PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Ne 24.9.2017
FREDAG DEN 13:E (Švédsko), HIGHRIDER (Švédsko), the PUBLIC (SK)

Poprad, Zanzibar

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ILÚZIA / DÁŠA FON FĽAŠA (BURINA RECORDS)
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CTIB, DÁŠA FON FĽAŠA, BOILING POINT, HIBAKUSHA, RÚBANISKO, SEE YOU IN HELL, TUMMO, SHEEVA YOGA (16.9.2017, Ostrava)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Bachi (TARAS BULLBA, THEMPTINESS, Zem records, Negativní prdel zine, ...)

NAJNOVŠÍ REPORT:
CTIB, DÁŠA FON FĽAŠA, BOILING POINT, HIBAKUSHA, RÚBANISKO, TUMMO, SHEEVA YOGA (16.9.2017, Ostrava)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
CxBxFxIxHxFxLxFxRxE / SEDEM SUPRAPHON MINÚT FAMILY STRACHU CDr

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Express your feelings #10 / KAZ #5 / 0

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Echt kapustnica











HUSTÁ HRACHOVÁ POLIEVKA SO ZEMIAKMI (recept)
Porcia: ?

Na noc som si namočil pol kila žltého hrachu (:D) a nechal tak. Na druhý deň som nevedel, či z toho spraviť kašu alebo polievku, nakoniec som zaexperimentoval a výsledok stojí fakt za to. Hrach som vložil do vody a dal variť. V konečnom objeme som skončil s 3 l polievky, takže hrach s vodou mal objem zhruba 2,5 l. Keď polievka zovrela tak som ju stíšil a po 5 minútach som pridal tri stredné zemiaky nakrájané na kocky a dve dlhšie mrkvy na kolečka. Je to hrachová polievka, ne zeleninová, no ak sa bude niekomu zdať málo zeleniny, nech si pridá. Zároveň s touto zeleninou som pridal zhruba 2 čajové lyžičky marmite kvôli nezamenitelnej chuti v podstate ako náhradu bujónu (martinhorsky.cz/britanie-v-utrzcich-novin/miluj-nebo-nenavid.php, mletú červenú papriku, biele mleté korenie (čierne by som nedával, biele má veľmi atypickú chuť, ktorá sa mi do tejto polievky veľmi hodí), sušený majorán, sušenú cibuľu a soľ tri krát medzi väčšie prsty :D s množstvom korenia som to pri tejto polievke dosť prehnal, no v dôsledku toho má veľmi výraznú, vynikajúcu chuť podobajúcu sa na guláš. Nakoniec keď bola mrkva mäkká (hrach sa kúsok rozvaril, ale to neva) som to vypol a do tohto objemu 3 l som ešte prepučil dve veľké struky cesnaku. Takto surový cesnak pustí šťavu a stačí malé množstvo k tomu, aby bola polievka parádne cesnakovo aromatická. Teraz už len vymyslieť, čo s troma litrami polievky :D

Tipy a triky na záver: Na začiatku receptu by bolo možné popražiť cibuľku a robiť polievku až na nej - tomu som sa ale chcel vyhnúť vopred, kedže som vedel, že budem robiť väčšie množstvo a polievka s cibuľou sa skôr kazí, kedže začne kvasiť (aspoň čo mamo hovorili). Druhá podstatná vec je, že ak nechceš, aby si z 3 l hrachovej polievky prdel/a jak kulturista, všímaj si polievku pred tým, než žačne vrieť resp. počas toho ako vrie - vyplaví sa taká hustá pena a túto penu zbieraj a dávaj do preč. To je alfa-omega úspechu.

Tento recept už bol zobrazený 372 krát!
 Autor: Večne nespokojný
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie receptu: 1.33

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: N+W+O+C
TEXT:


 #5741 drzý chromeboii@gmail.com   napísal/a 20.02.2014 21:11:25
Určite tento šmak skúsim. Vítečno!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
18.09. 20:39
deegee: Niet čo dodať! A >> 17.9.2017 APORIA, 365 DNI Košice, Collosseum (report)
15.09. 19:24
Denis: Balki: Samozrejm >> V úzkostnej depresii vzbury (článok)
14.09. 20:48
xxx: adrik tvoje reck >> CxBxFxIxHxFxLxFxRxE / SEDEM SUPRAPHON MINÚT FAMILY STRACHU CDr (recenzia)
14.09. 19:22
Balki: "Vytvoriť spoloč .. >> V úzkostnej depresii vzbury (článok)
14.09. 19:10
Balki: k >> CxBxFxIxHxFxLxFxRxE / SEDEM SUPRAPHON MINÚT FAMILY STRACHU CDr (recenzia)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[149/90.85%]
Má!

[8/4.88%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.61%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[6/3.66%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 164


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...