Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ), ANTISOCIAL SKILLS (CZ)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

TVOI POSTOI, FUKOTY, NIČITEĽ, MY O VLKOCH (19.4.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


BAKLAŽÁN A CÍCER NA INDICKÝ SPÔSOB

Suroviny:
Olej, cibuľa, baklažán, uvarený cícer, rozmixované paradajky, kokosové mlieko alebo smotana na šľahanie, soľ, čierne korenie, kari, kurkuma, korenie grand masala, chilli, jarná cibuľka, petržlenová vňať, pivo.

Na oleji si orestuješ nakrájanú cibuľku a pridáš soľ, aby pustila šťavu. Ak je opečená do sklovita, pridáš nakrájaný baklažán a tiež ho posoľ, aby pustil šťavu. Môžeš pridať trocha kari a čierneho korenia. Baklažán nechaj niekoľko minút podusiť, aby zmäkol a medzitým si daj pivo. Po 5-10 minútach pridaj uvarený cícer. Vývar z neho môžeš použiť na podliatie, respektíve na zriedenie. Sem tam premiešaj a pridaj koreniny: čierne korenie, kurkumu, kari, chilli a grand masala. Do tejto celej zmesi pridaj rozmixované paradajky, alebo hustú paradajkovú šťavu. Nechaj to prevrieť. Na zjemnenie tam nalej kokosové mlieko (Odporúčam kúpiť v akcii v Lidl), ak nemáš, kľudne daj šľahačkovú smotanu. Zmes nechaj prevrieť a dochuť podľa potreby. Na úplny záver pridaj nakrájanú jarnú cibuľku a petržlenovú vňať a celé to premiešaj. Ako prílohu si môžeš dať ryžu, poprípade pečivo.

Mnozstvo a pomer surovín schválne nedávam, je to len na tebe a tvojej chuti.

Autor: Vlado
Počet videní: 846

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: P+W+Y
Správa:

#7438 hedrik napí­sal/a: 03.07.2018 18:25:13
wtf je grand masala? ja poznam len garam masalu

#7400 666 napí­sal/a: 26.04.2018 12:46:43

Zaujalo nás:

Posledné komentáre: