PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | COLLOSSEUM | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 8.8.2020

AHOJ (SK), ANTISOCIAL SKILLS (CZ), AUTOR (Rakúsko), BLACK PASSENGER (SK), DxFxF (SK), FACE DEFECT (SK), FYASCO (SK), J.P.N. (SK), KULTRA (CZ), LIDSKÉ ZDROJE (Rakúsko), MÜNCHEN KONFLIKT (CZ), PRÜGELKNABE (CZ), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), the PAU (Poľsko), the WILDERNESS (SK)

Sereď, Kemping

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

EARTH CRUST DISPLACEMENT / DISEASE (PHOBIA RECORDS)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
HURK, NAZI TAMPONS, LIDSKÉ ZDROJE (4.8.2020, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
ZRCADLO SRDCA, SAMORAST, DISTAX, BAESTEN (25.7.2020, Poprad, garáže)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
CHIENS - Trendy junky 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


ILÚZIA - BÚRKA 12" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Veľmi som sa potešil, keď som na krste Ilúzie v Žiline dostal od Adríka ich novú platňu s tým, aby som urobil na ňu recenziu. Je to pre mňa jedna z mála kapiel na tejto našej „scéne“, ktorá podľa mňa má okrem zaujímavého inštrumentálneho prevedenia aj myšlienku... No ale poďme pekne po poriadku. Na rozdiel od predchádzajúcich počinov Ilúzie, na tejto doske môžeme počuť veľmi slušný zvuk. Typické Marshalovské gitarky, spolu s miestami výraznou basou a presnou rytmikou sa pravidelne dostávajú do kamarátskeho objatia s dušu hladiacimi husľičkami a celé to veľmi vhodne dopĺňa odhodlaný a zároveň nezlomný hlasový prejav, speváka a speváčky, ktorý napriek hnevu a nasratosti je pekný a uhladený – dosť nezvyklá kombinácia. Operné prejavy speváčky spríjemňujú drsnú, no zároveň jemnú zvukovú kulisu tejto skupiny. Doska začína príjemným Introm, ktoré Vás nenápadne dostane do riavy búrky, ktorá je citeľná na celej platni. Veľa sa dozviete o do neba volajúcich pocitoch stratených duší v tejto „slobodnej spoločnosti“. O tom ako najväčšie utrpenie deťom spôsobujú najmä ich rodičia, o tom sa ako sa snažíme hrať na nezávislých v tejto závislej dobe, o cieľavedomosti a jasnom smere hľadajúcich sa „vlkov“, či o možnosti výberu „lepšieho života“, na úkor pokrivenia vlastného charakteru... Mnohí z nás tento boj už dávno prehrali a mnohí ho ešte len prehrajú, hoci o tom ani len netušia... Osobne som rád, že Ilúzia nahrala nanovo aj staršie skladby, ako napr. Čierna diera, či Boj o svet. Tieto skladby dostali nový život, novú energiu a posunuli túto kapelu u mňa medzi tie, o ktorých môžem povedať, že majú rovnako kvalitnú nahrávku, ako je ich živé vystúpenie. Obal platne je spracovaný dobre – zaujímavým faktorom je, že každá platňa má kód, na základe ktorého je možné stiahnuť si skladby z netu – to je opatrenie pre tých negramofónových:). Tiež vyšla aj špeciálna – farebná edícia vynilu, ktorá je však trošku drahšia – to je opatrenie pre tých majetných a zberateľstvom posadnutých... :)... No a aby som bol trochu aj kritický, niekedy sa mi zdajú byť bicie trochu utopené na úkor gitár a tiež mám pocit, že jednotlivé skladby hrajú príliš málo na spodných - basových tónoch. Uznávam však, že nie je jednoduché zmixovať a zmastrovať toľko rôznorodých nástrojov a spevov. Čo dodať na záver? Snáď len to, že by som si prial, aby takýchto kapiel a takýchto albumov bolo čo najviac...

Táto recenzia už bola zobrazená 1112 krát!
 Autor: Krtko
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.32

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: P+Y+B
TEXT:


 #2241 goofygoo   napí­sal/a 01.11.2010 08:59:08
 #2186 dáša klemodasa@gmail.com dasafonflasa.blogspot.com  napí­sal/a 22.10.2010 09:42:56
LP ILÚZIA-Búrka k dostaniu aj cez BURINA RECORDS, (cez mj mejl)

gooofygoo: cmuk.
 #2183 muco   napí­sal/a 20.10.2010 15:35:55
nevieš čo je dobré more!
 #2182 goofygoo   napí­sal/a 20.10.2010 10:41:47
len sa z tej iluzie neposerte,meloshit
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
29.07. 17:16
Ctib: Zdar a sílu, přátelé, jsem tu s prosbou: chystáte-li se na Duše, nezapomeňte si prosím vzít s sebou roušku nebo třeba šátek - v Česku nám tento týden znovu zavedli karanténní opatře .. >> (novinka)
23.07. 22:05
fog: ten internal rot nie je taky dosekany, mozno ani tak napadity, ale intenzita tej nahravky je nezastavitelna a to ma bavi. strasne natrepane to je tiez. na hranu. chiens maju ale rozhodne pestrejsi ruk .. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
23.07. 21:48
Skulda: Nejlepší grindcore deska za poslední dobu. Pro mě výrazně výše než Internal Rot. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
14.07. 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[3/20%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[2/13.33%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[4/26.67%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[2/13.33%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/6.67%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/13.33%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[1/6.67%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 15


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com