestami až chaotických gitarových riffov, ktoré to trocha zrážajú dole. Nasledujú P.M.L.Z., sorry ale toto ma fakt vôbec nebaví. Uzjapaný crust/grind bez výraznejšieho nápadu z ktorého cítim v niektorých pasážach ovplyvnenie starými Gride. Možno pre iný typ poslucháča by to bolo fajn. Zato Dezinfekce to už je iná káva. Pekne našlapaný hardcore/punk (trocha pripomínajúci mix českého punku s Poison Idea) s dobrými gitarovými výjazdami. Nemám výhrady! Zo začiatku strany B prudký atak známej thrashmetalovej sebranky Radiolokátor. Pre mňa vrchol kompilácie. Vymakaná hymna „Capsaicin Of Death“ ala starý Tankard plus smrtiaci cover Kreatoru. Veľmi sa teším na pripravované nahrávky! Mururoa opäť crust/grind a opäť ma nezaujal, hlavne kvôli topornému vokálu, ktorý mi vôbec nesedí. Sypačky znejú celkom fajn tak možno nabudúce. Predposledni drtiči S.O.S (slaves of system...aké originálne hehe) a prekvapivo pre zmenu crust/grind tak trochu ako starý Gride z obdobia „Happy Birthday„ sedempalca. Myslím, že z trojce „chcembyťakostarýgride“ kapiel sa mi asi najviac páčia. Kompiláciu ukončujú Den Za Dnem v dosť metalcorovom duchu (pamätáte na Alamogordo?). Fajn muzika na záver. Aby som nezabudol LP obsahuje fakt pekný veľký booklet a aj obal ujde. Slušná kompilajda!

01. Gride - Uniformita
02. Gride - Hvězda, monstra, jasná noc
03. Gride - Blood sport (Phobia cover)
04. Pressboil - Call to arms
05. Pressboil - Chainsaw euthanasia
06. P.M.L.Z. - 281 + 1
07. P.M.L.Z. - Četa
08. P.M.L.Z. - Štěnice
09. Dezinfekce - Železná košile
10. Dezinfekce - Špína, pot a slova - thank you Winston
11. Dezinfekce - Někdo to ví
12. Rádiolokátor - Capsaicin of death
13. Rádiolokátor - Tormentor (Kreator cover)
14. Mururoa - Jedna země, jeden život
15. Mururoa - Politický prasata
16. S.O.S. - Osud svůj vést
17. S.O.S. - Naděje
18. S.O.S. - Konzum
19. S.O.S. - N.N.N. (Nemůžu, nechci a nebudu)
20. Den za dnem - Pět černých kruhů
21. Den za dnem - Charybda


Táto recenzia už bola zobrazená 1329 krát!
 Autor: Masskillah
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.75

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Z+1+B
TEXT:


 #1696 lex krutor   napí­sal/a 08.11.2009 20:45:14
:D:D:D takýto pozitívny report som naposledy čítal na oktoberfest!:D masskillah pusti si radšej boiling point.tí nehcu hrať ako starý gride .bude sa ti páčiť:D
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[274/91.64%]
Má!

[13/4.35%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.34%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 299


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com