PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 21.7.2018 - 22.7.2018
Zine fest vol. 1:
sobota: NABOSOPOSKLE (SK), RANA (SK), SHALLOV (SK)
Od 15:00 do 19:00 prezentácia zinov, prednášky, diskusia
nedeľa: DÁŠA FON RÚBANISKO (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), MÄLAD (Ukrajina), SETE STAR SEPT (Japonsko), TRANSHUNTER (Macedónsko)
Od 15:00 do 19:00 prezentácia zinov, prednášky, diskusia ...

Trnava, Kubík


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

NIČITEĽ / ZOZOO (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
8.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
MY O VLKOCH, JOHNNY NÁSILNÍK, KONIAR (18.7.2018, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
CAMELEON, MYCOP, DAMATO (6.7.2018, Banská Bystrica, Farhof)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAPALM DEATH IS DEAD / SPACEGRINDER / CUNTS / SEDEM MINÚT STRACHU MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #6 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Balkánsky syr











JABLKOVÁ ŠTRÚDLA (recept)
Porcia: Dve štrúdle, traja ľudia to v priebehu večera v pohode zjedia - je ľahká na žalúdok a pomerne aj chutí :D

   * Pozn: hrnček je hrnček.. Vždy všetky mierky v rámci jedného receptu odmeriavajte s jedným hrnčekom, aby sa zachoval pomer a sedelo to.

   Cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, štipku soli, 2 polievkové lyžice rastlinného oleja, cca 150 - 300 ml teplej vody. Všetko spolu zmiešame a miesime cez 5 minút, až kým nedostaneme guľovitý tvar cesta, ktoré sa nelepí, nerozpadá a je celistvé. Aby sme cesto dostali do takéhoto stavu, počas miesenia ku koncu je potrebné po troške prisypávať múku. Cesto v guľovitom tvare dáme do misky, ktorú vieme prikryť potravinovou fóliou. Na cesto nanesieme štetkou tenkú vrstvu oleja a prikryjeme misku potravinovou fóliou. Necháme hodinu a pol odstáť. Poslednú pol hodinu si pripravujeme plnku.

   Plnka: 700g nastrúhaných jabĺk bez šupiek ( preferujem na V-krájači, postrúhané na strúhadle ako do zemiakových placiek sa potom ubijú a treba tých jabĺk omnoho viac, pozor na to ), 1/4 hrnčeka cukru, 2 čajové lyžice škorice, 1/2 hrnčeka sušených hrozienok. Tieto veci spolu zmiešame a premačkáme poriadne rukou, nech sa to všetko kvalitne premieša. Ruky neopláchnuť, ale pooblizovať.

   Teraz na radu prichádza tá väčšia sranda - keď budete robiť štrúdlu viacerí, nech jeden robí cesto a druhý nech sa smeje z toho, ako sa mu to nedarí. Poviem vám to na rovinu, prvý krát je všetko ťažké. Ale treba smelo do toho..

   Najprv si ale dáme predhriať rúru na 205°C.

   Kuchynskú linku si poriadne utrieme od nečistôt, položíme si na ňu utierku, ktorú posypeme múkou, aby sa nám cesto na ňu nelepilo. Pozor ale na to, akú utierku zvolíme. Je potrebné zvoliť útierku, ktorá má jasný a výrazný vzor - prečo sa dozviete neskôr. Taktiež je potrebné posypať si múkou cesto, vzhľadom na to, že potrebujeme, aby sa nám cesto nelepilo ani na valček. A môžme začať rozvaľkávať. Väčšinou mi cesto presahuje z každej strany cez utierku. Že je cesto dostatočne tenké budete vedieť vtedy, keď bude cez cesto presvitať vzor z útierky ( nerobím si zjeby, naozaj :) ). Keď uz je cesto dostatočne tenké, rozpolíme ho nožom v strede na dve identické polky. Naplníme náplňou, bočné kraje zahneme, resp. preložíme cca 3-5 cm cez plnku, nech nám nevyteká, spodný kraj na oboch štrúdlach trošku zahnem, a potom už len dvíham utierku smerom nahor, čím sa majú štrúdle začať rolovať do seba. Na konci, keď už vytiahnete utierku spod oboch štrúdlí by mali byť úplne zamotané. Môžte to motať aj ručne, ale vzhľadom na tenké cesto je to pomerne náročné. Štrúdle presunieme na plech, na ktorom máme papier na pečenie. Teraz máme na výber dve možnosti - pokryť štrúdlu z vrchu rastlinným olejom s nejakou štetkou, alebo rastlinným maslom typu rama, perla a pod. V prípade, že zvolíte rastlinné maslo - cca 1/4 až 1/5 hrnčeka rastlinného masla dajte do mikrovlnky / nad šporák zohriať , nech sa roztopí a pokryte obe štrúdle. V prípade voľby oleja sa miernite a potrite to veľmi zľahka. Pri oboch postupoch dosiahneme to, čo by sme dosiahli použitím žĺtok z vajec. Vrch štrúdlí ešte poprepichujeme vidličkou a môžme dať piecť na približne 20 až 25 minút.

