PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:
... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


HŔSTKOVO - HUBOVÝ "GULÁŠ (recept)
Porcia: 5 - 6 osôb

Suroviny:
250g zmesi "Hŕstka" (krúpy, šošovica, fazuľa, hrach..)
2 - 3 stredne veľké zemiaky
1 - 2 stredne veľké mrkvy
"Za hrsť" sušených (prípadne čerstvých) húb akéhokoľvek druhu (ideálne sú dubáky)
1 stredne veľká cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej (slnečnicový, repkový..)
polievková lyžica sójovej omáčky
mleté čierne korenie (ideálne čerstvo zomleté)
majoránka (prípadne oregano)
mletá červená paprika
voda
soľ

Postup:
250g zmesi "Hŕstka" prepláchneme vo vlažnej vode a následne dáme variť v primeranom množstve (cca 1,5L) vody, (tej vody na začiatok radšej menej, neskôr dáme zvyšok zovrieť v kanvici a dolejeme). Cca po hodinke varenia môžeme doliať zovretú vodu z kanvice a pridať očistené a pokrájané zemiaky spolu s mrkvou a hubami. Medzitým si nadrobno nakrájame cesnak a cibuľu, ktoré vložíme do rozohriateho oleja a opekáme do "sklovita" a po odstavení to "zaprášime" mletou červenou paprikou, zamiešame, necháme minútku postáť, a následne túto zmes vlejeme do hrnca ku ostatným variacim sa surovinám. Ostáva nám už len posledná fáza, a to ochucovanie, pričom do hrnca podľa chuti pridáme mleté čierne korenie, sójovú omáčku a soľ (kto má rád pikantné, kľudne aj chilli alebo feferónky). "Guláš" necháme dovariť, čas odstavenia zo sporáka závisí najmä od zemiakov, čiže keď sú už hotové zemiaky, malo by to byť OK :) Na majoránku sme samozrejme nezabudli, no pridávame ju až po odstavení, aby nám varením nezhorkla.

Pár rád na záver:
1) Zemiaky spolu s mrkvou a hubami pridávame až po malom teste fazule v "Hŕstke", pričom by mala byť spolovice uvarená (čiastočne mäkká)
2) Po nakrájaní cesnaku a cibule odporúčame nechať ich pred vložením do oleja postáť na vzduchu, aby sa v nich aktivovali antioxidačné, zdraviu prospešné zložky, ktoré tam následne ostanú aj po tepelnej úprave.
3) To čo platí pre majoránku, platí takisto aj pre mletú papriku, ktorú pridávame do oleja s cibuľou a cesnakom až po odstavení práve kvôli tomu aby nezhorkla.

Dobrú chuť :)

Tento recept už bol zobrazený 958 krát!
 Autor: Pulec
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+O+E+Y
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)
09.04. 10:36
Lesbouš: Dobrá práce,chalani!!Už som skoro zabudol na náš(AVERZE)první rozhovor.Archiváři par excellence!!! >> Autonomie #4 / 1992 (archív zinov)
05.04. 02:51
JANO: Cau Adrik
Nezvyknem pisat alebo hodnotit druheho nazory,pocity a myslienky
cez internet ,nerad pisem,radsej sa rozpravam o veciach a velakrat je pisany text nepochopeny.Nuz ale musim v t .. >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)

02.04. 22:44
Pissmaster: Do Márie bohovej. Toho prvého songu som sa normálne zľakol. Gospel of the future! :D >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.56%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.26%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.93%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.57%]
Mne varí mama

[60/19.67%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 305


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com