PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 21.7.2018 - 22.7.2018
Zine fest vol. 1:
sobota: NABOSOPOSKLE (SK), RANA (SK), SHALLOV (SK)
Od 15:00 do 19:00 prezentácia zinov, prednášky, diskusia
nedeľa: DÁŠA FON RÚBANISKO (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), MÄLAD (Ukrajina), SETE STAR SEPT (Japonsko), TRANSHUNTER (Macedónsko)
Od 15:00 do 19:00 prezentácia zinov, prednášky, diskusia ...

Trnava, Kubík


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

NIČITEĽ / ZOZOO (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
8.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
MY O VLKOCH, JOHNNY NÁSILNÍK, KONIAR (18.7.2018, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
CAMELEON, MYCOP, DAMATO (6.7.2018, Banská Bystrica, Farhof)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
NAPALM DEATH IS DEAD / SPACEGRINDER / CUNTS / SEDEM MINÚT STRACHU MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #6 / 2002

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Balkánsky syr











ŠPAGETY SO ZELENINOVOU OMÁČKOU (recept)
Porcia: 3 - 4 osoby

1 balík bezvaječných špagiet (napr. Trattoria Verdi)
2 menšie cibule
2-3 väčšie papriky (najlepšie farebné, lepšie to potom vyzerá :D)
kus cukety
2 x 140g rajčinového pretlaku (konzerva), poprípade kúsky rajčín v krabici
4-5 menších šampiňónov
3 strúčiky cesnaku
lyžica sójovej omáčky (Tamari, Shoyu)
vegeta natur
sladká paprika
čierne korenie
rastlinný olej
voda
nádobíčko

Postup:
Špagety 500g: Vezmite si väčší hrniec a prasknite do neho dostatočne veľa vody (aby sa topili), do vody pridať trošku soli (môžete šupnúť aj trošku vegety), kto používa olej, nech použije, do hore spomenutých špagiet som nedal a nemal som problém.
Samozrejme špagety vložiť do vriacej vody, do 10 minút pri občasnom miešaní by to malo byť ok. No každému podľa chuti, ja ich varím do polo-mäkka, a potom ich nechám ešte dochádzať v horúcej vode, nakoniec zlejem a opláchnem vlažnou vodou. Myslím, že väčšina z vás už špagety robila, takže smelo do toho.

Predpríprava: Odporúčam si všetko najprv nakrájať, nech potom nezmätkujete ako to zvyknem robiť ja. Cibuľku na hrubšie, nech sa vám hneď nespečie. Papriku na menšie kúsky, cuketu tiež, šampiňóny na hrubšie, nech sa tam úplne nestratia. Cesnak buď pretlačiť, alebo nakrájať na jemno.

Omáčka: Do menšieho hrnca (menšieho ako na špagety) vlejeme rastlinný olej, pridáme cibuľku, na slabom ohni jemne osmažíme a následne pridáme nakrájanú papriku. Pridáme za dva poldecáky vody, nech je to vlhké, veď to tak máme radi, použijeme pokrievku a necháme tak 5-8 minút dusiť. Následne tam šmar cuketu a tiež nechaj chvíľu podusiť. Teraz môžeme pridať pretlak, či kúsky rajčín a mierne zvýšiť plameň, ak sa ti to zdá husté, opäť pridať trochu vody. V tejto fáze môže začať aj samotné dochucovanie, vegetu môžete smelo použiť miesto soli, sójovky circa veľkú lyžicu, sladkej papriky lyžičku, a samozrejme to neprežeňte s čiernym korením, ale táto časť je individuálna, takže si to dochuťte podľa seba. Pomiešame a prikryjeme, necháme podusiť/povariť. Nakoniec pridávame šampiňóny, 3-4 minútky by tomu mali stačiť a chvíľku pred dokončením pridáme pretlačený cesnak. Hotovo. Zmes si buď zmiešajte s celým obsahom špagiet, alebo naberte koľko sa ráči, fantázii sa medze nekladú...ať chutná...

Tento recept už bol zobrazený 706 krát!
 Autor: Sajmon
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+L+H+Y+A
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
19.07. 15:39
ctib: Přístav zbloudil .. >> (guestbook)
17.07. 12:13
ctib: Zdar a sílu, < .. >> (guestbook)
12.07. 11:36
justus: Fajne reporty, p >> 6.7.2018 MYCOP, CAMELEON, DAMATO Banská Bystrica, Farhof (report)
11.07. 18:10
Marc : Adrik see thee-m >> (guestbook)
03.07. 18:25
hedrik: wtf je grand mas >> Baklažán a cícer na indický spôsob (recept)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[210/91.7%]
Má!

[11/4.8%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.44%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[7/3.06%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 229

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...