PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 9.6.2017 - 10.6.2017
Pallasit fest 2017:
piatok: FLIGHT665 (CZ), COMMODORE 64 (CZ), SVINĚ! (CZ), SVÍZEL (CZ), FLUMMOX (CZ), LEVÁK BOB (CZ), RABIES (CZ)
sobota: EINE STUNDE MERZBAUTEN (CZ), 6MAS (CZ), ŠKODA 120 (CZ), USNU? (CZ), ALEA IACTA EST (SK), DELUSION (CZ), NAKAM (Nemecko), MEAT MENTALS (Nemecko), MASSOLA (CZ), KULMA (CZ), CONTROLLED EXITENCE (CZ), STRAFPLANET (Rakúsko), RIVERS RUN DRY (Maďarsko)

Zruč nad Sázavou, Pallasit


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

KULTRA! - MEZI SKYLLOU A CHARYBDOU (FFUD RECORDS)
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
IMPLORE (22.5.2017, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Bachi (TARAS BULLBA, THEMPTINESS, Zem records, Negativní prdel zine, ...)

NAJNOVŠÍ REPORT:
RADIANCE, VICIOUS REALITY, TOUCH, REMINDED, BLUESBREAKER (20.5.2017, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
SVAVELDIOXID - Krigets brutalitet 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Express your feelings #10 / KAZ #5 / 0

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Echt kapustnica











KARI ZO STRUKOVÍN (recept)
Porcia: ?

Suroviny:
- žltý hrášok (namočiť na 4 hodiny a povariť 1 hodinu) alebo červená šošovica (nenamáčať, len povariť cca 15-30 minút)
- cibuľa, cesnak
- čili (čerstvé alebo pasta)
- kari koreniny: horčicové semienka, cibuľové semienka (Nigella seeds), mletý zázvor, mletá rasca, mletý fenikel, sladká paprika, asafoetida (predávajú v Govinde), mletá škorica, mletá kurkuma
- 1-2 plechovky nasekaných paradajok (môžu byť aj čerstvé)
- uvarené zemiaky
- zelená fazuľka (uvarená alebo mrazená)
- tofu nakrájané na kocky (pre vegetariánov / neveganov sa môže pridať panír / mliečna kocka a pod.)
- paradajkový pretlak
- nakladané citróny (recept nižšie)
- kokosové mlieko
- koriander

Nahriať 1-2 polievkové lyžice oleja vo veľkom hrnci, pridať nasekanú cibuľu, rozmliaždený cesnak a čili pastu. Popražiť na oleji do zmäknutia. Pridať kari koreniny, za stáleho miešana pridať 2-3 polievkové lyžice vriacej vody, kým sa nevytvorí pasta. Pridať uvarenú strukovinu a dobre premiesať s koreninami. Podľa potreby pridávať vodu, kým zmes nie je hladká. Pridať paradajky, zemiaky, fazuľku a citróny a variť na veľmi miernom ohni 1-2 hodiny (aby chuť korenín prenikla do celej zmesy). Pred podávaním pridať kokosové mlieko, pretlak, tofu a koriander.

Nakladané citróny:
- 6 celých citrónov nakrájaných na osminky
- šťava zo 6 ďalších citrónov (na každý naložený citrón potrebujeme šťavu z jedného ďalšieho citróna)
- 75g soli
- 1 škoricové drievko
- 2 bobkové listy
- 1 sušená čili paprička (ak chcete citróny štipľavejšie)

Citróny starostlivo poumývajte a pokrájajte na osminky, odstráňte jadierka. Vložte do väčšieho zaváraninového pohára, pridajte soľ, 1 škoricové drievko a bobkové listy. Vytlačte šťavu z ďalších 6 citrónov, odstráňte jadierka a nalejte do zaváraninového pohára. Doplňte studenou (neprevarenou) vodou až po vrch. Pohár poriadne zatvorte a traste, kým sa soľ a šťava rovnomerne nepremiešajú. Nechajte stáť 28 dní na tmavom mieste izbovej teploty - šťava zhustne a zmútnie.
Možno použiť do omáčok, hustých polievok (napr. šošovicovej), šalátov, kari, marockých jedál, a pod.

Tento recept už bol zobrazený 358 krát!
 Autor: recept z nedeľného vegetu
Späť na recepty
Oznámkuj tento recept ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento recept ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k receptu:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+H+D+S
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
23.05. 08:34
drgo: ...no peknúčko.. >> (novinka)
21.05. 19:00
Berry: Ukázka ze 7" EP .. >> (novinka)
21.05. 12:09
Twg: prave pozeram ze >> SAME RIVER TWICE - All those moments 12" (recenzia)
21.05. 11:52
dáša f.f.: BURINA RECORDS: .. >> SAME RIVER TWICE - All those moments 12" (recenzia)
12.05. 20:44
minothrasher: Obal absolutna k >> (novinka)

ANKETA:
Počúvaš aj nové kapely z noviniek, ktoré nepoznáš?

[92/28.57%]
Samozrejme, väčšina je skvelých

[174/54.04%]
Občas, nestíham registrovať všetky

[30/9.32%]
Nie, všetko sú to čudné štýly

[26/8.07%]
Som tu raz za rok


Počet hlasov: 322

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...