PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


ADACTA - AMEN CD (recenzia)
Adactive records
Určite mnohí očakávali nahrávku bratislavskej Adacty po pohlavnej premene na poste speváčky. CDčko malo svoju premiéru na koncerte k desiatemu výročiu kapely, takže ak si na ňom bol, tak ti určite dookola hučí z reprákov ako mne. Spočiatku som bol dosť skeptický, či sa vôbec Gargamelov spev aspoň zdiaľky vyrovná škrekotu Simony (na to boli asi zvedaví všetci) a spočiatku tie metalové vyhrávky mi tiež moc nešmakovali. Musím uznať, že Gargamel túto neľahkú úlohu zvládol skvele. Po viacerých vypočutiach a prečítaní textov dokonca v jeho ťahavom škrekote aj počuť texty. Fandovia Simony môžu kľudne spávať, aj keď kapela so speváčkou je kapela so speváčkou. Logické vysvetlenie nie? A aj to metalové naťahovanie strún čoraz viac a viac pasuje do skladieb, aj keď sa mi viac páčil jednoduchší a priamočiarejší crust ako bol na prvom albume "Circullus viciosus". Kapela sa však musela za desať rokov existencie nejako vyvýjať nie? Toto je skôr pokračovanie "Ad maiorem dei gloriam", ale s ešte brutálneším soundom, kde muzika nie je tichšie na úkor spevu. A čo sa teda vrieska v siedmich skladbách, keď je vraj rozumieť textom? Klasické neveselé adaktovské texty o zúfalom živote bez východiska, ale nezabudlo sa ani na kritiku viery a kresťanstva, a to hneď v dvoch skladbách Popol a prach: "Je hlúpe sa vyžívat v naivných hrách, podstata tvojej viery je strach." (bohužiaľ pravda) a v rovnomennej "Amen", ktorej refrén ak si pokrstený, tak radšej ani nečítaj. Všetky texty sú aj v búklete. Hneď na prvý pohľad je jasné, že artwork je od Hádesa aka Hadesing. Nahrávalo sa v pražskom Profesional sound štúdiu pod dozorom Pavla "Kuře" a celý materiál by mal výjsť aj ako split LP s českými Jonestown. Chlapci sa budú musieť poriadne snažiť, aby ich našinec nepreválcoval. Dúfam, že doska nebude vychádzať 2 roky ako iným bratislavským kapelám. Na vynile už mali byť dávno aj staršie albumy!

Táto recenzia už bola zobrazená 898 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: N+7+V
TEXT:


 #2278 Tvoja slovenčinárka zavýja!   napísal/a 06.11.2010 13:21:14
VYVÝJAŤ!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/91.9%]
Má!

[12/4.23%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.17%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 284

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...