Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


SIEBENSUNDEN - TERATOLOGEN 12"

Autor: Gono / Hovlado | Počet videní: 694

Malárie
Toto čo hrajú títo Švédi nie je pre mňa nič nové a musím skonštatovať, že po prvom posluchu som nemal chuť si to už viac púšťať, hudba pre mňa nič moc, najmä ten spev dosť odrádzal a to je jasné, že pre tento štýl hudby nikto nechce zlatého slávika, ale čo to bol prosím ťa za hlas...no ako to radšej nemusel tam vrešťať a chrčať a radšej to mohlo byť bez spevu...no ale to sa dostávame k druhej stránke - inštrumentálnej - opäť nič prevratné a ani nič také čo by sa dalo zapamätať a keďže tou ich rečou nehovorím a ani jej nerozumiem, tak tú námahu prekladať texty som si nedal, možno by boli aspoň tie za dačo stáli, ale takto mi tá nahrávka ubehla a neostalo nič...a tie skladby sú zbytočne dlhé, radšej si pustím Pombagiru, ktorá ma na novej doske podobne dlhé skladby a tie nenudia od začiatku až do konca...aspoň mňa :-))) Možno som to trocha zhodil viac ako som mal, ale je to môj subjektívny názor, ak to chlapcov takto baví hrať, tak im prajem veľa šťastia, možno nasledujúce nahrávky už budú iné, ale táto pre mňa veľa neznamenala.

Gono - bez servítky :)
Sľúbil som Adrianovi, že sa pokusím zrecenzovať toto LP, kedže pomalú muziku celkom môžem, tak poďme na to…Siebensünden sú zo Švédska a drhnú ultra pomalý sludge, vlastne som doteraz nič podobné nepočul, pod pojmom sludge sa mi vybavia kapely ako -16- alebo Iron Monkey, ale tie sú v porovnaní so Siebensünden prasopal. Títo Švédi vtrepali na každú stranu LP po jednom približne 20-minútovom opuse. Začína to industriálnou vložkou a po chvíľočke noisu sa to už „rozbehne“. Muzika pomalá jak boh, až je to občas na škodu, bo kus dynamiky by tomu rozhodne neuškodilo. Nejak sa v tom bahne strácam a nedokážem sa na muziku sústrediť, ale možno je to aj tým, že tam ne je moc nápadov, ktoré by upútali pozornosť. Celkovo na mňa hudba Siebensünden pôsobí, ako podmaz k ujačanému recitálu, pretože to, čo predvádza spevák resp. speváčka (znie mi to, akoby to prednášala žena) tejto kapely je skôr prednes ako spev, čož je sice originálne, ale mňa to moc neoslovilo. Čo sa mi však na tejto kapele páči je, že dokáže vytvoriť fakt temnú atmosféru, to im ide…Plus má toto LP temer dokonalý artwork, jednoduchý čiernobiely obal s kresbou, ktorá sa mi fest páči, no ale predsa musím tu vytknúť chýbajúci preklad textov zo švédštiny, keďže to by recitálu v skladbách asi dodalo väčší zmysel…
Hovlado – ohľaduplne :)

1. Herrens djuriska njutning
2. Gläd dig du kristi luder

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: Z+E+X

Správa:

#2407 michalko napí­sal/a: 23.12.2010 15:31:01

Myslim ze kebyze sa tam nemihaju nejaky clenovia warcollapse tak tuto megakokotinu by nikdo ani nevydal. Fakt sa divim ze toto vyslo na Malarie.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

dnes 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)