Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


CÍCEROVÁ POLIEVKA

Suroviny:
cca 200g (hrnček) suchého cíceru
slnečnicový (alebo repkový) olej
múka (hladká alebo polohrubá)
2 - 3 strúčiky cesnaku
stredne veľká cibuľa
sójová omáčka
2 - 3 zemiaky
majoránka
voda
soľ

Postup:
Cícer namočíme na 12 hodín (ideálne na noc) do studenej vody a necháme "napučať". Pred varením vodu zlejeme, pridáme novú a dáme variť. Medzitým si očistíme a na kocky nakrájame zemiaky, takisto nadrobno nakrájame cesnak a cibuľu. Po cca hodine varenia cícera otestujeme, či je už dostatočne mäkký, v prípade, že áno, pridáme zemiaky, malú lyžičku soli, a pokračujeme vo varení. Následne nakrájaný cesnak a cibuľu opečieme na oleji, a keď začnú pomaly hnednúť (pozor na pripálenie, lepší je mierny oheň!), pridáme 1 - 2 polievkové lyžice múky, chvíľu popražíme, odstavíme z platničky a zmes vlejeme do hrnca s cícerom a zemiakmi. Keď sú už aj zemiaky mäkké, pridáme polievkovú lyžicu sójovej omáčky, podľa chuti majoránku a sporák môžeme vypnúť. Toto je v podstate jednoduchá, základná cícerová polievka, a každý si ju môže dochutiť podľa seba, napríklad niekoľkými bobuľami nového korenia, prípadne pre tých, čo majú radi pikantnejšie štipkou mletého chilli.

Dobrú chuť :)

Autor: Pulec
Počet videní: 1471

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: W+Y+O
Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre: