PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


SANITÄR / CRIPPLEKORPS CD (recenzia)
DIY
Dostalo sa mi včera do rúk ešte teplé splitko dvoch pražských kapiel - sanitkárov Sanitär a príslušníkov únie tel. postihnutých - Cripplekorps. Hodil som ho do mašiny a nedá mi o tomto namakanom počine nenapísať pár nemenej teplých slov. Toto DIY splitko vyšlo v novembri tohto roku a nahrané bolo v štúdiu Mysterium. Prvú kapelu som veľmi nepoznal, a ani som vlastne nemohol, kedže Sanitär vznikli niekedy v lete tohto roku z členov iných kapiel (Climax). Hrajú zmes starého punku, crustu, d-beatu, blackmetalu, všetko s nádychom švédskych mlátičiek. Cripplekorps som mal možnosť spoznať už na ich skúške a koncerte počas mojej návštevy stovežatej Prahy. Neviem presne, odkedy chalani fungujú, ale v trojčlennej zostave už majú za sebou pár vydarených koncertov. Hrajú môjmu uchu lahodiaci crust punk, pekne napriamo so špinavým zvukom. Ale podme pekne k výsledku ich spolupráce. Za ľudovú cenu 99,- českých eštekorún sa vám dostane pekná plechová krabička s CD v podobe malého vinylu, booklet s textami oboch kapiel, veľká samolepka GNWP a nejaký kúsok molitanu, ktorý sa dá núdzovo použiť ako hubka na umývanie riadu. Na takmer 17 minút stopáže sa zmestilo 7 výpekov, pričom 4 sú od Sanitär a 3 od Cripplekorps.
CD začína pekne zvesela songom Černá smrt, krátky rýchly nášlap s temným textom, ktorý neveští nikomu nič dobré. Druhou v poradí je Motorslut, jediný vál s anglickým textom ponímajúcim o nejakom zážitku s povoľnou dievčinou. Nasleduje Generace hmyzu - pekne v rýchlom punkovom rytme s textom o zotročení človeka systémom. Posledným kúskom od Sanitär je song Threads s crustovým textom, ako inak o vojne. A tu už nastupujú Cripplekorps s prvým nadupaným songom T.M.A. - pekne zostra, v jednom rytme s nihilistickým textom. Za zvuku bicích hned nastupuje Třetí světovej jihád – skvelý energický song o túžbe autora stať sa pilotom a poukázať na najväčšieho a jediného svetového teroristu. Totálne najlepšou vecou na splitku je podla mňa posledný song Páter Thomas, z textu ktorého sa minimálne zoserete od smiechu. Inak totálne vážny song o homosexuálno-pedofilných praktikách v katolíckej cirkvi s prekvapivým záverom. Čo dodať na záver? Ak ešte nemáte darček pod vianočnú jedľu pre niektorého člena rodiny, máte skvelý tip, lebo toto CD poteší určite všetkých. Aj ked chalani zvysoka serú na autorské práva a mafiánske organizácie, ktoré tieto práva „chránia“ a odporúčajú ich muziku verejne púšťať, nahrávať, kopírovať, napaľovať, si myslím, že za takú ľudovú cenu sa to ani neoplatí, pretože za pár šupov dostanete hudobnú kvalitku v peknom obale v limitovanej edícii. Takže jak sa u západných susedov vraví: „Ten kdo koupí neprohloupí“.

1. Sanitär - Černá smrt
2. Sanitär - Motorslut
3. Sanitär - Generace hmyzu
4. Sanitär - Threads
5. Cripplekorps - T.M.A.
6. Cripplekorps - Třetí světovej jihád
7. Cripplekorps - Páter Thomas


Táto recenzia už bola zobrazená 893 krát!
 Autor: Hedrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.67

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+K+W
TEXT:


 #1720 cripplekorps cripplekorps@seznam.cz http://bandzone.cz/cripplekorp  napísal/a 23.12.2009 12:56:45
Pro objednávku stačí napsat na náš e-mail,rádi obratem zašleme.Díky cripplekorps@seznam.cz
 #1718 palos   napísal/a 20.12.2009 19:59:13
aby sa nato nemuselo reagovat.. a objednal som to priamo od kapely
 #1717 jo   napísal/a 20.12.2009 18:47:43
koho to zaujíma či to objednávaš alebo nie? prečo radšej nenapíšeš kde sa to už dá zohnať
 #1714 palos   napísal/a 20.12.2009 09:48:31
uz objednavam
 #1713 palos pallos@email.cz   napísal/a 20.12.2009 09:19:47
kde by sa dalo objednat toto CD ?? piste na mail
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/91.9%]
Má!

[12/4.23%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.17%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 284

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...