Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


7.11.2009 TIME TO REST, ZOPSAHLAVA, THE FIALKY, ..; Žilina, Smerr pub

Autor: Dáša | Počet videní: 1305

Sobotný večer začíname na Stanici na dákych študentských filmoch. No boha, kvalita je nevalná, ba skôr strašná, tak radšej mizneme preč cez netaktickú prestávku. Keby ju nedali, možno by sme ešte ďalší filmík pretrpeli. Ale v iné dni to vraj bolo OK, takže sme iba vystihli zlý čas. Za chvíľu sa už súkame do Smerr Pubu, vítame sa s fialkáčmi a inými pochybnými existenciami. S Ďurim drotárom, Orange Ultra a bacilonosičom Aľem obsadzujeme stôl a diškurujeme. Priznám sa, že na koncert som prišiel iba kvôli tomu, že som ešte fialkových pražákov naživo nevidel a chcem si spraviť názor. Ďalšiu kapelou, na ktorú som sa tešil sú vychodňari ZoPsaHlava, skutočne dorazili, takže skvelá správa. Pivo, pivo, kecy, kecy. Po včerajšej opici je mi akosi divne, potrebujem veľa piva, aby som sa z toho dostal a aby som sa potom dostal zase do toho. Tak konzumujem. Stravník Miro so svojimi kumpánmi mi v tom výdatne pomáhajú. Smerr Pub je v Žiline jediný momentálne funfujúci priestor na punkové koncerty a mierne ma tu z toho chytá ponorka. Ale mám byť rád, že máme aspoň to a nehubovať toľko.

Prvé tóny z pódia ešte prečkám na pive a potom idem kuknúť na The Bullboxers z Popradu. Recept je jasný: zmiešajte hudbu The Adicts, Zónu A, no proste to sprofanované 77, pridajte k tomu nie moc presvedčivé hráčske výkony, nepohyblivú show a je to. Zabudol som sa opýtať ako prišli na názov svojej kapely... Pohlo to so mnou asi iba pri dvoch piesňach, aj z toho bola jedna cover od The Boys. Ľudí sa občas vyhemžilo dopredu, na blbý osud prvej kapely vôbec nie zlé. Celkovo na koncert prišlo málo ľudí, ale nikto asi ani nič iné nečakal, keďže sa tu teraz robí pomerne veľa akcií, tak si človek uváži. Teda pokiaľ netrtká bankárovu dcéru alebo nie je závislý na koncertoch. Rozdal som po stoloch zopár letáčikov na koncert, čo budeme robiť o týždeň, ale medzitým ako som kukal na kapelu, ich čašníčky zobrali. Hodil som s nimi reč, toto sa predsa nerobí, rozdávanie letáčikov je úplne bežné, aj keď je moja akcia v inom podniku, je to akcia malá a ešte v ten istý deň oni nič iné nerobia. Majiteľ zakázal, hotovo, čo sa so mnou so somrákom budú baviť. Jáj, krásne zadubené slovenské pomery. Obyčajne dávam letáčiky priamo ľuďom, ale keďže som ich mal málo, musel som po stoloch. Samozrejme všetky skončili v koši, takže som nemal žiadne. Majiteľ má monopol na žilinské koncerty a ešte mu nestačí. Aké typicky slovenské... No nič, asi sa vrátim pri návšteve tohto podniku ku starým punkovým zvykom. Organizátora vstupným podporím, ale chlast si budem nosiť vlastný.

Druhú bandu nestihnem celú, lebo som sa zakecal vonku s chalanmi zo psej hlavy. Time To Rest z Prešova. Svižný novopunkový nášup, občas HC. Mladé tváre, nesnažia sa vyzerať za každú cenu punkovo, čo je veľmi milé. Sú perfektne zohratí, v tom majú evidentne navrch oproti prvej kapele. Škoda, že nerozumiem textom. Kecajú niečo o tom, že nemajú nahrávku, že ich nik nepozná, že nemajú profily na nete a že nemajú peniaze. No, na fejsbuku sú, tak neviem o čom kecali. Asi skôr o tej nahrávke, ale veď to príde. Veľmi sympatická mladá kapelka.

