PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


JOHN ASTIN / KUMURU / CONSPIRE - KOMPILÁCIA BARDEJOVSKÉHO HLUKU CDr (recenzia)
Different records
Tak také gatefold CD som už dlho (ak vôbec) nedržal v ruke. Nasrať na všetky profi farebné obaly a potlače cédečiek z tlačiarni. Toto je podomácky urobené ako sa vraví na kolene a položí väčšinu profi obalov. V gatefolde (to je také roztváracie véčko s kapsami, pozn. kto by nevedel) z výkresu sa v jednej kapse skrýva tučný búklet s úvodným príhovorom od vydavateľa Fera Maxinovie a textami zúčastnených kapiel. Každý text je na novej stránke s príznačnou cut n paste grafikou. Ako prvýsa predstavuje John Astin s demom z roku 2005. Od prvých zadunení gitár a bicích je zrejmé, prečo má CD názov Kompilácia bardejovského hluku. Bardejovského, pretože všetky tri kapely sú z Bardejova a hluku, lebo je to "hluk". John Astin Ti naservírujú 11 sypačiek prekládanými surovým power violence a fast core. Do toho sa strieda ženský a mužský hlas. Masaker! Taká muzika sa už u nás nehrá riadne dlho. Ešte tu majú cover Despite you - "No more feelings". V búklete je napísané, že tu majú 13 skladieb, no na CD je len 12. Majú ešte aj niečo iné? Chcem! Po nich nasleduje jediná kapela, ktorá ešte aktívne hrá, a tými sú Kumuru. Minútáž sa citeľne zvýšila, na rýchlosti sa kúsok ubralo, no energia ostáva ako pri predošlej kapele. Anglické texty vystriedali slovenské. Škoda by bolo nerozumieť Ferovej uštipačnosti a kritike. Tie sa predovšetkým sústreďujú na každodenný hnev, nezáujmu o nič alebo pokrytectve. Atmosféru umocňuje chaos zvyšných nástrojov. Možno budeš poznať skladbu "Zvonkohra" z LP kompilačky Slovenské vinyly nezomierajú, tá je tu tiež, ale znovunahraná. Tým sa dostávame k poslednej kapele Conspire. Asi najpomalšia vec na CDčku. Majú tu demo z roku 2008, v ktorom sa ukrýva 10 crustpunkových jebačiek s dvomi vokálmi, no jeden často splýva s nástrojmi. Tá kvalita nahrávky tu tiež často kolísa, ale budem citovať úvod z búkletu: " .. srať na čisté zvuky a akordy." To všetko vyplňujú rôznymi vtipnými intrami a outrami. Texty sú zas v angličtine (posledný song "V mene pokroku" je po slovensky) a sú o krutej realite. Veľmi podarený 3 split, aj v takom mestečku ako Bardejov sa nájdu skvelé kapely. Vyzdvihnúť musím ale hlavne John Astin a Kumuru. CD je s potlačou a vyšlo pod hlavičkou Ferového vydavateľstva Different records. Je venované Vladovi "Megashit" Kačmárovi *1984 - †2007.

Táto recenzia už bola zobrazená 771 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: U+M+N
TEXT:


 #1794 Any xvx   napísal/a 30.03.2010 19:04:14
Veľmi super a šikovne spravené. Búklet aj dizajn. John Astin su ppči podlamna, po textovej aj hudobnej stranke :-)
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...