PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


LA CASA FANTOM - FREDLOS 12" (recenzia)
Iskrem Plater records
Lars a Bard. To sú mená dvoch na stromoch žijúcich hudobníkov z Nórska, ktorí pod menom La Casa Fantom kočujú Európou a získavajú si zaslúžené uznanie. Na ich druhej zastávke na Slovensku v Čadci (ani nie pol roka predtým hrali v Žiline) som si zakúpil ich LP. A takisto ako koncert aj nahrávka je vynikajúca. Jednoznačne musím pochváliť krásny decentný bordovo-čierny gatefold obal s rôznymi kreslenými panáčikmi, kostričkami a bohvie čím ešte. Vo vnútornej strane je fotka oboch protagonistov (asi v štúdiu) a texty v nórštine s anglickými komentármi. Nahrávka začína akýmsi introm s vybrnkávanou basovou melódiou a decentným ťukaním do bicích a odriekavaným textom v angličitine, pričom sa o chvíľku zvrhne do naliehavého emocore (tá zbustrovaná basa znie jednoducho božsky!). Zvuk a takisto aj muzikantské výkony oboch protagonistov jednoducho vyrážajú dych, človek by ani neveril, že s takým jednoduchým zložením, ako je basa-bicie sa dá hrať tak pestro a inovatívne. Zaškatuľkovať hudbu La Casa Fantom nie je vôbec jednoduché. Zadumané post-hardcore plochy prechádzajú do ultrarýchlych blackmetalových pasáží (Nórsko je Nórsko), lámu sa v experimentálnom noisovom chrčaní a vďaka širokému spektru použitých efektov a gitarových a basových ampov (kapela používa vlastné modifikované aparáty) nemá monotónnosť ani nuda šancu. Ďalším kladom albumu je neuveriteľná energia a podmanivá melancholická atmosféra (napriek všetkému smútku cítim z nahrávky aj akési náznaky nádeje) , ktorá si Vás opantá. Pri sústredenom počúvaní sa dostavujú zimomriavky. Neuveriteľne silný album od chlapíkov, ktorý sa na nič nehrajú a na nahrávke zanechali kus svojej duše. Ja už som soundtrack tejto jesene našiel, a čo vy?!
Outlaw, I never find peace in an endless struggle with my inner demons. But don´t be afraid, you are a rock, the waves will break on you and slowly shape you.

Táto recenzia už bola zobrazená 549 krát!
 Autor: Masskillah
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.67

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+8+F
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...