PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


SANITÄR / CRIPPLEKORPS CD (recenzia)
DIY
Dostalo sa mi včera do rúk ešte teplé splitko dvoch pražských kapiel - sanitkárov Sanitär a príslušníkov únie tel. postihnutých - Cripplekorps. Hodil som ho do mašiny a nedá mi o tomto namakanom počine nenapísať pár nemenej teplých slov. Toto DIY splitko vyšlo v novembri tohto roku a nahrané bolo v štúdiu Mysterium. Prvú kapelu som veľmi nepoznal, a ani som vlastne nemohol, kedže Sanitär vznikli niekedy v lete tohto roku z členov iných kapiel (Climax). Hrajú zmes starého punku, crustu, d-beatu, blackmetalu, všetko s nádychom švédskych mlátičiek. Cripplekorps som mal možnosť spoznať už na ich skúške a koncerte počas mojej návštevy stovežatej Prahy. Neviem presne, odkedy chalani fungujú, ale v trojčlennej zostave už majú za sebou pár vydarených koncertov. Hrajú môjmu uchu lahodiaci crust punk, pekne napriamo so špinavým zvukom. Ale podme pekne k výsledku ich spolupráce. Za ľudovú cenu 99,- českých eštekorún sa vám dostane pekná plechová krabička s CD v podobe malého vinylu, booklet s textami oboch kapiel, veľká samolepka GNWP a nejaký kúsok molitanu, ktorý sa dá núdzovo použiť ako hubka na umývanie riadu. Na takmer 17 minút stopáže sa zmestilo 7 výpekov, pričom 4 sú od Sanitär a 3 od Cripplekorps.
CD začína pekne zvesela songom Černá smrt, krátky rýchly nášlap s temným textom, ktorý neveští nikomu nič dobré. Druhou v poradí je Motorslut, jediný vál s anglickým textom ponímajúcim o nejakom zážitku s povoľnou dievčinou. Nasleduje Generace hmyzu - pekne v rýchlom punkovom rytme s textom o zotročení človeka systémom. Posledným kúskom od Sanitär je song Threads s crustovým textom, ako inak o vojne. A tu už nastupujú Cripplekorps s prvým nadupaným songom T.M.A. - pekne zostra, v jednom rytme s nihilistickým textom. Za zvuku bicích hned nastupuje Třetí světovej jihád – skvelý energický song o túžbe autora stať sa pilotom a poukázať na najväčšieho a jediného svetového teroristu. Totálne najlepšou vecou na splitku je podla mňa posledný song Páter Thomas, z textu ktorého sa minimálne zoserete od smiechu. Inak totálne vážny song o homosexuálno-pedofilných praktikách v katolíckej cirkvi s prekvapivým záverom. Čo dodať na záver? Ak ešte nemáte darček pod vianočnú jedľu pre niektorého člena rodiny, máte skvelý tip, lebo toto CD poteší určite všetkých. Aj ked chalani zvysoka serú na autorské práva a mafiánske organizácie, ktoré tieto práva „chránia“ a odporúčajú ich muziku verejne púšťať, nahrávať, kopírovať, napaľovať, si myslím, že za takú ľudovú cenu sa to ani neoplatí, pretože za pár šupov dostanete hudobnú kvalitku v peknom obale v limitovanej edícii. Takže jak sa u západných susedov vraví: „Ten kdo koupí neprohloupí“.

1. Sanitär - Černá smrt
2. Sanitär - Motorslut
3. Sanitär - Generace hmyzu
4. Sanitär - Threads
5. Cripplekorps - T.M.A.
6. Cripplekorps - Třetí světovej jihád
7. Cripplekorps - Páter Thomas


Táto recenzia už bola zobrazená 924 krát!
 Autor: Hedrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.67

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: T+2+L
TEXT:


 #1720 cripplekorps cripplekorps@seznam.cz http://bandzone.cz/cripplekorp  napí­sal/a 23.12.2009 12:56:45
Pro objednávku stačí napsat na náš e-mail,rádi obratem zašleme.Díky cripplekorps@seznam.cz
 #1718 palos   napí­sal/a 20.12.2009 19:59:13
aby sa nato nemuselo reagovat.. a objednal som to priamo od kapely
 #1717 jo   napí­sal/a 20.12.2009 18:47:43
koho to zaujíma či to objednávaš alebo nie? prečo radšej nenapíšeš kde sa to už dá zohnať
 #1714 palos   napí­sal/a 20.12.2009 09:48:31
uz objednavam
 #1713 palos pallos@email.cz   napí­sal/a 20.12.2009 09:19:47
kde by sa dalo objednat toto CD ?? piste na mail
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
dnes 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)
09.04. 10:36
Lesbouš: Dobrá práce,chalani!!Už som skoro zabudol na náš(AVERZE)první rozhovor.Archiváři par excellence!!! >> Autonomie #4 / 1992 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.56%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.26%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.93%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.57%]
Mne varí mama

[60/19.67%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 305


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com