   Po vybraní nechať minimálne hodinku - dve vychladnúť pri izbovej teplote ( nejeb to na balkón, keď to rýchlo chceš jesť, iba sa dojebe chuť a popraská cesto, keď už si tomu toľko obetoval/a, tak ešte chvíľku počkaj ), potom podľa chuti napr. posypať vanilkovým cukrom alebo ničím a jesť!

Tento recept už bol zobrazený 1534 krát!
 Autor: Večne nespokojný Viktor
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 2

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: O+S+K
TEXT:


 #3305 Vomit   napísal/a 17.11.2011 17:23:47
Jasné, už som si všimol. Dokonca aj keď som klikol na recepty, tak hneď na mňa vyskočila prvá veta "Pokiaľ by si uráčilo napísať nejaký fajný vege/veganský receprt, hneď píš na punkgen@gmail.com a čoskoro sa to tu objaví!"
Ale aj tak diky
 #3304 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 17.11.2011 16:58:36
Dole na spodku stranky mas kontakt na gmail. Tak tam
 #3303 Vomit   napísal/a 17.11.2011 16:57:39
Jáj, ja kokot. Už to viem. Prepáčte.
 #3302 Vomit   napísal/a 17.11.2011 16:56:13
Klid, do piči Kam mám poslať recept, ak chcem prispieť?
 #3131 Dankita   napísal/a 11.10.2011 09:22:51
Súhlasim s rikArdom!...a potom keď sa niekoho spýtaš ako sa má, ako sa cíti, pozerajú na teba jak na blbečka, pritom gro tejto "scééééééény" by mala byť spolupatričnosť,ohľaduplnosť, a možno aj záujem o človeka ako človeka.Ale to asi dnes už asi nenosí, som staromódna.
 #3130 vrch   napísal/a 10.10.2011 16:00:25
 #3126 rikArdo   napísal/a 09.10.2011 21:02:39
v HC sa vždy rieši len to či niekto pije alebo či žere mäso a či má 10mm alebo 15mm tunel!
 #3125 michalko   napísal/a 09.10.2011 17:30:45
A inak nechcem byt za kokota lebo to uz je pass ako kukam, ale nechapem ludia ako mozte rozprudit debatu o chlaste pod receptom na strudlu :D:D:D
 #3124 michalko   napísal/a 09.10.2011 17:28:58
inak dobre tam je aj struhanku alebo mak pridať, k tym jablkom. Sa to aspon mne zda take, plnšie potom :)
 #2976 pApuč   napísal/a 02.09.2011 12:10:17
je tiez jedna super pesnicka - Egoist z punku ven! ... inak je vsetko allright.

(tenhle band není pro tebe
padej zpátky domů a vyhoň si kokota
nad tím jak seš dobrej blbe
padej zpátky domů a vyhoň si kokota
nad tím jak seš pojebanej zmrde
egoisti z punku ven), ostro na egoistov pojebanych, nesmerujem teraz absolutne na nikoho konkretne.
 #2975 Wrbo   napísal/a 02.09.2011 01:40:22
Presne Viktor, nie drogy, ani chlast, ale ludia separujú zložky "scény"... Elitárstvo, póza a kopec iných sračiek...
 #2974 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 01.09.2011 23:57:04
Pre Sajmon: Pozri sa, to je osobny druh humoru a take podpichovanie, ktore robime v partii s ktorou chodim von kazdy kazdemu a vsetci sa na tom vzajomne pomerne dobre bavime. Sice ja to beriem ako zart to podpichovanie a niekoho to moze urazit to je pravda, ale preto som napisal, ze ma nepoznate, neviete ako som to myslel a riesite koniny. Ziadne rozdiely nerobim, opakujem, chodim na byty, kde sa pije, chodim do mesta s ludmi ktori piju, dnes som bol sediet s kamosmi v miestnom pivovare, oni pivo ja mineralka. Rozdiely? Ziadne, ako brat bratu. Nevadilo mi ani ze pri mne fajcili, ked odfukovali inym smerom, nie priamo mne do tvare. Nech si robi kto chce co chce, ked tym neobmedzuje ostatnych. HC scena je zalozena na tolerancii a rodinnej atmosfere. Tak si to nekurvime, a ako hovoris ty, hladajme to co nas spaja, nie to, co nas rozdeluje.
 #2973 Sajmon   napísal/a 01.09.2011 23:25:19
tu by som použil text od kapely Lakmé - Moje naivita bude mou sílou. Rozumiem obom stranám, mne by tiež liezlo na nervy, keby ma stále niekto napádal za to, že chlascem a možno aj "nechtiac" ma ponižoval. V tomto to VNV preháňa, to je pravda...no na druhú stranu, alkohol a iné drogy spôsobili nielen v tej "HC/punkovej subkultúre" nemalé problémy, sám som prestal podporovať rôznych alko/cigo-magnátov ako Anheuser Busch/Phillip Morris hlavne z dôvodu, že v mojom okolí zomrelo už moc ľudí na to, aby som to ďalej sám podporoval... a keď vidím tie roztržky v tejto "scéne", často spôsobené drogovým opojením, tiež je to dôvod na zamyslenie... no stále máme kopu spoločného, a to by sme mali naďalej rozvíjať...nezanevriem v subkultúru, ukázala mi toho veľa skvelého...
 #2970 pApuč   napísal/a 01.09.2011 19:21:09
ked mam pravdu povedat, tak mna ta chut aj celkom presla
 #2969 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 01.09.2011 18:50:58
Dufam, ze vam aj po tychto nesvaroch bude strudla chutit !
 #2968 Sajmon   napísal/a 01.09.2011 15:59:40
aj tak vás všetkých ľúbim...
 #2967 pApuč   napísal/a 01.09.2011 13:28:56
a ja ta poznam az velmi dobre, ked pises, ze ta nepozname...
 #2966 pApuč   napísal/a 01.09.2011 13:25:40
a si precitaj co pisem a kde pisem pre jana.. som to pisal Wrbovi, ne tebe... som dal jemu jednu malu radu, ne tebe som pisal
 #2965 pApuč   napísal/a 01.09.2011 13:23:59
http://www.youtube.com/watch?v=YdEEPiUDfoQ
 #2964 an   napísal/a 01.09.2011 13:01:20
len si robime srandu viktor, neber nas vazne
ale raz za cas si skutocne treba spravit party v synaptickych strbinach.. nevies o co prichadzas
 #2963 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 01.09.2011 12:14:29
Chodte vsetci do pice Nepoznate ma a pisete kokotiny Na margo papuca sa nebudem vyjadrovat, byvas dve brany odo mna ked mi chces daco povedat tak mi to povedz normalne a nevyjadruj sa tu ku mne jak keby som s tebou von 4 roky nechodil http://sk.wikipedia.org/wiki/Droga_%28omamn%C3%A1_l%C3%A1tka%29
 #2962 pApuč   napísal/a 01.09.2011 11:12:43
http://www.youtube.com/watch?v=oPqkmSSaqKg kludne si len dosat individualitu, ktorej sa to v danej sit. tyka
 #2961 antak   napísal/a 01.09.2011 11:12:08
vnv len musi stale spominat svoju nenavist k alkoholu (ako keby sa bolo cim chvalit :D
 #2960 pApuč   napísal/a 01.09.2011 11:07:31
wrbo, to si nevsimaj.. ;)
 #2959 Wrbo   napísal/a 01.09.2011 09:30:22
Ako keby ten čo chlasce bol nižší živočíšny druh boha...
 #2957 rikArdo   napísal/a 31.08.2011 17:38:43
ale no tak decká, hrajte sa pekne!
 #2956 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 31.08.2011 16:41:56
Jo, tak neostan pri reciach a prispej !
 #2955 Sajmon   napísal/a 31.08.2011 11:46:17
ja tiež nechlascem, to nemal byť útok na tvoju osobu... ...tiež by som sa mal začať niečomu takému venovať...
 #2952 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 30.08.2011 16:54:56
Stale lepsie, ako keby som mal chlastat
 #2951 Sajmon   napísal/a 30.08.2011 10:44:54
kurva, kuchár bez čapice...:D
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
19.07. 15:39
ctib: Přístav zbloudil .. >> (guestbook)
17.07. 12:13
ctib: Zdar a sílu, < .. >> (guestbook)
12.07. 11:36
justus: Fajne reporty, p >> 6.7.2018 MYCOP, CAMELEON, DAMATO Banská Bystrica, Farhof (report)
11.07. 18:10
Marc : Adrik see thee-m >> (guestbook)
03.07. 18:25
hedrik: wtf je grand mas >> Baklažán a cícer na indický spôsob (recept)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[210/91.7%]
Má!

[11/4.8%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.44%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/3.06%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 229

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...