PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 13.10.2018
SYSTEMIC DAMAGE (SK), DISTAX (SK), CONCUSSA (SK), DIKTÄT (SK)

Spišská Nová Ves, Pinocchio

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

KACZYNSKI / AUGUST LANDMESSER (BLACK WEDNESDAY RECORDS)
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, MITE DE CIMETIÉRE (15.9.2018, Bratislava)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
DVERE, COCO BONGO, MITE DE CEMITIÉRE (14.9.2018, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
HYDRAULITER 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #8 / 2003

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











ŠPAGETY SO ZELENINOVOU OMÁČKOU (recept)
Porcia: 3 - 4 osoby

1 balík bezvaječných špagiet (napr. Trattoria Verdi)
2 menšie cibule
2-3 väčšie papriky (najlepšie farebné, lepšie to potom vyzerá :D)
kus cukety
2 x 140g rajčinového pretlaku (konzerva), poprípade kúsky rajčín v krabici
4-5 menších šampiňónov
3 strúčiky cesnaku
lyžica sójovej omáčky (Tamari, Shoyu)
vegeta natur
sladká paprika
čierne korenie
rastlinný olej
voda
nádobíčko

Postup:
Špagety 500g: Vezmite si väčší hrniec a prasknite do neho dostatočne veľa vody (aby sa topili), do vody pridať trošku soli (môžete šupnúť aj trošku vegety), kto používa olej, nech použije, do hore spomenutých špagiet som nedal a nemal som problém.
Samozrejme špagety vložiť do vriacej vody, do 10 minút pri občasnom miešaní by to malo byť ok. No každému podľa chuti, ja ich varím do polo-mäkka, a potom ich nechám ešte dochádzať v horúcej vode, nakoniec zlejem a opláchnem vlažnou vodou. Myslím, že väčšina z vás už špagety robila, takže smelo do toho.

Predpríprava: Odporúčam si všetko najprv nakrájať, nech potom nezmätkujete ako to zvyknem robiť ja. Cibuľku na hrubšie, nech sa vám hneď nespečie. Papriku na menšie kúsky, cuketu tiež, šampiňóny na hrubšie, nech sa tam úplne nestratia. Cesnak buď pretlačiť, alebo nakrájať na jemno.

Omáčka: Do menšieho hrnca (menšieho ako na špagety) vlejeme rastlinný olej, pridáme cibuľku, na slabom ohni jemne osmažíme a následne pridáme nakrájanú papriku. Pridáme za dva poldecáky vody, nech je to vlhké, veď to tak máme radi, použijeme pokrievku a necháme tak 5-8 minút dusiť. Následne tam šmar cuketu a tiež nechaj chvíľu podusiť. Teraz môžeme pridať pretlak, či kúsky rajčín a mierne zvýšiť plameň, ak sa ti to zdá husté, opäť pridať trochu vody. V tejto fáze môže začať aj samotné dochucovanie, vegetu môžete smelo použiť miesto soli, sójovky circa veľkú lyžicu, sladkej papriky lyžičku, a samozrejme to neprežeňte s čiernym korením, ale táto časť je individuálna, takže si to dochuťte podľa seba. Pomiešame a prikryjeme, necháme podusiť/povariť. Nakoniec pridávame šampiňóny, 3-4 minútky by tomu mali stačiť a chvíľku pred dokončením pridáme pretlačený cesnak. Hotovo. Zmes si buď zmiešajte s celým obsahom špagiet, alebo naberte koľko sa ráči, fantázii sa medze nekladú...ať chutná...

Tento recept už bol zobrazený 720 krát!
 Autor: Sajmon
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: F+C+B
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
18.09. 22:44
cinter: Hej MOR je bruta >> HYDRAULITER 12" (recenzia)
18.09. 21:55
elramon: typek to teraz r .. >> 31.8.2018 FAJRONT, INCRIMINATE, NABOSOPOSKLE Rimavská Sobota, Sk8park (report)
18.09. 19:54
Wrbo: Ten refrén v pie >> HYDRAULITER 12" (recenzia)
18.09. 17:18
Wrbo: Ahoj, v prvom ra .. >> 31.8.2018 FAJRONT, INCRIMINATE, NABOSOPOSKLE Rimavská Sobota, Sk8park (report)
18.09. 14:51
nelo paštrnák z pekla: Kazeta vyšla na >> HYDRAULITER 12" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[77/28.41%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[69/25.46%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/4.06%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[65/23.99%]
Mne varí mama

[49/18.08%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 271

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...