PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


ADACTA - AMEN CD (recenzia)
Adactive records
Určite mnohí očakávali nahrávku bratislavskej Adacty po pohlavnej premene na poste speváčky. CDčko malo svoju premiéru na koncerte k desiatemu výročiu kapely, takže ak si na ňom bol, tak ti určite dookola hučí z reprákov ako mne. Spočiatku som bol dosť skeptický, či sa vôbec Gargamelov spev aspoň zdiaľky vyrovná škrekotu Simony (na to boli asi zvedaví všetci) a spočiatku tie metalové vyhrávky mi tiež moc nešmakovali. Musím uznať, že Gargamel túto neľahkú úlohu zvládol skvele. Po viacerých vypočutiach a prečítaní textov dokonca v jeho ťahavom škrekote aj počuť texty. Fandovia Simony môžu kľudne spávať, aj keď kapela so speváčkou je kapela so speváčkou. Logické vysvetlenie nie? A aj to metalové naťahovanie strún čoraz viac a viac pasuje do skladieb, aj keď sa mi viac páčil jednoduchší a priamočiarejší crust ako bol na prvom albume "Circullus viciosus". Kapela sa však musela za desať rokov existencie nejako vyvýjať nie? Toto je skôr pokračovanie "Ad maiorem dei gloriam", ale s ešte brutálneším soundom, kde muzika nie je tichšie na úkor spevu. A čo sa teda vrieska v siedmich skladbách, keď je vraj rozumieť textom? Klasické neveselé adaktovské texty o zúfalom živote bez východiska, ale nezabudlo sa ani na kritiku viery a kresťanstva, a to hneď v dvoch skladbách Popol a prach: "Je hlúpe sa vyžívat v naivných hrách, podstata tvojej viery je strach." (bohužiaľ pravda) a v rovnomennej "Amen", ktorej refrén ak si pokrstený, tak radšej ani nečítaj. Všetky texty sú aj v búklete. Hneď na prvý pohľad je jasné, že artwork je od Hádesa aka Hadesing. Nahrávalo sa v pražskom Profesional sound štúdiu pod dozorom Pavla "Kuře" a celý materiál by mal výjsť aj ako split LP s českými Jonestown. Chlapci sa budú musieť poriadne snažiť, aby ich našinec nepreválcoval. Dúfam, že doska nebude vychádzať 2 roky ako iným bratislavským kapelám. Na vynile už mali byť dávno aj staršie albumy!

Táto recenzia už bola zobrazená 931 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: S+L+X
TEXT:


 #2278 Tvoja slovenčinárka zavýja!   napí­sal/a 06.11.2010 13:21:14
VYVÝJAŤ!
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[274/91.64%]
Má!

[13/4.35%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.34%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 299


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com