PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Ne 2.4.2017
PAST (Poľsko), PRACH (SK)

Žilina, Stanica Zárečie

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

PAST - CZARNO / BIALA (PHR)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
INSURGENCY, NATTERERS, VOORHEES, WARWOUND, CITIZENS ARREST (11.3.2017, Leeds)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Bachi (TARAS BULLBA, THEMPTINESS, Zem records, Negativní prdel zine, ...)

NAJNOVŠÍ REPORT:
DIAMONDS ARE FOREVER, YOUTH MAN, TRASH TALK (20.3.2017, Budapešť, Dürer Kert)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
POWERxCHUCK / xABRUPTx 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Žgrind #4 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Echt kapustnica











VICHYSSOISE - STUDENÁ KRÉMOVÁ ZEMIAKOVO - PÓROVÁ POLIEVKA (recept)
Porcia: 4 porcie (dávkovanie a počet ks, atď závisí od Vás ako to máte radi)

Ingrediencie: 1 väčšia cibuľa, 2 ks pórov (väčšie), 2 ks zemiakov (menšie), 250 ml sójovej smotany, 1,5 polievkovej lyžice rastlinného masla, šťava z 1/2 limetky, biele korenie + soľ, bylinkové korenie (mierka korenia a soli podľa toho ako Vám to chutí - nahrom, bazalka aj korenie s morských rias. Tieto korenia nie sú potrebné, bude to tak či tak dobre chutiť) + príloha: uhorkové rezance - postrúhaná uhorka, petržlen, chlebík...

Postup:
1. Nakrájame si nadrobno alebo na kocky cibuľku, ktorú opražíme na rastlinnom masle spolu s nakolečka nakrájaným pórom - necháme pražiť, sem tam premiešame.
2. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, ktoré zalejeme vodou (asi 2-3 cm nad), pridáme soľ, biele korenie a bylinné korenie - zamiešame, prikryjeme to pokrievkou a necháme variť, dokým zemiaky nezmäknú (odhad cca 15 min.)
3. Hrniec odstavíme a obsah rozmixujeme ponorným mixérom, ak chcete mať polievkový krém hustejší môžte odliať kúsok vody.
4. Ak máme uvarené suroviny rozmixované, pridáme smotanu a limetkovú štavu a zmixujeme to dokopy.
5. Polievku môžte ešte ak dochutiť, zamiešať, a dáme ju na cca 2 hodinky do chladničky.
6 Vualaaa Vichyssoise je hotová! + môžme poddávať + prílohy
Dobrú chuť!

Tento recept už bol zobrazený 242 krát!
 Autor: recept z nedeľného vegetu
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento recept ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: F+6+X+P+B
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 11:04
BACHI: Taky myslim, že .. >> (novinka)
24.03. 00:40
rufio: Mirko,dozivotne >> NOSTALGIA - Sila jednotlivca CD (recenzia)
22.03. 13:07
HORVIS: Taky jsem na tom .. >> 18.3.2017 FAJRONT, POZITIVNÍ DEVIACE, UPROSTŘED PÁDU, TABULA RASA, FINIS AFEMIE, DJ KOLONA Děčín, Biograffs (report)
22.03. 08:09
Balki: nechapacka >> (novinka)
21.03. 11:21
dáša f.f.: veľmi dobrá otáz .. >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[68/29.44%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[61/26.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/4.76%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[51/22.08%]
Mne varí mama

[40/17.32%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 231

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...