PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | COLLOSSEUM | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 8.8.2020

AHOJ (SK), ANTISOCIAL SKILLS (CZ), AUTOR (Rakúsko), BLACK PASSENGER (SK), DxFxF (SK), FACE DEFECT (SK), FYASCO (SK), J.P.N. (SK), KULTRA (CZ), LIDSKÉ ZDROJE (Rakúsko), MÜNCHEN KONFLIKT (CZ), PRÜGELKNABE (CZ), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), the PAU (Poľsko), the WILDERNESS (SK)

Sereď, Kemping

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

EARTH CRUST DISPLACEMENT / DISEASE (PHOBIA RECORDS)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ZRCADLO SRDCA, SAMORAST, DISTAX, BAESTEN (25.7.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
ZRCADLO SRDCA, SAMORAST, DISTAX, BAESTEN (25.7.2020, Poprad, garáže)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
CHIENS - Trendy junky 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


SIEBENSUNDEN - TERATOLOGEN 12" (recenzia)
Malárie
Toto čo hrajú títo Švédi nie je pre mňa nič nové a musím skonštatovať, že po prvom posluchu som nemal chuť si to už viac púšťať, hudba pre mňa nič moc, najmä ten spev dosť odrádzal a to je jasné, že pre tento štýl hudby nikto nechce zlatého slávika, ale čo to bol prosím ťa za hlas...no ako to radšej nemusel tam vrešťať a chrčať a radšej to mohlo byť bez spevu...no ale to sa dostávame k druhej stránke - inštrumentálnej - opäť nič prevratné a ani nič také čo by sa dalo zapamätať a keďže tou ich rečou nehovorím a ani jej nerozumiem, tak tú námahu prekladať texty som si nedal, možno by boli aspoň tie za dačo stáli, ale takto mi tá nahrávka ubehla a neostalo nič...a tie skladby sú zbytočne dlhé, radšej si pustím Pombagiru, ktorá ma na novej doske podobne dlhé skladby a tie nenudia od začiatku až do konca...aspoň mňa :-))) Možno som to trocha zhodil viac ako som mal, ale je to môj subjektívny názor, ak to chlapcov takto baví hrať, tak im prajem veľa šťastia, možno nasledujúce nahrávky už budú iné, ale táto pre mňa veľa neznamenala.
Gono - bez servítky :)
Sľúbil som Adrianovi, že sa pokusím zrecenzovať toto LP, kedže pomalú muziku celkom môžem, tak poďme na to…Siebensünden sú zo Švédska a drhnú ultra pomalý sludge, vlastne som doteraz nič podobné nepočul, pod pojmom sludge sa mi vybavia kapely ako -16- alebo Iron Monkey, ale tie sú v porovnaní so Siebensünden prasopal. Títo Švédi vtrepali na každú stranu LP po jednom približne 20-minútovom opuse. Začína to industriálnou vložkou a po chvíľočke noisu sa to už „rozbehne“. Muzika pomalá jak boh, až je to občas na škodu, bo kus dynamiky by tomu rozhodne neuškodilo. Nejak sa v tom bahne strácam a nedokážem sa na muziku sústrediť, ale možno je to aj tým, že tam ne je moc nápadov, ktoré by upútali pozornosť. Celkovo na mňa hudba Siebensünden pôsobí, ako podmaz k ujačanému recitálu, pretože to, čo predvádza spevák resp. speváčka (znie mi to, akoby to prednášala žena) tejto kapely je skôr prednes ako spev, čož je sice originálne, ale mňa to moc neoslovilo. Čo sa mi však na tejto kapele páči je, že dokáže vytvoriť fakt temnú atmosféru, to im ide…Plus má toto LP temer dokonalý artwork, jednoduchý čiernobiely obal s kresbou, ktorá sa mi fest páči, no ale predsa musím tu vytknúť chýbajúci preklad textov zo švédštiny, keďže to by recitálu v skladbách asi dodalo väčší zmysel…
Hovlado – ohľaduplne :)

1. Herrens djuriska njutning
2. Gläd dig du kristi luder

Táto recenzia už bola zobrazená 614 krát!
 Autor: Gono / Hovlado
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 4

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: N+R+H
TEXT:


 #2407 michalko   napí­sal/a 23.12.2010 15:31:01
Myslim ze kebyze sa tam nemihaju nejaky clenovia warcollapse tak tuto megakokotinu by nikdo ani nevydal. Fakt sa divim ze toto vyslo na Malarie.
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
29.07. 17:16
Ctib: Zdar a sílu, přátelé, jsem tu s prosbou: chystáte-li se na Duše, nezapomeňte si prosím vzít s sebou roušku nebo třeba šátek - v Česku nám tento týden znovu zavedli karanténní opatře .. >> (novinka)
23.07. 22:05
fog: ten internal rot nie je taky dosekany, mozno ani tak napadity, ale intenzita tej nahravky je nezastavitelna a to ma bavi. strasne natrepane to je tiez. na hranu. chiens maju ale rozhodne pestrejsi ruk .. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
23.07. 21:48
Skulda: Nejlepší grindcore deska za poslední dobu. Pro mě výrazně výše než Internal Rot. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
14.07. 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[3/20%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[2/13.33%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[4/26.67%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[2/13.33%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/6.67%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/13.33%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[1/6.67%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 15


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com