PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 13.10.2018
SYSTEMIC DAMAGE (SK), DISTAX (SK), CONCUSSA (SK), DIKTÄT (SK)

Spišská Nová Ves, Pinocchio

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

KACZYNSKI / AUGUST LANDMESSER (BLACK WEDNESDAY RECORDS)
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, MITE DE CIMETIÉRE (15.9.2018, Bratislava)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
CINNAMON WIND

NAJNOVŠÍ REPORT:
DVERE, COCO BONGO, MITE DE CEMITIÉRE (14.9.2018, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
HYDRAULITER 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2018

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Sami sobě #8 / 2003

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











HŔSTKOVO - HUBOVÝ "GULÁŠ (recept)
Porcia: 5 - 6 osôb

Suroviny:
250g zmesi "Hŕstka" (krúpy, šošovica, fazuľa, hrach..)
2 - 3 stredne veľké zemiaky
1 - 2 stredne veľké mrkvy
"Za hrsť" sušených (prípadne čerstvých) húb akéhokoľvek druhu (ideálne sú dubáky)
1 stredne veľká cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej (slnečnicový, repkový..)
polievková lyžica sójovej omáčky
mleté čierne korenie (ideálne čerstvo zomleté)
majoránka (prípadne oregano)
mletá červená paprika
voda
soľ

Postup:
250g zmesi "Hŕstka" prepláchneme vo vlažnej vode a následne dáme variť v primeranom množstve (cca 1,5L) vody, (tej vody na začiatok radšej menej, neskôr dáme zvyšok zovrieť v kanvici a dolejeme). Cca po hodinke varenia môžeme doliať zovretú vodu z kanvice a pridať očistené a pokrájané zemiaky spolu s mrkvou a hubami. Medzitým si nadrobno nakrájame cesnak a cibuľu, ktoré vložíme do rozohriateho oleja a opekáme do "sklovita" a po odstavení to "zaprášime" mletou červenou paprikou, zamiešame, necháme minútku postáť, a následne túto zmes vlejeme do hrnca ku ostatným variacim sa surovinám. Ostáva nám už len posledná fáza, a to ochucovanie, pričom do hrnca podľa chuti pridáme mleté čierne korenie, sójovú omáčku a soľ (kto má rád pikantné, kľudne aj chilli alebo feferónky). "Guláš" necháme dovariť, čas odstavenia zo sporáka závisí najmä od zemiakov, čiže keď sú už hotové zemiaky, malo by to byť OK :) Na majoránku sme samozrejme nezabudli, no pridávame ju až po odstavení, aby nám varením nezhorkla.

Pár rád na záver:
1) Zemiaky spolu s mrkvou a hubami pridávame až po malom teste fazule v "Hŕstke", pričom by mala byť spolovice uvarená (čiastočne mäkká)
2) Po nakrájaní cesnaku a cibule odporúčame nechať ich pred vložením do oleja postáť na vzduchu, aby sa v nich aktivovali antioxidačné, zdraviu prospešné zložky, ktoré tam následne ostanú aj po tepelnej úprave.
3) To čo platí pre majoránku, platí takisto aj pre mletú papriku, ktorú pridávame do oleja s cibuľou a cesnakom až po odstavení práve kvôli tomu aby nezhorkla.

Dobrú chuť :)

Tento recept už bol zobrazený 815 krát!
 Autor: Pulec
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: V+9+K
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
18.09. 22:44
cinter: Hej MOR je bruta >> HYDRAULITER 12" (recenzia)
18.09. 21:55
elramon: typek to teraz r .. >> 31.8.2018 FAJRONT, INCRIMINATE, NABOSOPOSKLE Rimavská Sobota, Sk8park (report)
18.09. 19:54
Wrbo: Ten refrén v pie >> HYDRAULITER 12" (recenzia)
18.09. 17:18
Wrbo: Ahoj, v prvom ra .. >> 31.8.2018 FAJRONT, INCRIMINATE, NABOSOPOSKLE Rimavská Sobota, Sk8park (report)
18.09. 14:51
nelo paštrnák z pekla: Kazeta vyšla na >> HYDRAULITER 12" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[77/28.41%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[69/25.46%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/4.06%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[65/23.99%]
Mne varí mama

[49/18.08%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 271

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...