Na terase odpadáva kumpán Martin zmorený chlastom, necháme ho nech sa prespí na česrtvom vzduchu a my ideme kuknúť na psiu hlavu. Publika nikde, spišiaci ZoPsaHlava si však z toho nerobia ťažkú hlavu a rozbaľujú to ako sa patrí. A ľudí postupne pribúda. Perfektný neopank. Má to hlavu aj pätu, nie je to na jedno kopyto, rozumné texty, a iba v trojici super zahraté, od rýchlych bicích, cez pestrú basu až po skvelú gitaru so spevom. Nebudem menovať songy, všetky si môžete vypočuť na nete. So Stravníkom Mirom nás občas dačo pochytí a trsneme si kačacie tančeky, ruka hore, hrozičky, kývačky, hehe. No najlepšia kapela večera. Nenadarmo som sa tešil, nesklamali, skôr naopak. Vo svojom štýle bez debaty jednička.

Na The Fialky sa nahrnulo najviac ľudí. Išli sme teda aj my. Pódiová show ako sa patrí. Hudba tiež vo svojom štýle klasická a výborná. Ale trochu mi vadilo, že ten perfektný obal akosi postrádal vnútro. Texty typu "holka co má ráda punk sex pivo" sú fajn, ale akosi by som čakal aj niečo viac. Ja viem, je to o zábave, ale moc sme sa nebavili. Bolo to skôr pre tých strakatých pred pódiom a na pódiu. Možno som iba v ten večer nemal náladu na také niečo, lebo po profesionálnej stránke sa tomu nedalo veľa vytknúť. Takže kto si prišiel vypočuť "sedumdesát sedum" bez hlbších myšlienok, so skvelou fasádou a so skvelým prevedením, dostal to, čo chcel. Ale najviac som sa zasmial na konci, fialkáči urobili klasický ťah "veľkých" kapiel zo západu a na pódium zavolali čo najviac ľudí, aby si s nim zarevali dáku hymnickú halekačku. Všetkých však zrušil zvukár suchár, ktorý všetkých z pódia vykázal... Nuž, chlapík asi zvučí zábavové kapely a nevie, čo sa patrí. Škoda.

Pre mňa kapela večera zostala s prehľadom ZoPsaHlava. Po pár ďalších pivách sa odoberáme preč. Fialkáči využili Dankove ubytovacie kapacity, chorý Aľe so zdravou Betkou sa tiež rozumne rozlúčili a my pozostalí sme do rána študovali omietky v žilinských baroch a vypili hektorlitre piva. Zase sme boli najmúdrejší z najmúdrejších a rozobrali sme všetko. Len už zase neviem čo. Keď sme neochotne zavreli druhý bar, odplichtili sme sa rannou zahmlenou masaryčkou do staničného nonstopu. Tak nám Majloš zvestoval zdrcujúcu správu. On, snáď najväčší bycigľový pankáč ide presedlať na motorku, na ten pekelný stroj našich nepriateľov. So Stravníkom Mirom sme si ho podávali a podávali, vymýšľajúc nové kruté metódy zabíjania motorkárov. Keď sa debata skrútila ku otázke či by človek vyskočiaci zo stíhačky letiacej dva metre nad zemou sa šúchal dva kilometre alebo ostal ležať na zemi, bol čas ísť radšej preč. O deviatej ráno sme konečne zaľahli a celú krásnu nedeľu sme bohapusto pregabali. Tož zase jedna skvelá akcia a keď sa Kečup dozvie, že som nevychválil Fialky v tomto reporte, tak sa nám pomstí zlou recenziou na naše splitko. Hehehe...

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: L+N+D

Správa:

#1701 dáša @ napí­sal/a: 16.11.2009 08:00:39

peper: vždy hodnotím subjektívne... preto žiadna moja "kritika" nemôže byť braná až tak vážne, veď sú to len také rečičky :)

#1700 peper @ napí­sal/a: 15.11.2009 10:26:26

no myslim si že si to ohodnotil dobre....stáva sa steba ostry kritik :D:D:D ...bojim sa ked budeme v smerre hrat mi proti srsti... to bude treeema :D

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)